колегата от Харков ) ако имаш Time Life серията, в томчето The conquest of the Balkans има хубава голяма снимка на цяла страница с колона от щурмгешутцета доста близо до Акропола.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Снимки от войната.
Collapse
X
-
Танкиста от Харков, първата снимка просто няма начин да е от Атина 41-ва. Причината не е само в "свинската глава", а и в много други неща,
които тогава просто не са съществували. Тези коли имат дългоцевни оръдия, дулни спирачи и цимерит т. е. все неща несъществуващи по него
време. Втората снимка е толкова кропена, че може да бъде представена
като такава от всяка европейска столица. Споменах нашия "историк" защото той пише разни небивалици (едновремешната историография имаше пълен информационен монопол - с други думи иди и дакажи, че написаното не е вярно). Вероятно някой от неговата величина е писал и това. То иначе и нашия претендира за точност. Такава груба грешка е просто недопустима! Във всеки случай изобщо не е твоя вина!
Паказаното на снимката щурмово оръдие е мод. Г (късен). Правена е през втората половина на 44-та или 45-та.
Comment
-
Бъркаш!
Док Холидей написаСлабо ме интересува на концерт ли си. Приятно изкарване.
Снимки на лица, осъдени за военни престъпления също не би трябвало да красят форума. А Курт Майер е такъв. Не се пробвай да ни правиж на дебили и да тълкуваш правилата превратно, защото спориш с някой, който ги е писал.
Ако сайта е за дебили щях ли да се занимавам?
Горния абзац е абсолютно погрешен! Объркал съм първия командир на LAH с втория!!!
еМГето написаССмарт имаш мойте извинения! Това, което грубо нахвърлих за 1-ва СС е
вярно, но с него приключва първата фаза от участието на тази дивизия.
През тази фаза заповедта на дивизията е да установи контакт с италиан ците. От тук нататък започва втория етап, който приключва когато диви
зията заема Каламата и други южни пристанища на Пелопонес, залавяйки
значителни количества пленници и трофеи.
Объркването е мой проблем. Спомням си, че СС дивизия е била изтеглена скоро след капитулацията на Югославия и го свързах с 1-ва. За късмет
ми попадна информация от която разбрах, че това е 2-ра СС, а не 1-ва.
2-ра СС е била съсредоточена при Тимишвар със заповед да завземе Белград. Продължих да ровя и намерих материалите и за втория етап.
Comment
-
Снимката побликувана от Танкиста е изключително рядка. Още вчера ми
направи впечетление, но нямах време. Макар че са мод. Г тези оръдия
имат една особеност, която не е характерна за тях (опитах се да я обознача с червено). Защо амбразурата е закрита от тази особеност. Аз имам
подробен каталог, но там нищо не се казва по въпроса. Остава да гадаем
какво е и защо е?Last edited by еМГето; 10-04-2008, 16:11.
Comment
-
Нещо си се заблудил! К.Майер загива при бомбандировка през юни 1944г. в Нормандия . Нямам никакви податки ,че е замесван някакви действия интересуващи Нюрнбергския процес , камо ли да е съден посмъртно?!?! Ако има нещо такова напиши ми къде да го търся защото биографията на този изключителен офицер ме интересува живо и ще се поправя! Ако няма просто се излагаш!
Ако сайта е за дебили щях ли да се занимавам?
Ако не се лъжа, даже той я е писал."Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
Comment
-
недей да поправяш някой, който е писал сайтовете, от които немногобройното, но запалено множество се е ограмотявало по въпросите за германските офицери. Фриц Вит и Курт Майер са двама дълбоко различни лица. Малко по-горе вече са те поправили.
Запетайките, правописът и граматиката ги нямаш за нищо и няма да е много смело да кажа, че заради хора като теб извън БС много хора имат мнение, че тук е нацистки форум. Защото се подвизават хора с подозрителни никове и скандирания. Запален си и искаш да ни покажеш колко много те бива, но "ние" тия неща ги знаем. Доста по-добро впечатление би направил ако си редактираш мненията и проверяваш информацията.
мисля, че по-ясен от това не мога и не искам да бъда. ще те коригирам навсякъде, където смятам, че има нужда. и или ще се научиш да спазваш правилата, или ще си идеш. ще се постарая да направя всичко, което мога, за да стане поне едно от двете.
thirdreich.boinaslava.net
Comment
-
:kill_myse Емгето се съмнява във моята втора снимка по-горе, обаче текста към нея пояснява, че фелдмаршал Лист приема парада в Атина. Виждат се колона Т-2 и др. И като така, аз съм длъжен да му вярвам(донякъде)!!!
По-запознатите могат да преценят, като направят сметка до кога Лист командва частите в Гърция и от кога е фелдмаршал.Ако има разминаване значи снимката е по-късна. А и Т-2 съвсем нормално е да е на парад в Атина. Ако бяха Пантери или тигри е хептен ясно!!!
:1087: Не мога да намеря книгата и да пусна още снимки от Атина! където точно на Акропола има някаква германска част, която вдига тяхното знаме. Имам и една снимка на строени германци на Олимпия, но е на две страници и е кофти за преснимане.
:fahr39:От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
Comment
-
Първата снимка, която събрах с панорамната програма. Отне ми време,
докато и хвана цаката.
Снимка от пролетта на 1943-та от т.н. орловска издатина. Надписа гласи:
"През линията на фронта към позициите на съветите постоянно се промъкват бойни патрули. Тяхната задача е, избивайки непредпазливите болшевики, непрестанно да безпокоят и контролират неприятеля".
Обърнете внимание на калъфа с резервната цев за картечницата. Също
забележете, че патроните в лентата се редуват - лек (по-къс) и тежък.Last edited by еМГето; 15-04-2008, 19:09.
Comment
Comment