Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инцидент между Русия и Грузия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

В такъв случай за главното съдържание на темата постигнахме някакво взаимно разбиране, което поне е хубаво.
    А що се отнася до "привържениците" - аз най-много се раздвам на хората, които въобще не са привърженици на една или друга историческа сила - дискусията с тях е значително по-интересна (аз да речем не съм привърженик на нито една от страните).

Comment

Е, аз съм русофил, но в случая Русия не прави най-мъдрия ход. Всъщоност те сигурнно по-добре от нас си знаят, не са глупави. Явно си имат други цели. И те не изостават в "мироопазването".

Нашите турци в Кърджали да не се въодушевят от таз работа :lol:
      По моя преценка съм обективен.

Comment

Аз също съм русофил, затова така ме дразни политиката на Русия - само се закопават.
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

И аз съм русофил,що се отнася до културата им, която е наистина ненадмината, но в никакъв случай не съм тоталитарофил , а пък смятам, че през последните 90 години май двете неща са доста тясно свързани. Еееех, да не се беше раждал онзи дребният с брадичката и каскета и другият с мустаците и лулата.....
          "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Много работа отваряш на Троцки тогава .

А САЩ защо ли нищо не казват ? Или аз нещо съм недочул ? Какви ли отстъпки са направили братушките ?

Comment

Доколкото знам, нито европейците, нито американците коментират случая. Защо - не ми е известно.
              Така или иначе, нещата позатихнаха засега. Да видим за колко време ...
              Проект 22.06.1941 г.
              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Индианци в България!

Да , засега нещата затихнаха , но затишието няма да продължи дълго ...
                Hannibal ante portas.

Comment

---

Конфликти с ниска интензивност

Comment

Интензивността може рязко да се увеличи , предвид последните събития ...
                    Hannibal ante portas.

Comment

Вече е официално:
                      'Пари': Има сделка за оръжеен експорт в Грузия
                      Договорът между двете страни е подписан през 2003 г.; данните за сделките представляват класифицирана информация, заявяват от нашето Министерство на икономиката
                      12.08.2004
                      Сигурно е, че страната ни изнася боеприпаси за Тбилиси, но никой не може или не иска да посочи точно колко. Според спогодбата между двете страни тази година България може да изнесе за Грузия оръжие за 12 млн. долара, пише в. "Пари". ...

Целия текст е тук: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=620013
                      Проект 22.06.1941 г.

Comment

Вервайте им!
                        Как може такива нагли лъжи ? Поне да не бяха казали нищо, а не да отричат...

Много добър ход, тея (евентуално) 10млн долара ще оправят икономиката ни, а голяма работа, че Русия ни се сърди.

Comment

Наистина не биваше да лъжат. Като взимат някакво решение - трябва да могат да поемат отговорността за него.
                          А за сърденето на Русия - Грузия е самостоятелна държава и освен ако в Москва не са решили да нахлуят, няма какво да вдигат пара по въпроса.
                          Проект 22.06.1941 г.

Comment

Разбира се , че е самостоятелна държава , но Кремъл признава това само формално. Преди време , когато хората на Руслан Гелаев се опитаха да проникнат в Абхазия в района на Кодорското дефиле , ,,неидентифицирани" самолети ,,без опознавателни знаци" бомбардираха настъпващите чеченци. На практика оказваха въздушна подкрепа на абхазката армия. След време същите самолети - фантоми бомбардираха и Панкиското дефиле , където според Москва се укриват чеченски сепаратисти. Последният въпрос вече не стои на дневен ред , след като грузинците прочистиха Панкиси , но ситуацията около Южна Осетия днес рязко се изостри. По време на престрелките миналата нощ за първи път от възобновяването на конфликта има убити - 2 или 3 грузинци , според различните источници. Сега ще видим дали нервите на Саакашвили ще издържат , той не напразно купува всичкото това оръжие ...
                            Hannibal ante portas.

Comment

Какво прочетох тук ... "Трета сила" била обстрелвала грузинците с ракети и гаубици. "Трета сила" ... гооолямото неизвестно - трета неизвестна сила, която неизвестно как е стреляла от позициите на осетинците по грузинците. Такова смотано оправдание не бях виждал досега. Какво ли още ще видим в тоя конфликт?
                              Проект 22.06.1941 г.

Comment

Може да са нинджи?

Разглеждах разни руски вестници, бая са войнствени...

Comment

Working...
                                X