Надали. Всяко попадение, независимо и да не е пробило бронята определено "се чува" вътре. Освен това, от мемоарите на участници във войната знам, че при попадение отвън, от вътрешната страна на бронята са отлитали разни малки парчета метал, които определено се усещат (и най-малкото оставят следи по персонала).
А и все пак въпросната "прашка" в крайна сметка е унищожила танка, виж края на цитирания абзац.
А и все пак въпросната "прашка" в крайна сметка е унищожила танка, виж края на цитирания абзац.
. Въпросът е, че един подготвен разчет на 3,7 см РаК (или друго оръдие от същия клас), който води огън по една и съща цел може да реализира много висока скоростленост - т.е., въпросните 23 попадения (наистина, не се казва дали всеки изстрелян снаряд е попадал в целта) могат да се "реализират" в рамките на минута и половина и дори по-малко. Естествено, че в такъв случай екипажът ще усети, но може би или вермето не им е стигнало за да реагират, или не са успели да засекат позицията, от която ги обстрелват (от спомените на танкисти съм останал с впечатлението, че "засичането" на ПТ оръдейна позиция е много трудно нещо, освен ако някой от екипажа не е достатъчно луд за да се подаде от купола).
на Алексей Исаев Нея си взех и се оказа приятна. Човека явно е като нас, няколко години се просвещавал на тема оперативно изкуство и в един момент решил да напише тази книжка, която всъщност цели да просвети читателя в нещата, които Резун представя доста изкривено според неговите собствени разбирания за военна логика. Та реално не ми каза нищо принципно ново книжката освен повече цифри около нещата, но е препоръчителна за общия читател. Предполагам скоро ще се появи и в руските книжарници в Б-я, издадена е 2004.
Comment