Запис във военновременния дневник на Хари Труман: "Евреите нямат чувство за мярка. Те са големи егоисти.Не ги интересува колко естонци, латвийци, финландци, поляци, югославяни или гърци загинаха като разселвани народи, докато самите евреи се радват на специално отношение".
.
И но те толкова съм чувал самите евреи да се оплакват колкото разни антинациски организации раздуват нещата. Евреите си имат празник с който почитат жертвите си ....никъде не са предложили той да бъде национален освен в своята си държава. В българия той дори не дава право на почивен празничен ден като юдейски празник, и никой се не е оплакал. Евреите винаги са били доста затворен народ ...само не ги закачай и те са доволни да си живуркат дори и в бедност ...само да ги оставят намира. Познавам лично мнотго евреи и богати и бедни и стари и млади и от нито един нямам лошо впечатление , нито съм усетил някаква жажда за компенсации. На повечето дори им е неприятно че съвсем чужди хора "се гаврят" с тяхната памет и печелят пари от смъртта на техните близки и сънародници. Така че в случая Холокостът не е нищо дрего освен пореден повод на хора никак не свързани с еврейството да му надянат хомот и да точат пари и влияние за тяхна сметка.
. Това е началото на ХХ век ако не се лъжа, а ти ми говориш за Древния свят
Comment