Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ромел

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

А виж ти, достоверно ли е

Comment

мдаа

Интересно, това са на Манфред спомени, така ли? А откъде са, ако не е тайна?

Comment

Последната глава на книгата на Лев Безименски "Разгаданите тайни на Третия райх" е доста интересна ако се абстрахираме от някои неща (все пак книгата е от 1975) Ако имам време ще я препиша но ако нямам... тя е доста страници но ще го измисля някак.

Сега ще преразкажа: Главата започва с оплакването как през последните десетилетия пропагандата на западните съюзници е създала мита за голямта битка при Ел Аламейн и че на Източния Фронт от време на време са се водили някакви периферни сражения като Москва и Сталинград. На всичкото отгоре - казва Безименски - за да оправдаят неуспехите си в пустинята съюзниците сами създадоха голямата легенда за непобедимата пустинна лисица Ервин Ромел.

И Безименски се захваща със задачата да развенчае изкуствено създаденият мит. Той използва критиките от доклада на Паулус при посещението му в Африка. Използва всичко възможно - всяка критика срещу Ромел за да докаже, че е звезда създадена от Гьобелс и издигната от Монтгомъри :!:

Comment

Намерих филмче как разтоварват Панцери в Африка от кораби, как Ромел ги наблюдава (близък план) и прочие. Съвсем кратко е - около половин минута. Може да го ъплоудна.

Comment

а бе що го четеш тоя Безименски?

Comment

Aу, супер, примирам си да чета за немски "легенди". А нямаше ли някакъв пиниз да се сканира и после да се конвертне в текст? Ако някой каже как ставаша, и аз излъжа USB kartata da trygne a s neq i skenera, nqma da ima problem da go naprawim.

Comment

В Градската библиотека по-нови неща няма... Там е много пропаднала работа - последните книги за войната в общи линии са от началото на 80-те. Ама нали има интернет за тая работа

Comment

Ima и книжарници "Анжела"

Comment

Тез пък въобще не ги знам. Къде се намират?

Comment

На ъгъла на "Алабин" и "Витоша", на "Васко Левски" също има, е може и да не се казват точно така, но фирмата вносител е Анжела.

(кирилизирано от Манщайн)

Comment

а бе, Момчи, как да не ги знаеш, ти нали си им надеждата да преживеят прехода с честна търговия... и в Шипка 6 ги има

Comment

Не знам Даниц или и да знам не помня толкова ми е акъла. Голяма съм блейка - само в Книгоманията от време на време ходя за да се стряскам от цените.

Впрочем честито ти Майорство! :drink: :tup:

Comment

Ужас, повишават ме, скоро само в щаба ще трябва да търкам стола и да зарежа волните окопи, тюх, а толкова обичам фронтовите приключения, разходка вечер в минирана гора, състезания с ръчни гранати, паленето на цигарка с ръчен огнемет, обирането на мекия спусък и пр. ех, младост, младост!!!

Comment

Справка на любим език, интересно ми беше, че след войната продължават да си го уважават, има награда на неговото име и казарма

Comment

Working...
                              X