Последния път когато Йодл е участвал в битка е било през 1899 когато на девет години е имало сражение с фишки. квартален сблъсък, братчето ми. /прочетете на страница 248972306 от биографията му.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой е най-способният германски командващ през войната?
Collapse
X
-
Е хайде да не вземаме анкетата толкова сериозно. Вярно името би било по-добре да е "Кой, според вас, е най-способният германски командващ през войната?" (то не че е късно да се промени).
Как и да е. Ако ме питат, а това е ясно, че не го правя, то Манщайн ще отвее всякаква конкуренция. В крайна сметка той е от калибъра на големите в историята(наполеоновци, цезаровци, а защо не и оня дето ни зяпа от подписа на Албирео). Кво да му намираме добродетели, като светец е.
А Рундщед можеше наистина да е доста по-напред, все пак ако не се лъжа негово беше предложението за отсътпление през 1941г.
Бок, Хот и Пожарната команда можеха да вземат по някой глас отгоре, а ФАУ-3 трябва да е задължително пред Ромел.
Ааа, Гудериан трябва само за предложението си за Курск да събере поне 5-6 гласа. В момента се зачудих какво точно са командвали Кайтел и Йодл.
И макар да не му е тук мястото, но без виконт ел-Алмейнски и сие, Ромел не би събрал и 3 гласа. Разбриайте ме както искате.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Аз предлагам ако може анкетата да се направи така че всеки да може да гласува 2 или 3 пъти с един път явно не става.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Значи, по всички общи теории на статистиката и принципи на преобраяването, това тук не изразява личното ви мнение пред обществото, а общественото пред вас, ерго на настроенията като цяло за ваша справка. Резултатите могат, разбира се в група от примерно 50 човека, да послужат за малка картина на нагласите. Приемете го така. Надявам се да не се сърдите, че представям анкета, това не е моето мнение, това е мнението на всички нас. АОко сте го знаели предварително, браво! Но пък така няма и статистическа грешка , хи
Comment
-
Гласувах за Кеселринг. Манщайн и Гудериан не ги познавам добре. Генералът от ВВС-то се справя отлично на италианския фронт и е единствения немски командващ, славещ се като непобеден на бойното поле. А и защото сраженията в пресечен терен с планини и реки са ми по-интересни. Така, на равно поле, и баба може :clown:"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Аз ти говоря за интересно, ти ми говориш за лесно. Пък и се воюва на територия на трета страна, а превъзходството на противника е пълно във всички аспекти. Истина е, че съюзниците прехвърлят вниманието си на други фронтове и това действа в полза на Кеселринг, но това може да се каже за всеки главнокомандващ на един или друг етап."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Доколкото ми е известно, Кеселринг е недолюбвал нацистите и е бил необичайно човечен за генерал. Стараел се е да запази живота на колкото може повече от подчинените си, съзнавайки че а) войната е загубена и б) повереният му фронт е второстепенен и няма кой знае какво значение за крайния резултат. Отново (по спомени), Кеселринг директно или чрез посредник започва пръв от всички командири преговори със съюзниците по време, когато в Берлин още не са смеели да кажат "капитулация" на глас. Май още през март 1945 и отново през април, но преговорите се провалят и Кеселринг е принуден да продължи съпротивата до самия край.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
von Danitz написаА има и още нещо, не е особено сполучил командир на въздушен флот, визирам "Битката за Англия""No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
Comment