Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-способният германски командващ през войната?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Последния път когато Йодл е участвал в битка е било през 1899 когато на девет години е имало сражение с фишки. квартален сблъсък, братчето ми. /прочетете на страница 248972306 от биографията му.

Comment

Стратегия, капиш?

Comment

Стратежи. Каписку.

Comment

Е хайде да не вземаме анкетата толкова сериозно. Вярно името би било по-добре да е "Кой, според вас, е най-способният германски командващ през войната?" (то не че е късно да се промени).
          Как и да е. Ако ме питат, а това е ясно, че не го правя, то Манщайн ще отвее всякаква конкуренция. В крайна сметка той е от калибъра на големите в историята(наполеоновци, цезаровци, а защо не и оня дето ни зяпа от подписа на Албирео). Кво да му намираме добродетели, като светец е.
          А Рундщед можеше наистина да е доста по-напред, все пак ако не се лъжа негово беше предложението за отсътпление през 1941г.
          Бок, Хот и Пожарната команда можеха да вземат по някой глас отгоре, а ФАУ-3 трябва да е задължително пред Ромел.
          Ааа, Гудериан трябва само за предложението си за Курск да събере поне 5-6 гласа. В момента се зачудих какво точно са командвали Кайтел и Йодл.
          И макар да не му е тук мястото, но без виконт ел-Алмейнски и сие, Ромел не би събрал и 3 гласа. Разбриайте ме както искате.
          Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Аз предлагам ако може анкетата да се направи така че всеки да може да гласува 2 или 3 пъти с един път явно не става.
            Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Значи, по всички общи теории на статистиката и принципи на преобраяването, това тук не изразява личното ви мнение пред обществото, а общественото пред вас, ерго на настроенията като цяло за ваша справка. Резултатите могат, разбира се в група от примерно 50 човека, да послужат за малка картина на нагласите. Приемете го така. Надявам се да не се сърдите, че представям анкета, това не е моето мнение, това е мнението на всички нас. АОко сте го знаели предварително, браво! Но пък така няма и статистическа грешка , хи

Comment

Гласувах за Кеселринг. Манщайн и Гудериан не ги познавам добре. Генералът от ВВС-то се справя отлично на италианския фронт и е единствения немски командващ, славещ се като непобеден на бойното поле. А и защото сраженията в пресечен терен с планини и реки са ми по-интересни. Така, на равно поле, и баба може :clown:
                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа
                  А и защото сраженията в пресечен терен с планини и реки са ми по-интересни. Така, на равно поле, и баба може :clown:
                  Напротив- отбраната на пресечени и планински терен понякога може да бъде много по-лесна.

Comment

Аз ти говоря за интересно, ти ми говориш за лесно. Пък и се воюва на територия на трета страна, а превъзходството на противника е пълно във всички аспекти. Истина е, че съюзниците прехвърлят вниманието си на други фронтове и това действа в полза на Кеселринг, но това може да се каже за всеки главнокомандващ на един или друг етап.

Comment

Кеселринг, отново нещо ново, прави кариера равна на Рунщед и оу , на Гудериан, интересен феномен е славата. Признавам, забележителен командир, но явно и доста популярен у нас.

Comment

Доколкото ми е известно, Кеселринг е недолюбвал нацистите и е бил необичайно човечен за генерал. Стараел се е да запази живота на колкото може повече от подчинените си, съзнавайки че а) войната е загубена и б) повереният му фронт е второстепенен и няма кой знае какво значение за крайния резултат. Отново (по спомени), Кеселринг директно или чрез посредник започва пръв от всички командири преговори със съюзниците по време, когато в Берлин още не са смеели да кажат "капитулация" на глас. Май още през март 1945 и отново през април, но преговорите се провалят и Кеселринг е принуден да продължи съпротивата до самия край.

Comment

туй от мен

Comment

Хъм, Динайне, Кеселринг е доста убеден нацист, доколкото съм чел нещо, написано от него.

Comment

А има и още нещо, не е особено сполучил командир на въздушен флот, визирам "Битката за Англия"

Comment

von Danitz написа
                                А има и още нещо, не е особено сполучил командир на въздушен флот, визирам "Битката за Англия"
                                Данитц, айде да не гледаме толкова повърхностно. По тази логика и Манщайн и Ромел са пълни некадърници, защото са загубили Битката за Африка и Източния фронт В частност за Англия, знаеш че командващият не може да направи чудеса с неподходяща/недостатъчна екипировка и месене "отгоре" (мустакатият чичко, който прехвърля ударите от летищата и радарите към Лондон в критичният момент). Темата си заслужава отделна дискусия, ако не е провеждана вече.

Comment

Working...
                                X