Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Флотилията на Свободатата
Collapse
X
-
-
Zalmoxis написа Виж мнение
Comment
-
Пък както стана ясно, корабите били и в международни води. Че що да не нападнат?
На мен обаче друго ми прави впечатление: в първата си новина по темата от 08.57 тая сутрин vesti.bg ни разказва за защитаващи се на единия кораб с брадви и ножове. За целта е цитирана Ройтерс. После обаче в тоя сайт стои поправена новината, в която се казва: "Израел твърди, че по войниците е било стреляно, докато пропалестинските активисти казват, че командосите са щурмували кораба със стрелба."
Но ето го оригиналния цитат:
В същото време израелски министър изрази съжаление за жертвите при инцидента. "Кадрите наистина не са приятни. Мога да изкажа съжаление за човешките жертви.
Нашите войници са били посрещнати с брадви и ножове, а когато някой се опитва да ти отнеме оръжието, започваш да губиш контрол върху ситуацията, при такива инциденти никой не знае докъде може да се стигне.
Знам, че това ще се превърне в голям проблем и се надявам израелските араби да реагират по разумен начин.
Ние нямахме никакво намерение да откриваме огън, но провокацията е била огромна", заяви министърът на търговията и индустрията Бенямин Бен-Елиезер в първата реакция на Ерусалим по повод кървавия сблъсък, предаде Ройтерс.
Comment
-
Пълен ужас:
Video taken by IDF naval boat shows the passengers of the Mavi Marmara, one of the ships in the 'Free Gaza' Flotilla, violently attacking IDF soldiers who we...
По никакъв начин не подкрепям поведението и на двете страни, пълен идиотизъм. Първо се прави операцията в международни води, после се слиза един по един от хеликоптер върху палуба пълна с хора въоръжени с метални прътове, където млатят войниците един по един. Безумие отвсякъде, дори и да не гледаме морално нещата самата операция много куца като идея от страна на евреите. А мирния флот се бие със зъби и нокти и напада войниците. Грозно и от двете страни.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеПълен ужас:
Video taken by IDF naval boat shows the passengers of the Mavi Marmara, one of the ships in the 'Free Gaza' Flotilla, violently attacking IDF soldiers who we...
По никакъв начин не подкрепям поведението и на двете страни, пълен идиотизъм. Първо се прави операцията в международни води, после се слиза един по един от хеликоптер върху палуба пълна с хора въоръжени с метални прътове, където млатят войниците един по един. Безумие отвсякъде, дори и да не гледаме морално нещата самата операция много куца като идея от страна на евреите. А мирния флот се бие със зъби и нокти и напада войниците. Грозно и от двете страни.
EDIT: Вероятно. Но израелския говорител да намесва Ал Кайда е връх на реториката, който, ахъм... Смело се подава над облаците на здравия разум.
Comment
-
Не съм следял какви кадри са излизали по медиите, но един познат ми каза, че командосите са били въоръжени с пейнтбол маркери. Мислех че се шегува, но вижте линка на Пилот, 0:50 - ясно се вижда. Доколкото разбрах единствено един от всеки няколко войници е носил истински пистолет, и на всичкото отгоре "мирните активисти" отнели 2 от пистолетите и простреляли няколко войници; други са намушкани с нож или бити с метални пръти. Всичко 10-12 войници са били ранени, някои тежко, а също толкова активисти са били застреляни в мелето."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
ьяа
Пилот написа Виж мнениеПълен ужас:
По никакъв начин не подкрепям поведението и на двете страни, пълен идиотизъм. Първо се прави операцията в международни води, после се слиза един по един от хеликоптер върху палуба пълна с хора въоръжени с метални прътове, където млатят войниците един по един. Безумие отвсякъде, дори и да не гледаме морално нещата самата операция много куца като идея от страна на евреите. А мирния флот се бие със зъби и нокти и напада войниците. Грозно и от двете страни.
67А
Израел е в пълното си право. А за палубата - или не е очаквана съпротива, или са искали да ги разобличат, като техните поемат малко бой.
Comment
-
Операцията е пълен идиотизъм, дори и само защото нищо не може да се демонстрира или разобличава на цената на 10-15 твои линчувани войници които ги пращаш на безумен риск в името на 50 секундно клипче. Според мен просто операцията е нещо което е трябвало да бъде бързо, чисто и безкръвно, но евреите не са предполагали колко агресивни са тези на борда и не са си планирали операцията правилно. Оттам и става каквото се получава когато имаш две групи агресивни хора на малко пространство и огнестрелно оръжие - смотана кървава сцена без никакъв смисъл и нелепо загинали хора и от двете страни.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеОперацията е пълен идиотизъм, дори и само защото нищо не може да се демонстрира или разобличава на цената на 10-15 твои линчувани войници които ги пращаш на безумен риск в името на 50 секундно клипче. Според мен просто операцията е нещо което е трябвало да бъде бързо, чисто и безкръвно, но евреите не са предполагали колко агресивни са тези на борда и не са си планирали операцията правилно. Оттам и става каквото се получава когато имаш две групи агресивни хора на малко пространство и огнестрелно оръжие - смотана кървава сцена без никакъв смисъл и нелепо загинали хора и от двете страни.
Comment
-
Гост
-
Моето мнение съвпада с това на Пилот. Каквато и да е била идеята на тази операция, не виждам как може да се смята, че е постигната. Ако са искали окончателно да си развалят отношенията с Турция, можело е да стане и по по-лесен начин. Ако целта е била "да се преподаде урок", то не виждам какво и на кого е "преподадено". Ако е трябвало да се докаже колко "лоши и агресивни" са палестинските активисти на борда, да бяха пуснали командоси без оръжие и с вързани ръце, щеше да е по-ефектно (вярно, с вързани ръце трудно ще слязат от хеликоптера, но можеха и просто да ги блъснат на палубата). Въобще, шантава работа.
Между другото, как стоят юридически нещата с опит за завладяване на граждански кораб в международни води?
КГ125 написаВярно ли е, че на корабите е имало оръжие?
beri_cd написаТе са били, както Динайн посочи, с пейнтбол пистолети и 9мм пистолети, а са изпозлвали вторите с голямо закъснение именно за да няма скандали после.
ако не са очаквали там да срещнат въоръжени хулигани, то тогава защо са провели акцията по този начин? Не е ли по-естествено да действат нормално?
С една дума, ако целта на акцията е била да се завладеят и отведат до контролирано пристанище корабите, тя е постигната, но цената надхвърля всякаква полза от цялата операция.
beri_cd написаИ сеге ефекта от действията не тези олигофрени-хулигани е голям - турския посланник се изтегля от Тел Авив, Турция даже заплашва следващите подобни кораби да са с турската флота....абе, кофти нещо е популизма, за съжаление подобни неща се котират.Last edited by gollum; 01-06-2010, 10:19.
Comment
-
UN urges inquiry into Israel convoy raid
А това е един анализ, придружаващ статията:
Jeremy Bowen, BBC News, Jerusalem
For Israel, there are likely to be severe diplomatic consequences. Pressure to end the Gaza blockade will increase - from Israel's allies, as well as its enemies.
The damage done to what remains of Israel's alliance with Turkey is serious. Turkey is important because it straddles Europe and the Muslim Middle East - where it has real diplomatic influence. Israel always relied on Turkish support. That is no longer possible.
One question is how strongly the US tries to water down any criticism. Their own relations with Israel have been in crisis. The talks they are sponsoring between Israel and the Palestinians will probably continue, but under an even darker cloud.
Лично на мен ми се струва, че израелските действия са резултат на вижданията на техни лидери, които явно още живеят в 70те - 80те години на ХХ век. А междувременно света доста се е променил и акцията изглежда странна и глупава, защото резултатите й са негативни за Израел. Съгласен съм с мненията на Голъм и Пилот.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment