Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Иранската армия
Collapse
X
-
Защо ли се наблюдава такава корелация между авторитарните режими и военните паради? 30-40 годишни самолети не са чак толкова внушителни - и в линка на Торн имаше някои забавни коментари по темата
Най-смешни ми бяха снимките на rocket-bike-овете и на едноръкия ветеран, демонстриращ лицеви опори :mhehe:
По-смешни бяха само египетските командоси, режещи плодове от главите на колегите си посредством самурайски мечове - но тези кадри бяха стари, от 60-те."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написаЗащо ли се наблюдава такава корелация между авторитарните режими и военните паради?Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Искам да отебелжа 4 важни поне според мен детайли:
1. Няма Су-24, а доколкото зная това е бил един от любимите самолети на пилотите.
2, Има АУАКС (предполагам Багдад-1), но чудото според мен няма начин да е работещо! Радарът беше френски, правен за Ирак, без поддръжка... Ако работи то в Иран има гении на тема електроника.
3. Има Мираж F-1, не знаех, че все още се поддържат - те също са от прелетялите от Ирак (а летят, което говори добре за възможностите на тези хора да импровизират).
4. Няма разноопашатите модификации на Ф-5, явно не са пуснати серийно/не са успешни.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Одзава, корелация по моему се наблюдава и то чутовна - единичен пример в обратна посока не променя нищо, имайки предвид че базата данни съдържа над 200 държави. Може би трябва да преговориш статистиката :p
А пойнтът ми беше че парадите май са най-вече израз на страх. Който има нужда да парадира с нещо, явно не се чувства много сигурен
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Dinain написаОдзава, корелация по моему се наблюдава и то чутовна - единичен пример в обратна посока не променя нищо, имайки предвид че базата данни съдържа над 200 държави. Може би трябва да преговориш статистиката :p
А стъкмистиката ми е известна. какво точно искаш да ти докажа в цифри, уважаеми.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Иранската армия наистина е една сериозна бойна сила и войниците са мотивирани(предполагам всеки знае от какво) иранската армия ако не се лъжа има общ състав 400 000 души плюс това иранците почнаха да си произвеждат собствени самолети и ракети дори и ядрена програма си имат май , танкове си купуват от руснаците освен танкове иранците купуват от руснаците най различни видове оражия пво системи ,зенитно ракетни комплекси,противотанково и стрелково оръжие ,кораби и мисля че и подводници.
Comment
-
Това победен парад след шестдневната ли е?
Всички армии може да обичат паради, ама не всички държави След като Торн е решил да се закача, да му кажа че в Израел редовни, годишни, юбилейни и т.н. паради няма."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Прав си. Приеми го като шега. Наистина тоталитарните режими си падат по парадите, но то си е и въпрос на манталитет. Като порових попаднах на наистина внушителни френски паради, пък и както виждаш и други демократични страни през 60-те са правели ежегодни показухи. Вярно е, че специално Израел ги е прекратил, но не защото са напомняли за хитлеровите празници, а чисто и просто по финансови съображения.
А иначе снимките са от 1965. "Мирно" време.
Comment
Comment