If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е, явно за някои от участващите в дискусията БСП/СДС манията е все още нещо твърде живо. Хубаво щеше да бъде и ако това имаше някакво реално значение...
Мисля, конфронтацията БСП/СДС не води до нищо ползотворно. Според мен именно на нея се дължи неуспешната политика на българските правителства през последните 13 години. Когато едните дойдат на власт, другите с цялата си енергия се опитват да ги предразполажот към гафове и отхвърлят всички техни решения (няма значение дали са добри), с единствената цел да ги използват срещу опонента си, когато му дойде времето. А би трябвало да е обратното - да се обединяват около добрите идеи, които ще са полезни за държавата България. В крайна сметка всички се бият в гърдите, че за тях най-важно е благополучието на държавата и народа, но май всичко е само думи, думи ....
Така, че нека поне тук (на форума) загърбим тези спорове.
Dulce et decorum est pro patria mori
ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.
Е, явно за някои от участващите в дискусията БСП/СДС манията е все още нещо твърде живо. Хубаво щеше да бъде и ако това имаше някакво реално значение...
Има, но не знам ти защо не го виждаш.
scharfschutze ®
Има, ако си вътре в тази ситуация (т.е., политическият ти свят се изчерпва с противоречието между комунизъм и демокрация). Но аз съм отвън и затова за мен това противоречие губи смисъл - виждам изкуствеността, залегнала в основата му. А това изкуствено противоречие е удобно на съвременната ни политическа класа, защото й позволява да замазва проблемите и да насочва по свое желание енергията на хората.
:? :evil: Най-големият вътрешен враг на България и българщината е била, е и винаги ще бъда Българската комунистическа партия (наименованията, с които се накипря, нямат никакво значение) :fire:
Тов. Генералисимус, що не поведеш другарите къмто Сибир, там ще се овардиш и от СДС-то
:? :evil: Най-големият вътрешен враг на България и българщината е била, е и винаги ще бъда Българската комунистическа партия (наименованията, с които се накипря, нямат никакво значение) :fire:
Тов. Генералисимус, що не поведеш другарите къмто Сибир, там ще се овардиш и от СДС-то
Нема лабаво :lol: :lol: :lol: :lol: Хе-хе-хе-хе-хе-хе
Хе-хе, добра идея е това за Сибир. Там да си строят комунизма. Да видим кой ще стигне по-напред в развитието си. Не е зле да се изпробва.
За някои сигурно резултатът е вече ясен, съдейки по страните, които са още по пътя към благоденствието, обещавано от комунистите. Остава да се потвърди от експериментатори. :tup:
scharfschutze ®
е, вижте, трябва да се отбележи че в Китай също има комунизъм, но техния е къде къде по-човешки. Ние сме най-вече против съветския, ленински тип комунизъм, който пък от своя страна се изроди в... абе нямам думи в какво, то е толкоз ирационално :roll:
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
е, вижте, трябва да се отбележи че в Китай също има комунизъм, но техния е къде къде по-човешки. Ние сме най-вече против съветския, ленински тип комунизъм, който пък от своя страна се изроди в... абе нямам думи в какво, то е толкоз ирационално :roll:
Всички големи фирми са изнесли производството си в Китай (много евтина работна ръка, ниски данъци...).
Това е политика, която цели задържане на някакво жизнено равнище, защото в противен случай не се знае какво може да се случи. Все пак Китай е ядрена държава и има над 1.5 милярда жители.
В големите им градове е относително добре, но провинциите им е "дива Индия".
scharfschutze ®
Да гласувам за малката секира или за човека, който не подозира, че моят квартал съществува и е един от най-големите в София. Няма да се впускам в обяснения за това, че първо не върви да си избираме човек с прякор или пък, че съм обиден на Софиянски. Просто и двамата ще крадат и нищо няма ад се промени. Затова и не гласувах днес. Това също е един вид избор!!!
Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!
добре де даже кмета на New York краде, какво реално може да се направи по въпроса?... такава ни е системата и скоро няма да се промени качествено. Аз не мисля че тоя празен вот има някакъв смисъл. Софиянски може да краде, обаче разви ли София? Аз знам че в сравнение с предния кмет, сегашния на Варна (който го преизбраха както се очакваше) направи много за подобряването на облика на града, което е най-важното с оглед туристическия ни фокус. При това е подкрепен от БСП! А предния, който беше от СДС, за 8 години освен да се налапа нищо друго не свърши.
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Не знам дали сте се поразходили из София, когато сте се върнали в България, но определено малко сте изпаднали в заблуда! Най-малкото трябва да сте забелязали на какво прилича пътя, по който се минава, когато пътуваш от летището към центура на града. Това е лицето на столицата пред всички чужденци - първото нещо, което се набива на очи. Така че нека не си говоим за точно за дупки по пътищата. Направиха се два-три големи ремонта със скрито бюджетно разпределение и се замазаха нещата. Просто не ми го хвалете Софиянски точно за благоустройството на пътищата...
Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!
Comment