Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ромел

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

А виж ти, достоверно ли е

Comment

мдаа

Интересно, това са на Манфред спомени, така ли? А откъде са, ако не е тайна?

Comment

Последната глава на книгата на Лев Безименски "Разгаданите тайни на Третия райх" е доста интересна ако се абстрахираме от някои неща (все пак книгата е от 1975) Ако имам време ще я препиша но ако нямам... тя е доста страници но ще го измисля някак.

Сега ще преразкажа: Главата започва с оплакването как през последните десетилетия пропагандата на западните съюзници е създала мита за голямта битка при Ел Аламейн и че на Източния Фронт от време на време са се водили някакви периферни сражения като Москва и Сталинград. На всичкото отгоре - казва Безименски - за да оправдаят неуспехите си в пустинята съюзниците сами създадоха голямата легенда за непобедимата пустинна лисица Ервин Ромел.

И Безименски се захваща със задачата да развенчае изкуствено създаденият мит. Той използва критиките от доклада на Паулус при посещението му в Африка. Използва всичко възможно - всяка критика срещу Ромел за да докаже, че е звезда създадена от Гьобелс и издигната от Монтгомъри :!:

Comment

Намерих филмче как разтоварват Панцери в Африка от кораби, как Ромел ги наблюдава (близък план) и прочие. Съвсем кратко е - около половин минута. Може да го ъплоудна.

Comment

а бе що го четеш тоя Безименски?

Comment

Aу, супер, примирам си да чета за немски "легенди". А нямаше ли някакъв пиниз да се сканира и после да се конвертне в текст? Ако някой каже как ставаша, и аз излъжа USB kartata da trygne a s neq i skenera, nqma da ima problem da go naprawim.

Comment

В Градската библиотека по-нови неща няма... Там е много пропаднала работа - последните книги за войната в общи линии са от началото на 80-те. Ама нали има интернет за тая работа

Comment

Ima и книжарници "Анжела"

Comment

Тез пък въобще не ги знам. Къде се намират?

Comment

На ъгъла на "Алабин" и "Витоша", на "Васко Левски" също има, е може и да не се казват точно така, но фирмата вносител е Анжела.

(кирилизирано от Манщайн)

Comment

а бе, Момчи, как да не ги знаеш, ти нали си им надеждата да преживеят прехода с честна търговия... и в Шипка 6 ги има

Comment

Не знам Даниц или и да знам не помня толкова ми е акъла. Голяма съм блейка - само в Книгоманията от време на време ходя за да се стряскам от цените.

Впрочем честито ти Майорство! :drink: :tup:

Comment

Ужас, повишават ме, скоро само в щаба ще трябва да търкам стола и да зарежа волните окопи, тюх, а толкова обичам фронтовите приключения, разходка вечер в минирана гора, състезания с ръчни гранати, паленето на цигарка с ръчен огнемет, обирането на мекия спусък и пр. ех, младост, младост!!!

Comment

Справка на любим език, интересно ми беше, че след войната продължават да си го уважават, има награда на неговото име и казарма
                              This website is for sale! waffenhq.de is your first and best source for all of the information you’re looking for. From general topics to more of what you would expect to find here, waffenhq.de has it all. We hope you find what you are searching for!

Comment

Working...
                              X