If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Само да те питам - в "2. Да се поддържа националната гордост." включваш ли "да се покаже армията като силна"?
Ами не, не бих казал. Парадите се провеждат обикновенно по годишнини от войни и празници. Не се набляга на трополящи машини, а на хубави униформи, оркестър, акробатични номера - шоу.
Режимите пък имат склонност да отбелязват с парад годишните от собственото си вземане на властта.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Here's something you don't see every day. This is a mashup of adorable propaganda videos I found via URL hacking on the web site of the Democratic People's R...
Отделно малко - защо според теб САЩ си правят военни парад или авишоута? Каква е функцията на това събитие?
Понеже не ми се прелива излишно от пусто в празно, вземи се разтърси сам, намери ги тия "военни паради" и авиошоута и прочети историята на всеки/всяко, кой ги организира и защо и прочее.
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Бразилецът Лула да Силва ще посреща официално Ахмадинеджат. Питането ми профанно, към самия мене си е, дали съм любопитен брадатият козел ще инспектира ли бразилската гвардия по гамаши, сбрана да отдаде чест на Ислямистко-републиканските регалии. И как това ще повдигне националното самосъзнание на бандите от бидонвилите на Сао Паоло?
Просто в някои страни повече си падат по традиционни публични развлечения от този вид. Изводите, че любовта към парадите е признак за тоталитарност отиде в мивката.
Аве тезата не е отишла в мивката. Хем викаш въпрос на традиция, хем нямало общо с тоталитарността - ами виж скорошната история на Испания например.
За Израел отдавна се разбрахме - парадите с тежка техника са спряни преди 35 г., да не се дразнят съседите. Както вече написах, има разлика между маршируващи оркестри и ония бронетанкови колони, дето се точеха пред Кремъл.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment