Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Резултати от местните избори

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

На тези сайтове има резултати от местните избори.

Смятам, че отново българите показаха колко са незаинтересувани от това кой ги управлява, а после само мрънкат, че това било, онова било.
    scharfschutze ®

az sym dovolen
    Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
    [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
    きさまはしんでくださいませんか
    [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Аз винаги съм твърдял, че от 10 ноември 1989 година до ден днешен Българинът се оплаква постоянно от правителството ,което е избрал.
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Или не е пожелал да избере, както е в моя случай. Бих казал, че умишлено или не, политическата и изборна система са така построени, че реално няма значение за кого се гласува (или не се подава глас, съответно). Едниствено човек с дълбоки политически пристрастия (който мрази еди кой си и дълбоко вярва в други) гласува винаги у нас. Но подобно нещо трудно бих нарекъл граждански избор. Можеше и да не е така, но е.

Comment

Originally posted by "gollum"

Бих казал, че умишлено или не, политическата и изборна система са така построени, че реално няма значение за кого се гласува (или не се подава глас, съответно). Едниствено човек с дълбоки политически пристрастия (който мрази еди кой си и дълбоко вярва в други) гласува винаги у нас. Но подобно нещо трудно бих нарекъл граждански избор. Можеше и да не е така, но е.
          Моите уважения към теб, Голъм, но наистина ли го мислиш това?
          Задаваш ли си въпроса какво би станало с България и как биха я погледнали другите страни, освен Русия, ако на следващите парламентарни избори спечелят комунистите (БСП)?!
          На път сме да станем една олигархична република.
          Защо според теб Бриго Аспарухов беше предложен и след това си направи отвод?
          Голъм, замисли се и не пиши глупости. Не ти прилича.
          scharfschutze ®

Comment

Re:

Сега е мой ред, scharfschutze, да попитам: "А ти наистина ли го мислиш това?" докога ще се слага знак за равенство между БСП и комунистите. не казвам, че някои от политическите кадри не са същите, но партията определено се опитва да избяга от миналото си и според мен до голяма степен успява...а за безсмислието на гласуването. не бих се присъединил по принцип към тази теза. какво значи изборите не променят нищо или моя глас не е важен??? не разбирам, отхвърляте изборите по принцип или просто изборите в Бг?
            Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
            каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
            каквито са мислите ти,такива са делата ти,
            каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Няма бивш комунист, бивш негър и бивша курва! Те винаги са настоящи!! И докато сред масовото съзнание в България преобладава комунистическото мислене, битието ни никога няма да се европеизира И въобще не е гарантирано, че Европа някога ще ни припознае; с демонстрирания за сетен път комунистически манталитет има дълго да стоим в Hinterhoff-a, да хленчим жалостиво, да подсмърчаме и преглъщаме
              Si vis pacem - para bellum!

Comment

Originally posted by "Mahadeva"

Сега е мой ред, scharfschutze, да попитам: "А ти наистина ли го мислиш това?" докога ще се слага знак за равенство между БСП и комунистите. не казвам, че някои от политическите кадри не са същите, но партията определено се опитва да избяга от миналото си и според мен до голяма степен успява...а за безсмислието на гласуването. не бих се присъединил по принцип към тази теза. какво значи изборите не променят нищо или моя глас не е важен??? не разбирам, отхвърляте изборите по принцип или просто изборите в Бг?
                Наистина го мился, щом съм го написал.
                Знак за равенство между комунисти и БСП ще си има винаги. Не усещаш ли, че не са се променили. Това, което го говорят - НАТО, ЕС е само за да не ги изгонят от Европейския интетнационал...
                Как според теб се стреми да избяга от миналото си, като постоянно за всичко обвиняват Иван Костов?! Всичко струпват на него.
                Махадева, Сергей Станишев е син на Григор Станишев, който беше член на политбюро преди 10.11.1989г. Крушата не пада по-далеч от дървото, а козата не може да роди конче!
                При комунистите има от т.н. червени генерали (тези от държавна сигурност). Поогледай се внимателно наоколо.
                Малките камъни обръщат колата. Незабележимите факти оказват най-голямо влияние.
                scharfschutze ®

Comment

Въсощност и двамата (Хауптман и Щарфшутце) само потвърждавате моята теза - за вас естествено, че ще е така, защото вие сте се ангажирали много емоционално с политическите противници на "комунистите". Но ако можехте да погледнете над това си пристрастие, щяхте да срещнете моя поглед - разликата между "комунисти" и "анти-комунисти" в нашето политическо пространство е чисто емоционална (и абсолютно фиктивна - още повече, че политиката им по основните проблеми е много сходна). Не казвам, че съм по-прав, а просто изтъквам къде е разликата в моята позиция. И - наистина го мисля - не забравяйте, че и демокрацията е идеал, не по-малко неосъществим от комунизма .

Comment

ха

Така е, но начинът му на осъществяване предполага много по-малко студ, глад и безмислени жертви. Затова на балотажа ще отида и ще гласувам за Софиянски, не че много го харесвам, а защото би ми било противно да ми е кмет някой олигофрен като Стоян Александров.
                    Стига ми и това, че президент ми е Първанов....
                    "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Да, прав си, Рамблер, но това няма да ме накара да отида да си "пусна" гласа дори сега (сигурно защото не виждам разликата, пък и всички са ми еднакво протинви (е, има разлики, ама не са чак толкова съществени). Защото и твоят вот по същество ще е напълно отрицателен.

Comment

да

Moже да е отрицателен като подбуда, но положителен като действие. Така че все е по-добре от бездействието
                        Това е малко като тотото - шансът да спечелиш е пренебрежително малък, но пък ако не пуснеш фиш е абсолютно нулев. И голямата разлика между пренебрежително малък и нулев е там, че все пак в единия случай се печели понякога.
                        XV mile the sea brode is
                        From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Originally posted by "rambler"

олигофрен като Стоян Александров.
                          Стига ми и това, че президент ми е Първанов....
                          Пейзанството - висш и последен стадии на комунизъма :x
                          Голъме, в реалностите на кой неосъществим обществено-политически идеал тропат нощем по вратите и някой от обитателите бива отвеждан от Черный ворон?
                          Si vis pacem - para bellum!

Comment

Е, и - какво общо има това със сегашното положение у нас, да те запитам? Не виждам никаква връзка и именно защото съм свидетел, при това достатъчно близък на всичките събития около десети ноември и насам го казвам - разликата между тези, дет се писаха от едната, или другата страна на барикадата, съществуваше в началото (и то предмино в съзнанието им), но после... изчезна напълно. Само недей да ми обясняваш, че синята партия били демократи пък червената - комунисти. Нито едните са такива, нито другите - повече има замазване на очите отколкото реалност.
                            А лоши неща има в която и да е реалност и мисля, че в тия случаи, посочени от теб има вина колкото идеала, толкова и конкретната държава.

Comment

ха

става вече смешно да се оправдаваме все с някакъв призрачен комунизъм и да прехвърляме на него вината за всички трудности. така няма да постигнем нищо.
                              а за изборите вече казах-не виждам смисъл от тях, поне не и в българския им вариант. най-прав според мен е Голум- и комунизмът ,и демокрацията са утопии.
                              "Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
                              Wette

Comment

Working...
                              X