Михаил Иларионович Голенищев-Кутузов е роден на 5(16) септември 1745 година в Петербург.-това е човека обърнал Наполеон.

Категорично по-способния от двамата. Италианската му кампания заслужава внимание, изпълнена е с енергия и офензивен дух в типично "наполеонов" стил. Но от друга страна Суворов там се среща само с посредствените френски генерали. Не знаем как би се представил срещу Масена например в Швейцария или пък срещу самия Наполеон. Предвид това, че на русите традиционно им липсва афинитет към мобилност и маньовър по време на бой, то ми се струва че французите имат предимство и биха победили, макар и по вина не на Суворов, а на характерните качества/недостатъци на самите руски войници и на опита на френските генерали в новия модел на корпусна гранд тактика.
аз съм слаб в обясненията,лош разказвач затова малко накратко може би но ще се опитам да ти отговоря на въпросите
)
общо взето резултата е Наполеон се връща на изходи позиции, загубите от руска страна са около 44хил. от френска 40хил.
да вярно просто той не виждал смисъл да жертва руски войници за нещо което природата и партизаните могат да свършат в същата степен.

Това в кръга на шегата разбира се, ясно е какво си имал предвид
.
Comment