Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Пилот
    Генерал-полковник
    • Feb 2005
    • 2876

Ако се съди по ставащото до сега, предишни техни учения и т.н. - те са си замразени на нивото от 1989-та (подобно на нашите Су-25). Тренира се изключително рядко и с неуправляемо въоръжение, каквото високоточно има е с лазерно/ТВ насочване ама от най-първите варианти и се появява много рядко по учения, if ever. Ракетите почти гарантирано в масовата си част са произведени по времената на СССР и извън/на ръба на срока си и едва ли има повече от шепа хора които някога са стреляли с тях. Ако ги видим в действие ще е по-скоро екзотика, отколкото норма. По въоръжението до сега само Ми-24 си ходи с по 2 блока неуправляеми + 4 ПТУР-а.
    „Аз, Драгомир, писах.
    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

• Джин геби
      ветеран
      • Jun 2011
      • 364

Славянск. Артилерията е обстрелвала жилищни райони. Има много цивилни жертви:

Колкото до скандалът с наемниците - той не е от вчера, но се вихри основно в Германия. У нас и в САЩ е потулван. Просто защото наемниците не са чеченци. Ето го.

Коментар на модератора - Dibo:
      Видеото носи информационна стойност и остава. На него се виждат едно петно кръв, много разбити прозорци и се споменава за един убит мъж и една ранена жена.

Статията за чеченците е изцяло политическа и е премахната.

Що се отнася до приведения линк за "наемниците" - той е класически случай от конфликта за "пропаганда в кръг" :
      11 мая многие российские СМИ со ссылкой на немецкий таблоид Bild am Sonntag сообщили о том, что украинские власти используют солдат американской частной военной компании Academi в противостояния на Юго-востоке Украины и в Славянске, а 29 апреля 2014 года Федеральная разведывательная служба Германии информировала об этом правительство ФРГ. Однако сам заголовок "Воюют ли наемники из США на Украине (Kаmpfen US-Sоldner in der Ukraine)? не да¸т утвердительного ответа на вопрос, таблоид опирается на анонимного российского дипломата в Киеве, и при этом указывает на то, что сообщения о на¸мниках распространяются «только пророссийскими источниками». В интерпретации российских СМИ предположение стало утверждением, повысилось численность на¸мников (с первоначальных 300 до 400), а они сами стали солдатами.
      Виж и:
      http://www.bbc.co.uk/russian/interna...s_debate.shtml
      Last edited by dibo; 27-05-2014, 23:52.

Comment

• Джин геби
        ветеран
        • Jun 2011
        • 364

Статията за чеченците носеше информация за точния им брой: 47 (словом - четиридесет и седем) души. Но щом и това спада към политиката...

Comment

• dibo
          Любител
          • Aug 2003
          • 6298

Джин геби написа

Статията за чеченците носеше информация за точния им брой: 47 (словом - четиридесет и седем) души. Но щом и това спада към политиката...
          Лека-полека - ще се научите да отсявате военните от политическите елементи, както е в сегашното Ви мнение. За което Ви поздравявам.
          We don't see things as they are, we see them as we are
          ---Anais Nin----

For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
          ---H. L. Mencken---

Comment

• Todor Pavlov
            ветеран
            • Oct 2006
            • 702

Статията за чеченците , не беше политическа, добре, че я прочетох навреме. Даваше отговор и с кого са се стреляли украинските граничари , даваше отговор и на въпроса какви най-вероятно са останалите от другата страна - российската, камиони . Естествено , войната, като най-крута мярка на политиката , е неделима от последната , и статията даваше индиции за някои военно-политически нагласи на Кремъл .

Апелирам за малко по-либерално прилагане на нормите от модераторите - темата е достатъчно притегателна и образователна и би било добре , според мен, да не се осакатява до семпли линкове . Поздрави !

Comment

• Джин геби
              ветеран
              • Jun 2011
              • 364

dibo написа
              Лека-полека - ще се научите да отсявате военните от политическите елементи, както е в сегашното Ви мнение. За което Ви поздравявам.
              Извинявам се: 27 души.

И един пълен нонсенс за членове на "Десен сектор", взети като заложници. В статията някак мимоходом се споменава, че въпросните заложници са... въоръжени.

Comment

• dibo
                Любител
                • Aug 2003
                • 6298

Todor Pavlov написа
                Статията за чеченците , не беше политическа, добре, че я прочетох навреме. Даваше отговор и с кого са се стреляли украинските граничари , даваше отговор и на въпроса какви най-вероятно са останалите от другата страна - российската, камиони . Естествено , войната, като най-крута мярка на политиката , е неделима от последната , и статията даваше индиции за някои военно-политически нагласи на Кремъл .

Апелирам за малко по-либерално прилагане на нормите от модераторите - темата е достатъчно притегателна и образователна и би било добре , според мен, да не се осакатява до семпли линкове . Поздрави !
                Колега, това е авторска колонка в Комсомолская правда. Единствената военна информация в нея е посочената вече бройка от 27 човека. Останалото е авторска интерпретация на отношенията между Русия, руснаците и чеченците, която вероятно импонира на нечии русофилски чувства, но не носи нищо информативно от военна гледна точка за конфликта в Украйна.
                ---Anais Nin----

---H. L. Mencken---

Comment

• Gaden Gogi
                  The Voice of Reason
                  • Oct 2003
                  • 10940

dibo написа
                  Артилерия ползват и двете страни. А иначе къде е загинала - Донецк, Славянск?
                  Донецк. , а може и да са двете, ама само едната стреля по градовете.

Comment

• dibo
                    Любител
                    • Aug 2003
                    • 6298

Gaden Gogi написа
                    Донецк. , а може и да са двете, ама само едната стреля по градовете.
                    Така е - другата стреля от градовете, от жилищни квартали:
                    ---Anais Nin----

---H. L. Mencken---

Comment

• Gaden Gogi
                      The Voice of Reason
                      • Oct 2003
                      • 10940

Пилот написа
                      Гоги, ако имаш познати хора на земята там (не просто слухове по форуми) - моля разказвай, поне на мен би ми било много интересно.
                      Е да де ама ако го разкажа както трябва ще ми го редактират.Иначе имам много познати и там и в Русия

Comment

• dibo
                        Любител
                        • Aug 2003
                        • 6298

Инцидента в Житомир:
                          В результате инцидента, который произошел между представителями Правого сектора в центре Житомира, милиция задержала 20 человек и изъяла два автомата
                        ---Anais Nin----

---H. L. Mencken---

Comment

• Amazon
                          Нередовен
                          • May 2006
                          • 7016

Dinain написа
                          Имах предвид високоточно оръжие. Украинските ВВС нямат ли управлями ракети/бомби за щурмовата/бомбарировъчна авиация? Би ме учудило.
                          Прилича ли ти на Сирия? Ако ти прилича, няма място за изненада. Пилот го описа много добре. Ако си спомняш в темата която ти повдигна за арабските ввс обсъждахме същото.
                          This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Angelmr
                            ветеран
                            • Jun 2005
                            • 1398

dibo написа
                            Така е - другата стреля от градовете, от жилищни квартали:
                            Прекалено бързо говорят за да схвана всичко, но чух само едно споменаване на растояние на позиция от местните жители. И то е 300 метра. Между другото тази дистанция е заложена в българското законодателство като минималната дистанция от населени места, от която вече е разрешено да се стреля. Не знам дали е достатъчно отдалечеността за да осигури безопасност на околните жители, но ако артилерията може да даде отклонение от целта с 300 метра, то защо си прави труда да стреля въобще?

Comment

• Джин геби
                              ветеран
                              • Jun 2011
                              • 364

Gaden Gogi написа
                              Е да де ама ако го разкажа както трябва ще ми го редактират.Иначе имам много познати и там и в Русия
                              Че кой би редактирал информация от първа ръка?

Comment

• Dinain
                                Платен агент на злото
                                • Jan 2006
                                • 14111

Amazon написа
                                Прилича ли ти на Сирия? Ако ти прилича, няма място за изненада. Пилот го описа много добре. Ако си спомняш в темата която ти повдигна за арабските ввс обсъждахме същото.
                                Да. Явно и там е така.
                                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Working...