Конт, на снимката е именно ПТРС http://antitank.co.uk/ptrs.htm
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кризата в Украйна 2013-2014 г.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Kont написа Виж мнениеТова което аз съм забелязал като тежко въоръжение - условно - в клиповете е следното:
ПТРД - противотанкова пушка кал 14.5х114мм - неустановено количество предполагам складовете ВСВ Соледар
ПТРК Фагот - Х количество предполагаемо трофей или от складовете Артемовск.
ПЗРК Игла - Х количество - трофеи и от разграбени складове - още като започнаха февруарските събития изтече информация за разграбени складове и около 2 000 ПЗРК Игла както и за 10 000 АК
ЗПУ 2 14.5х114мм - 2 бр-от склад за въоръжение от ВСВ или музей
М 30 обр1938г -122мм гаубица - 1бр-от склад за въоръжение от ВСВ или музей
ЗИС-2 обр 1941г - 57мм противотанково оръдие - 1бр-от склад за въоръжение от ВСВ край Соледар или музеен екпонат
120мм минохвъргачка Васильок - 1бр предполагаемо от складовете на УА в Артемовск
2С9 -САУ "Нона С" -120мм оръдие-гаубица-минохвъргачка -1бр - трофей от 25бригада ВДВ
БМД 1 - 1бр - трофей от 25бригада ВДВ
БМД 2 - 2бр - трофей от 25бригада ВДВ
БТР Д - 1бр - трофей от 25бригада ВДВ
Т 34 /85 -1бр музеен снет от постамента в гр. Луганск с отремонтирано - ползва боеприпаси от СД 44 противотанково оръдие 85мм до 2010 на въоръжение в УА и армията на РФ
Все още не разполагат с авиация, не съм чувал да са снели някой ИЛ 2 от постамента.
Малко допълнения - ползват ПТУР - Фагот/Конкурс, както и Метис/Метис-М
Не знам дали споменатата гаубица и 57мм оръдие са действащи, досега не са ползвани, както и Т-34 (той е в Луганск).
Няма и информация да имат Васильок (има унищожени няколко, но май не и заловени, на украинската армия). Васильок е 82мм автоматична минохвъргачка.
Comment
-
Руските (от Изт. Украйна, Кавказ и Русия) доброволци се увеличават - http://www.reuters.com/article/2014/...0EC1LL20140601
Политическите, пропагандни и други клипове, несвързани с военната тематика са изтрити - diboLast edited by dibo; 01-06-2014, 22:00.
Comment
-
Политическите, пропагандни и други клипове, несвързани с военната тематика са изтрити - dibo[/QUOTE]
Еее, какво е пропагандното на това, че жени са поставени да пазят блокпост- Луганск - организиран е първия женски блокпост - http://www.youtube.com/watch?feature...qDsfejLIyIk???
За другото е ясно , макар, че заявлението, че "Десен сектор" ще се подчинява на президента и армията не е маловажно.
Темата е за кризата в Украйна хора !?? Значи тема за ПТУРС Метис, пушки от В.С.В. са много малолитражни казано общо взето. Но комай всичко е ...
Comment
-
RIZAR написа Виж мнениеТемата е за кризата в Украйна хора !?? Значи тема за ПТУРС Метис, пушки от В.С.В. са много малолитражни казано общо взето. Но комай всичко е ...
От тук нататък тази тема ще се ограничи само и единствено до военни въпроси.
Абсолютно НИКАКВИ политически коментари няма да бъдат допускани.
Опити за пробутване на политически коментари между друга информация ще резултират в триене на цялото мнение (никой няма повече да се занимава да почиства детайлно постовете).
Другият вариант е заключване на темата.We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
Кало, прав си за Васильок! И аз не знам защо съм го писал 120мм. лош навик пиша - публикувам и не винаги чета какво съм написал, особено ако ми няма очилата на носа! Иначе е трофеен гледал съм клип в Ютуб . Не ми се получава сега да го намеря този клип. Дали е Васильок или по-стария модел автоматичен /мисля Ф 20 / също ми е несигурно да твърдя. априори приех за себе си да е Васильок.
Да на снимките е ПТРС не споря, съгласен - вижда се магазина - но аз тези снимки ги виждам за първи път. Гледал съм клип и съм останал с това впечатление че е ПТРД.
Да наистина противотанковото оръдие и гаубицата май са само пропаганден трик както и Максим-Соколов! Но ако имат боеприпаси за тях особено за гаубицата - могат да направят ефективна контрабатарейна стрелба!За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
В Луганске захвачен патронный завод.
Про вертолеты ВСУ
...на вооружении стоит ОДИН модернизированный МИ-24ПУ-1 «желтый 04». Все остальные вертолеты в строю - обычные "советские" Ми-24П и Ми-24ВП...
Comment
-
-
Тези противотанкови пушки от ВСВ не случайно ги влачат. Явно сред сепаратистите има хора с мозък. Леката бронетехника която основно използват националната гвардия и украинската армия, са все едно проектирани за учбни цели за ПТРС. Дори с поизветрелият 60 годишен барут машините са си прозрачни на всякакви дистанции. Все още не разбирам нежеланието на украинското командване да използва танкове. При кадърно използване ще причинят по-малко щети сред цивилното население от сегашната стрелба с оръдейни системи, минохвъргачки, скорострелни малокалибрени оръдия и т.н.
Най-малкото сеператистите нямат почти нищо което да одраска бронята на танк. Аз по кадрите видях един-два сравнително стари ПТУР, като дори и те не са смъртна присъда за танка. Зависи къде ще го уцелят и от късмета.
П.П: Глупости пиша. Няма нищо изветряло в барута. ПТРС ползва същият 14,5х114 мм като КПВ(Т). Новопроизведени патрони има.Last edited by Amazon; 01-06-2014, 23:40.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Амазоне нали разбираш ,то танковете красиво горят и не са особено ефективни да се катерят етаж по етаж да отстрелват пехота заседнала на горните етажи и сипеща горещи коктейли надолу. освен това РПГ-та и Мухи са особено ефикасни в градски бой против танковете. Оставяш танка да отмине и го гърмиш в задницата.За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
Интересна новинка.
Обаче...
"...отметил заинтересованность украинского войска в бронированных машинах, которые США использовали в Афганистане и Ираке."
Оле! Тоя да няма предвид М2 "Брадли"? Че ще стане много весело.
Comment
-
Джин геби написа Виж мнениеИнтересна новинка.
Обаче...
"...отметил заинтересованность украинского войска в бронированных машинах, которые США использовали в Афганистане и Ираке."
Оле! Тоя да няма предвид М2 "Брадли"? Че ще стане много весело.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеВсе още не разбирам нежеланието на украинското командване да използва танкове.
Танк се управлява значително по трудно от БТР. Искат се обучени екипажи, особено при градски бой. А както се забелязва, армията няма много желание да се бие и затова използват нац. гвардията. Тях можеш да ги обучиш да карат бтр, но за управление на танк се иска малко повече време.
Ще вкарат - след 2-3 месеца, когато някой от от новосъздадени екипажи започне да става за нещо.Сънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
Comment