Снимки от войната.

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • танкиста от Харков
    ветеран
    • Oct 2004
    • 698

:rock: Съгласен съм с изводите направени от колегите.
    :kill_myse Снимката е пре-прескенирана от една полска книга за германските танкови части и за жалост трудно я разчитам. А там има интересни факти за отделни танкови сражения, при отделни операции на Източния фронт. А такива освен на Курската дъга, има достатъчно!

Намерих още една снимка на ЛЩАХ, направена април 1941 г.
    Тя е направена точно срещу Витоша - вижда се билото, вероятно при табелата за влизане от юг в София, откъм селата в подножието и, която предлагам на любезното Ви внимание! :tup:

:fahr39:
    Last edited by танкиста от Харков; 09-04-2008, 14:48.
    От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

• еМГето
      ветеран
      • Feb 2008
      • 710

Е, тук грешат. Тя е воювала само до Лерин.
      Още една снимка за преминаването през Ла Манш. На нея е "Шарнхорст"
      сниман от борда на "Гнайзенау". И тук мисля, че негатива е обърнат. Поре
      дицата ескорти би трябвало да е откъм английския бряг.
      Сега обърнах внимание. Втората снимка е правена на зелез и е съвсем логична. Операцията е проведена през февруари.

Comment

• танкиста от Харков
        ветеран
        • Oct 2004
        • 698

:38: :kill_myse Ами тия какви части са!?! Щото са баш от центъра на Атина! :rock: :1087:

Comment

• еМГето
          ветеран
          • Feb 2008
          • 710

Никоя не е от Атина! Как може щурмово оръдие с щит тип "свинска зурла"
          (мод. 44-та) да е в Атина през 41-ва? То вината не е твоя, ами на този "Чол
          панов" дето го е писал.

Comment

• БНА-БА
            лейтенант
            • Dec 2007
            • 182

Това са снимки на български войници от ВСВ в Унгария.
            Българската Армия е в сърцата ни.
            http://vbox7.com/play:eb638c1e
            http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

• SSmart
              heavy metal
              • Mar 2008
              • 283

?!?!?!?!

еМГето написа
              Намерих информацията за действията на 1-ва СС.
              Първоначално дивизията е съсредоточена около Перник, след което е прегрупирана около Кюстендил. Всичко това става през март. Тук съм
              направил малка грешка. До 6-ти април цялата дивизия, а не част от нея
              е прехвърлена около Горна Джумая. До вечерта на 8-ми тя овладява При
              леп, а на другия ден Битоля. От Битоля елементи на дивизията се насочват към Поградец да търсят връзка с италианците. На 10-ти е взет Лерин. Действията при Кастория, които продължават още няколко дни са
              водени само от отделни части. С това нейното участие в тази кампания приключва.
              Не знам защо ,но моята информация е друга?! Ползвам 2 книги на един шотландец GOrdon Williamson,където има и подробни карти (между другото всички топоними в Македония са български на латиница) kaкто и историята на LAH,които се намират лесно?! Там е широко описано как дивизията взима участие в преследването на английският експедиционен корпус до КОринт и Атическия полуостров,а командирът на разузнавателния и батальон Курт Майер се прочува с това ,че дори започва да събира гребни лодки от местното население за да продължи да гони англичаните изтеглящи се с кораби на кралския флот..... ?!?!??!
              Last edited by SSmart; 09-04-2008, 19:35. Причина: правопис

Comment

• еМГето
                ветеран
                • Feb 2008
                • 710

И с това твърдение не съм съгласен. Българската армия действуваше в Унгария от януари до април 45-та. Ха кажете ми кви са тези листа по дърветата. Пък и тези баири!
                Я постни една карта, показваща дивизията по на юг от р. Бистрица.

Comment

• SSmart
                  heavy metal
                  • Mar 2008
                  • 283

Четох правилника

gollum написа
                  Може, но влиза в разрез с правилата на форума. Така че ако обичаш го смени. Отдавна не съм оглеждал, но важи и за всички потребители - определен тип символика е нежелателна в аватарите.
                  Не виждам с какво нарушавам правилата. Аватара ми съдържа моите инициали и не влагам идеология(ии). ?!?!?!??!

Comment

• gollum
                    фрогландец на вестконинска служба
                    • Jan 2003
                    • 22550

Аватара ми съдържа моите инициали и не влагам идеология(ии). ?!?!?!??!
                    Ти сериозно ли? Хайде де, написал си ги по определен начин, който едва ли неволно наподобява определена символика. Но независимо дали това е случайно и не съзнаваш аналогията или не, аватари с национал-социалистическа символика не се толерират на този форум. Затова най-учтиво те моля да го промениш. Ако държиш да изписваш инициалите си, сигурен съм, че можеш да сториш това с друг шрифт и форма.
                    Хубаво е, че си чел правилника (и на мен ми се слува да му хвърля по едно око), та съответно си попаднал и на това:
                    Използването от потребителите на идеологически натоварени подписи, аватари и потребителска информация също не се толерира и подлежи на санкция без предупреждение.
                    То засяга случая с твоя аватар.

Comment

• SSmart
                      heavy metal
                      • Mar 2008
                      • 283

gollum написа
                      Ти сериозно ли? Хайде де, написал си ги по определен начин, който едва ли неволно наподобява определена символика. Но независимо дали това е случайно и не съзнаваш аналогията или не, аватари с национал-социалистическа символика не се толерират на този форум. Затова най-учтиво те моля да го промениш. Ако държиш да изписваш инициалите си, сигурен съм, че можеш да сториш това с друг шрифт и форма.
                      Хубаво е, че си чел правилника (и на мен ми се слува да му хвърля по едно око), та съответно си попаднал и на това:

То засяга случая с твоя аватар.
                      Ок,щом намираш символика ще си сложа снимка. Тя нали не е аватар?

Виж ,Gollum, какво общо има между следните аватари (или вензели) и ми кажи кои да не поствам!
                      Първият е вензел на една "хуманитарна" организация от преди 70-тина години и със сигурност попада под член 2 от правилника,а вторият е част от надпис на името на една от любимите ми рок банди KISS?!?!?! Символиката ти е твърде субективно определяна .В другите членове пише и за някаква пропаганда . Къде я откри? Освен това къде е свободата на мисълта? Ако си сложа емблемата на някой рицар минал от тук по време на Кръстоносните походи ( не искам никого да засягам ,просто ми идва като пример ) не е ли доста по - аморално?
                      Last edited by SSmart; 09-04-2008, 20:24. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

• gollum
                        фрогландец на вестконинска служба
                        • Jan 2003
                        • 22550

Явно имаш желание да се заяждаш, нещо, на което не гледам с добро око. Работата е очевидна, но щом искаш... Въпросът не е в това какво постваш, а какво си си сложил за аватар (или подпис, не в твоя случай, а по принцип). "Аватар" в случая означава точно това - картинка към форумния ти прякор. По една случайност съм чувал за KISS само че те нямат нищо общо в случая - щяха да имат, ако ти бе написал "KISS" на картинката в аватара си. А това, което си написал в исторически форум като този създава една основна асоциация. Да повторя - защото е възможно да има и други потребители, които да имат подобни аватари (не съм оглеждал всички, всъщност, рядко обръщам внимание на аватарите, та затова и съм пропуснал твоя): не слагайте като аватари национал-социалистически или фашитски символи. Ако в момента има такива, то си ги подменете. Снимка може да се слага, защото има известна разлика (снимката е на конкретна личност и там дори и да присъства някакъв символ, той е нещо странично). Налагат ли се още разяснения? За нещо дотолкова очевидно?

Comment

• SSmart
                          heavy metal
                          • Mar 2008
                          • 283

ОК

Щом може снимки така остава! Къде видя заяждане? .....а на 16.05. съм на концерт...........

Comment

• Док Холидей
                            tlon uqbar
                            • Feb 2004
                            • 3916

Слабо ме интересува на концерт ли си. Приятно изкарване.
                            Снимки на лица, осъдени за военни престъпления също не би трябвало да красят форума. А Курт Майер е такъв. Не се пробвай да ни правиж на дебили и да тълкуваш правилата превратно, защото спориш с някой, който ги е писал.

Comment

• еМГето
                              ветеран
                              • Feb 2008
                              • 710

ССмарт имаш мойте извинения! Това, което грубо нахвърлих за 1-ва СС е
                              вярно, но с него приключва първата фаза от участието на тази дивизия.
                              През тази фаза заповедта на дивизията е да установи контакт с италиан ците. От тук нататък започва втория етап, който приключва когато диви
                              зията заема Каламата и други южни пристанища на Пелопонес, залавяйки
                              значителни количества пленници и трофеи.
                              Объркването е мой проблем. Спомням си, че СС дивизия е била изтеглена скоро след капитулацията на Югославия и го свързах с 1-ва. За късмет
                              ми попадна информация от която разбрах, че това е 2-ра СС, а не 1-ва.
                              2-ра СС е била съсредоточена при Тимишвар със заповед да завземе Белград. Продължих да ровя и намерих материалите и за втория етап.

Comment

• танкиста от Харков
                                ветеран
                                • Oct 2004
                                • 698

:38: Снимките нямат връзка с Чолпанов.
                                Такава книга от него не съм чел! :sm113:

:rock: Както писах по нагоре, те са от полска книга, която претендира за голяма достоверност. Мисля, че парада в центъра на Атина е по-късно, след приключването на военните действия. Имам и снимка от тържествено издигане на германското знаме на Акропола, която е направена по същото време.

Comment

Working...