Войната в Сирия
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
-
То това си е разговор за темата за войната в Грузия (някой може да премести постовете там), но аз си спомням, че бях чел и за 2 Су-24 загубени там. Като се обсъждаше, че най-вероятно от приятелски огън са свалени 1 Су-25 и 1 Су-24, плюс възможно втория Су-25. Така че си прав, не са "повечето", а евентуално между една четвърт и половината.
А за самите действия - хората импровизират и нормално - стават грешки.Comment
-
Преди три дни, летище Нейраб (Алепо). Бунтовниците свалят хеликоптер с ПЗРК.
Като говорите за авиацията - партизаните от доста време се научиха да свалят хвъркатите при кацане или излитане, когато са най-уязвими. Иначе хвърлят варели от високо, там не могат да ги стигнат. Даже си мисля дали дългогодишното обсаждане на авиобази не цели точно това - да изхаби авиопарка, сваляйки го машина по машина при излитане/да го натроши с ракети и минохвъргачки, докато кибичи беззащитен на пистата. Ако летят от някаква база далеч от фронта, са почти недосегаеми."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)Comment
-
-
Ами да си пазят базите и няма да има проблем.https://m.youtube.com/watch?v=SMeiCwII9uE
Преди три дни, летище Нейраб (Алепо). Бунтовниците свалят хеликоптер с ПЗРК.
Като говорите за авиацията - партизаните от доста време се научиха да свалят хвъркатите при кацане или излитане, когато са най-уязвими. Иначе хвърлят варели от високо, там не могат да ги стигнат. Даже си мисля дали дългогодишното обсаждане на авиобази не цели точно това - да изхаби авиопарка, сваляйки го машина по машина при излитане/да го натроши с ракети и минохвъргачки, докато кибичи беззащитен на пистата. Ако летят от някаква база далеч от фронта, са почти недосегаеми.
То там имаше и едно брутално видео на кацащ Ми-17, който хакнаха с Корнет, ама не съм сигурен, може и друга ПТУР да е било.Comment
-
Не, просто ти обясни, че "рашките са сбъркани по природа", достатъчно аналитично и подкрепено с факти твърдение, на висотата на форума... или не. Поне такива изисквания имаше преди, но вероятно на ветераните им е позволено да вкарват ирония или пък просто са си пишат на общо основание, като ги начеше нещо крастата. Да не говорим за вмъкването на теми като войната в Грузия, Чечня и прочие. Както и, че в съвремените конфликти никой не ползва летателни апарати с 30-40-50 годишен стаж. Ма никой! Само "побърканите рашки"
Трол по списък.Comment
-
Хорнет, ама не могат, там е работата. Нагледно какво става когато имаш авиация, но нямаш контрол на земята. Накрая и авиация нямаш, при все че противникът не е вдигнал и един самолет за цялата война. А Джайш ал-Фатах вече обстреляха летището на Латакия, без рашките да са направили и един боен полет още. Не предвещава добро."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)Comment
-
Анджък де, нали това разправям и аз!
За мен е немислимо да имаш летища, авиация на тях, да разчиташ на нея, а накрая да не си осигурил макс. тяхната защита.Comment
-
защо по дяволите тази тема не е в извънреден режим?! Спомням си преди година като четях постове имаше само инфо с линкове... Приканвам модераторите веднага да въведат извънреден режим на темата като едно време (когато САА вдигаше обсадата на Алепо
) и се триеха всички постове, които не пускат инфо по темата. Най-добре да си има отделна тема за мерене на пишки, руски самолети, американски самолети... В крайна сметка запомнете - колкото по русофили сте, толкова по-добри са руските самолети. Колкото по русофоби сте, толкова по-счупени са руските самолети. Айде наздраве!
Comment
-
Имаше интервю с иракчанче на 15 години, записало се в ИД след като родителите му загинали. Не му давали някакви бойни задачи, а един ден му казали, че ще го правят шофер на кола бомба. Щял да отиде в рая и т.н. и оня ги попитал защо тогава те не карат колата и идилци не могли да отговорят смислено. Че пича забегнал тогава при иракската армия. В блиц пък има някакво сополиво орунгелче което реве докато го качват на такава кола бомба. Явно избират ретарди и сираци, тарамбуките не са толкова прости колкото изглеждат - поне командирите им.Comment
-
Вместо да четеш Блиц, питай баце ти Кухулин
Шахидмобилството е доброволно. Ако някой изяви желание да се гръмне с кола-бомба, уведомява емира на групата. Оня го включва в списъка. Тоя списък периодично се одобрява от валията и се връща в частта. Като дойде време да се гърми нещо, качват тия, дето им е ред (ако са одобрени от валията). По всяко време могат да се откажат, включително и преди "старта". Списъците са дълги.
Изобщо, не знам как си я представяте тая работа. Дебили, ретарди...
Comment
Comment