Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Конт, на снимката е именно ПТРС http://antitank.co.uk/ptrs.htm

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

И като част от започнатата дискусия - СКС и ПТРС край Славянск:

Тази не знам дали не е от Донецк:

Comment

Kont написа Виж мнение
        Това което аз съм забелязал като тежко въоръжение - условно - в клиповете е следното:
        ПТРД - противотанкова пушка кал 14.5х114мм - неустановено количество предполагам складовете ВСВ Соледар
        ПТРК Фагот - Х количество предполагаемо трофей или от складовете Артемовск.
        ПЗРК Игла - Х количество - трофеи и от разграбени складове - още като започнаха февруарските събития изтече информация за разграбени складове и около 2 000 ПЗРК Игла както и за 10 000 АК
        ЗПУ 2 14.5х114мм - 2 бр-от склад за въоръжение от ВСВ или музей
        М 30 обр1938г -122мм гаубица - 1бр-от склад за въоръжение от ВСВ или музей
        ЗИС-2 обр 1941г - 57мм противотанково оръдие - 1бр-от склад за въоръжение от ВСВ край Соледар или музеен екпонат
        120мм минохвъргачка Васильок - 1бр предполагаемо от складовете на УА в Артемовск
        2С9 -САУ "Нона С" -120мм оръдие-гаубица-минохвъргачка -1бр - трофей от 25бригада ВДВ
        БМД 1 - 1бр - трофей от 25бригада ВДВ
        БМД 2 - 2бр - трофей от 25бригада ВДВ
        БТР Д - 1бр - трофей от 25бригада ВДВ
        Т 34 /85 -1бр музеен снет от постамента в гр. Луганск с отремонтирано - ползва боеприпаси от СД 44 противотанково оръдие 85мм до 2010 на въоръжение в УА и армията на РФ
        Все още не разполагат с авиация, не съм чувал да са снели някой ИЛ 2 от постамента.

Малко допълнения - ползват ПТУР - Фагот/Конкурс, както и Метис/Метис-М
        Не знам дали споменатата гаубица и 57мм оръдие са действащи, досега не са ползвани, както и Т-34 (той е в Луганск).
        Няма и информация да имат Васильок (има унищожени няколко, но май не и заловени, на украинската армия). Васильок е 82мм автоматична минохвъргачка.

Comment

Руските (от Изт. Украйна, Кавказ и Русия) доброволци се увеличават - http://www.reuters.com/article/2014/...0EC1LL20140601

Политическите, пропагандни и други клипове, несвързани с военната тематика са изтрити - dibo
          Last edited by dibo; 01-06-2014, 22:00.

Comment

Политическите, пропагандни и други клипове, несвързани с военната тематика са изтрити - dibo[/QUOTE]

Еее, какво е пропагандното на това, че жени са поставени да пазят блокпост- Луганск - организиран е първия женски блокпост - http://www.youtube.com/watch?feature...qDsfejLIyIk???
            За другото е ясно , макар, че заявлението, че "Десен сектор" ще се подчинява на президента и армията не е маловажно.

Темата е за кризата в Украйна хора !?? Значи тема за ПТУРС Метис, пушки от В.С.В. са много малолитражни казано общо взето. Но комай всичко е ...

Comment

RIZAR написа Виж мнение
              Темата е за кризата в Украйна хора !?? Значи тема за ПТУРС Метис, пушки от В.С.В. са много малолитражни казано общо взето. Но комай всичко е ...
              Виж: http://forum.boinaslava.net/showthre...l=1#post358653

От тук нататък тази тема ще се ограничи само и единствено до военни въпроси.

Абсолютно НИКАКВИ политически коментари няма да бъдат допускани.

Опити за пробутване на политически коментари между друга информация ще резултират в триене на цялото мнение (никой няма повече да се занимава да почиства детайлно постовете).

Другият вариант е заключване на темата.
              We don't see things as they are, we see them as we are
              ---Anais Nin----

Comment

Кало, прав си за Васильок! И аз не знам защо съм го писал 120мм. лош навик пиша - публикувам и не винаги чета какво съм написал, особено ако ми няма очилата на носа! Иначе е трофеен гледал съм клип в Ютуб . Не ми се получава сега да го намеря този клип. Дали е Васильок или по-стария модел автоматичен /мисля Ф 20 / също ми е несигурно да твърдя. априори приех за себе си да е Васильок.
                Да на снимките е ПТРС не споря, съгласен - вижда се магазина - но аз тези снимки ги виждам за първи път. Гледал съм клип и съм останал с това впечатление че е ПТРД.
                Да наистина противотанковото оръдие и гаубицата май са само пропаганден трик както и Максим-Соколов! Но ако имат боеприпаси за тях особено за гаубицата - могат да направят ефективна контрабатарейна стрелба!
                За осъдените на живот и смъртта е приключение!

Comment

В Луганске захвачен патронный завод.

Про вертолеты ВСУ
                  ...на вооружении стоит ОДИН модернизированный МИ-24ПУ-1 «желтый 04». Все остальные вертолеты в строю - обычные "советские" Ми-24П и Ми-24ВП...
                  Оригинал взят у militarizm в Армейская авиация Украины. Боевые вертолеты Ми-24 – попытка анализа, часть-1 После активного применения украинских Ми-24 в боях на Славянском направлении и достоверной потери трех из них, у меня возник резонный вопрос а каким количеством этих вертолетов…
                  http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Дублаж с мнение 5010:
                    Last edited by dibo; 01-06-2014, 23:39.
                    http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Тези противотанкови пушки от ВСВ не случайно ги влачат. Явно сред сепаратистите има хора с мозък. Леката бронетехника която основно използват националната гвардия и украинската армия, са все едно проектирани за учбни цели за ПТРС. Дори с поизветрелият 60 годишен барут машините са си прозрачни на всякакви дистанции. Все още не разбирам нежеланието на украинското командване да използва танкове. При кадърно използване ще причинят по-малко щети сред цивилното население от сегашната стрелба с оръдейни системи, минохвъргачки, скорострелни малокалибрени оръдия и т.н.
                      Най-малкото сеператистите нямат почти нищо което да одраска бронята на танк. Аз по кадрите видях един-два сравнително стари ПТУР, като дори и те не са смъртна присъда за танка. Зависи къде ще го уцелят и от късмета.

П.П: Глупости пиша. Няма нищо изветряло в барута. ПТРС ползва същият 14,5х114 мм като КПВ(Т). Новопроизведени патрони има.
                      Last edited by Amazon; 01-06-2014, 23:40.
                      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Новото въоръжение на нац.гвардията.

Comment

Амазоне нали разбираш ,то танковете красиво горят и не са особено ефективни да се катерят етаж по етаж да отстрелват пехота заседнала на горните етажи и сипеща горещи коктейли надолу. освен това РПГ-та и Мухи са особено ефикасни в градски бой против танковете. Оставяш танка да отмине и го гърмиш в задницата.

Comment

Интересна новинка.
                            Обаче...
                            "...отметил заинтересованность украинского войска в бронированных машинах, которые США использовали в Афганистане и Ираке."
                            Оле! Тоя да няма предвид М2 "Брадли"? Че ще стане много весело.

Comment

Джин геби написа Виж мнение
                              Интересна новинка.
                              Обаче...
                              "...отметил заинтересованность украинского войска в бронированных машинах, которые США использовали в Афганистане и Ираке."
                              Оле! Тоя да няма предвид М2 "Брадли"? Че ще стане много весело.
                              LAV-25 или Stryker, брадлито е трудно за поддръжка и повечето му части са outsourcing и са много бавни.

Comment

Amazon написа Виж мнение
                                Все още не разбирам нежеланието на украинското командване да използва танкове.
                                Лесно обяснимо е!
                                Танк се управлява значително по трудно от БТР. Искат се обучени екипажи, особено при градски бой. А както се забелязва, армията няма много желание да се бие и затова използват нац. гвардията. Тях можеш да ги обучиш да карат бтр, но за управление на танк се иска малко повече време.
                                Ще вкарат - след 2-3 месеца, когато някой от от новосъздадени екипажи започне да става за нещо.
                                Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

Working...
                                X