Originally posted by "gollum"
Но, понеже съм чел книги-спомени, на евреи преживели концлагерите - не мисля, че пишат лъжи. А това което описват е чудовищно
Но, понеже съм чел книги-спомени, на евреи преживели концлагерите - не мисля, че пишат лъжи. А това което описват е чудовищно
Между другото, като почитател на системния подход в анализа на обществените процеси, не намираш ли нещо странно в организацията на Холокоуста? Преследват и залавят евреи из цяла Европа, но вместо да се справят с тях на място, ги превозват понякога на хиляди километри до специално определените за целта няколко лагера за унищожение. То бива немска педантичност, ама чак толкова На мен повече ми мяза на трупане на безплатна работна ръка, а един педантичен човек никога не унищожава своите оръдия на труда.
По въпроса за цифрата 6 милиона: "Преброителите" смятат за унищожен всеки полски еврей, който след края на войната не живее на предвоенния си адрес?!
И малко натуралистични изчисления, които всеки може да направи: един труп изгаря в крематорийна пещ за 90 мин., Аушвиц разполага с 52 пещи, всяка с размер 200/70/80 см (в които, по думите на някои мемоаристи, били напъхвани по 12 трупа!!!). За пълно изгаряне на открито на един труп са необходими 200 кг дърва, 100 000 т дървен материал се добиват при изсичането на 3,5 кв км гъста широколистна гора, за което са необходими съответния гигантски брой дървосекачи (до всеки 2-3-ма по един есесеовец за охрана ) и огромно количество вагони за превоз... И т.н., и пр.
И накрая нещо, което може би обяснява доста неща: Федерална репубика Германия до средата на 90-те години на миналия век е изплатила над 90 милиарда DM компенсации на държавата Израел и нейните граждани. Плащанията продължават... :lol:
Comment