Снимки от войната.

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • еМГето
    ветеран
    • Feb 2008
    • 710

Не знам защо но не фигурират в моята сбирка. Пък и не съм ги виждал.
    Имаш ли някакво доказателство? Има и други проблеми със снимката.
    Като са от един дол защо яките на двамата са от същия плат и цвят, а
    на третия е кафява? Орлето на този вдясно е без подложка, а на този в средата има кафява? Учудвам се защото те би трябвало да са педантични, нали с това са известни!

Comment

• Dinain
      Платен агент на злото
      • Jan 2006
      • 14111

Това беше предположение, понеже каза че са на учение, а пагоните не познаваш. Практикатата в много армии е по време на курсове да се свалят оригиналните пагони и отличителни знаци и да се носят някакви "курсантски", да се дават временни звания и т.н.
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• еМГето
        ветеран
        • Feb 2008
        • 710

А как да си обясня другите разлики? Тук е пълно с такива недоразумения. Виж пагона на този в центъра - той е по-тъмен от пагоните на останалите. Аз катастрофирах тука!

Comment

• Dinain
          Платен агент на злото
          • Jan 2006
          • 14111

Не знам - може да е старшия на учението Хем той държи компаса
          Само мога да гадая, но разни фиктивни длъжности и звания могат да се обозначават с най-различни лентички и парцалчета...

Comment

• еМГето
            ветеран
            • Feb 2008
            • 710

Колкото повече я гледам, толкова повече въпроси имам. Червения шнур на пагоните на двамата открая е почти на средата, а на средния е в края!
            Тези черни каски (това, че лъщят показва, че са на учение) и униформи в цвят каки? Ще питам приятели.

Comment

• Dinain
              Платен агент на злото
              • Jan 2006
              • 14111

Червеният шнур на пагоните точно показва че са на някакъв курс и това са фиктивни означения. Просто се е плъзнал към края или към средата.

Comment

• еМГето
                ветеран
                • Feb 2008
                • 710

Последни минути... Хитлер обясява на генерала от пехотата Бусе, коман дуващ 9-та армия. Март или април 45-та. На снимката има и други извест ни!

Comment

• Гост

еМГето написа
                  Последни минути... Хитлер обясява на генерала от пехотата Бусе, коман дуващ 9-та армия. Март или април 45-та. На снимката има и други извест ни!
                  То затова и германците загубиха войната,защото генералите им позволяваха да ги поучава един ефрейтор. :1087:

Comment

• еМГето
                    ветеран
                    • Feb 2008
                    • 710

Знаеш ли, не съм много далеч от същото мнение!

Comment

• еМГето
                      ветеран
                      • Feb 2008
                      • 710

"Нашият кораб може да потъне, но ще гърми докрай с всички оръдия!"
                      Йозеф Гьобелс
                      На снимката войници на "Велика Германия" край латвийския град Доблен.
                      Октомври 44-та.

Comment

• Sa4mo
                        редовен
                        • Aug 2004
                        • 163

Ето една снимчица и от мен-свалих я от един руски сайт-Яндекс,където бе дадена с описание от сорта Танкове на Българската армия влизат в селище в Югославия-есента на 1944г.Между другото във форума на този сайт доста поспориха докато стигнат до това описание.Дали са били прави?
                        "Прави каквото трябва,да става каквото ще!"

Comment

• еМГето
                          ветеран
                          • Feb 2008
                          • 710

Български е! Първа фаза. Познах го по това, че картечницата на челния панел е премахната и по петолъчката. Освен това българските имат бронирани листи само около кулата, макар че имат куки за такива и на бордовете.

Comment

• еМГето
                            ветеран
                            • Feb 2008
                            • 710

Офицери от панцергренадирската дивизия "Гросдойчланд" в окопите при Търгул Фрумос (Румъния) през май 44-та. Вляво е командуващият дивизията генерал-лейтенант Хасо фон Мантойфел. Вдясно е майор Крииг, а в центъра е ст. лейтенант Диденс, командуващ бригадата щурмови оръдия към дивизията. Обърнете внимание, че пагоните на оберлейтенант Диденс
                            са покрити със специални калъфи, предпазващи ги от износване от ремъци на оръжия и чанти носени през рамо и на оръжия носени на рамо!
                            Мама им и шваби! Просто няма какво да кажа!

Comment

• еМГето
                              ветеран
                              • Feb 2008
                              • 710

Карта, показваща отбранителния периметър на панцергренадирската дивизия "Велика Германия" (втора фаза) при Кременчуг през септември 43-та. Тук е показана втората половина от линия "И" до"О"(самия Кременчуг). Цялото отстъпление много прилича на 1-вата фаза от Отечествената война! Обърнете внимание, че всяка отбранителна линия се удържа от... до. Имам клип сниман от немски самолет (вероятно "Щорх"). Лети над района. Цялото поле е покрито с разбита руска техника. Аз просто не мога да го разбера!
                              Last edited by еМГето; 04-06-2008, 16:20.

Comment

• еМГето
                                ветеран
                                • Feb 2008
                                • 710

Тук един приятел ме кара да постна тази снимка. Но аз я намирам за пропагандна. Това е момент от германския контраудар при Волфсбург (Вилковишкен) през есента на 44-та. Една операция без никакво значение. Но хайде да му угодя (първокласен рибар)! Вчера донесе, изчисти и опържи 7 кг. таранка.
                                Last edited by messire Woland; 04-06-2008, 14:10. Причина: частично оправяне на "правописа"

Comment

Working...