Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Войната в Сирия

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

gollum написа Виж мнение
    Доколкото съм чел там - да, повечето са си ги бутнали сами
    1 от 4 не е "повечето". Отделно за загробиш Ту-22М3 в такава "война" си е постижение. А идиота дето го е организирал сигурно дори е награден.
    Там сценария е доста подобен на загробването на "Комйсомолец". В белите ртани такива в най-добрият (за тях) случай го уволняват.

Comment

То това си е разговор за темата за войната в Грузия (някой може да премести постовете там), но аз си спомням, че бях чел и за 2 Су-24 загубени там. Като се обсъждаше, че най-вероятно от приятелски огън са свалени 1 Су-25 и 1 Су-24, плюс възможно втория Су-25. Така че си прав, не са "повечето", а евентуално между една четвърт и половината.
      А за самите действия - хората импровизират и нормално - стават грешки.

Comment

Преди три дни, летище Нейраб (Алепо). Бунтовниците свалят хеликоптер с ПЗРК.

Като говорите за авиацията - партизаните от доста време се научиха да свалят хвъркатите при кацане или излитане, когато са най-уязвими. Иначе хвърлят варели от високо, там не могат да ги стигнат. Даже си мисля дали дългогодишното обсаждане на авиобази не цели точно това - да изхаби авиопарка, сваляйки го машина по машина при излитане/да го натроши с ракети и минохвъргачки, докато кибичи беззащитен на пистата. Ако летят от някаква база далеч от фронта, са почти недосегаеми.
        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Gaden Gogi

Ти какво се опитваш да докажеш толкова агресивно, че старите оръжия не могат да убиват ли?

Comment

Че руските оръжия са стари и негодни, а и ги използват неграмотно.

Comment

Dinain написа Виж мнение
              https://m.youtube.com/watch?v=SMeiCwII9uE

Преди три дни, летище Нейраб (Алепо). Бунтовниците свалят хеликоптер с ПЗРК.

Като говорите за авиацията - партизаните от доста време се научиха да свалят хвъркатите при кацане или излитане, когато са най-уязвими. Иначе хвърлят варели от високо, там не могат да ги стигнат. Даже си мисля дали дългогодишното обсаждане на авиобази не цели точно това - да изхаби авиопарка, сваляйки го машина по машина при излитане/да го натроши с ракети и минохвъргачки, докато кибичи беззащитен на пистата. Ако летят от някаква база далеч от фронта, са почти недосегаеми.
              Ами да си пазят базите и няма да има проблем.

То там имаше и едно брутално видео на кацащ Ми-17, който хакнаха с Корнет, ама не съм сигурен, може и друга ПТУР да е било.

Comment

Не, просто ти обясни, че "рашките са сбъркани по природа", достатъчно аналитично и подкрепено с факти твърдение, на висотата на форума... или не. Поне такива изисквания имаше преди, но вероятно на ветераните им е позволено да вкарват ирония или пък просто са си пишат на общо основание, като ги начеше нещо крастата. Да не говорим за вмъкването на теми като войната в Грузия, Чечня и прочие. Както и, че в съвремените конфликти никой не ползва летателни апарати с 30-40-50 годишен стаж. Ма никой! Само "побърканите рашки"
                Трол по списък.

Comment

Гоги като му замирише на руска техника и пали от половин оборот. Не му ходете по акъла че някой модератор ще ви заключи темата, както се случи с темата за Украйна.
                  This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Хорнет, ама не могат, там е работата. Нагледно какво става когато имаш авиация, но нямаш контрол на земята. Накрая и авиация нямаш, при все че противникът не е вдигнал и един самолет за цялата война. А Джайш ал-Фатах вече обстреляха летището на Латакия, без рашките да са направили и един боен полет още. Не предвещава добро.

Comment

Анджък де, нали това разправям и аз!

За мен е немислимо да имаш летища, авиация на тях, да разчиташ на нея, а накрая да не си осигурил макс. тяхната защита.

Comment

защо по дяволите тази тема не е в извънреден режим?! Спомням си преди година като четях постове имаше само инфо с линкове... Приканвам модераторите веднага да въведат извънреден режим на темата като едно време (когато САА вдигаше обсадата на Алепо ) и се триеха всички постове, които не пускат инфо по темата. Най-добре да си има отделна тема за мерене на пишки, руски самолети, американски самолети... В крайна сметка запомнете - колкото по русофили сте, толкова по-добри са руските самолети. Колкото по русофоби сте, толкова по-счупени са руските самолети. Айде наздраве!

Comment

Накратко казано: субективно качествата на руските самолети зависят само от това колко обичате или мразите Русия

Comment

Когато пилотират араби обаче имат -10 на всички х-ки и само +100 на сплаш демидж срещу пазари.

Comment

Имаше интервю с иракчанче на 15 години, записало се в ИД след като родителите му загинали. Не му давали някакви бойни задачи, а един ден му казали, че ще го правят шофер на кола бомба. Щял да отиде в рая и т.н. и оня ги попитал защо тогава те не карат колата и идилци не могли да отговорят смислено. Че пича забегнал тогава при иракската армия. В блиц пък има някакво сополиво орунгелче което реве докато го качват на такава кола бомба. Явно избират ретарди и сираци, тарамбуките не са толкова прости колкото изглеждат - поне командирите им.

Comment

Вместо да четеш Блиц, питай баце ти Кухулин Шахидмобилството е доброволно. Ако някой изяви желание да се гръмне с кола-бомба, уведомява емира на групата. Оня го включва в списъка. Тоя списък периодично се одобрява от валията и се връща в частта. Като дойде време да се гърми нещо, качват тия, дето им е ред (ако са одобрени от валията). По всяко време могат да се откажат, включително и преди "старта". Списъците са дълги.

Изобщо, не знам как си я представяте тая работа. Дебили, ретарди...

Comment

Working...
                                X