Ако се съди по ставащото до сега, предишни техни учения и т.н. - те са си замразени на нивото от 1989-та (подобно на нашите Су-25). Тренира се изключително рядко и с неуправляемо въоръжение, каквото високоточно има е с лазерно/ТВ насочване ама от най-първите варианти и се появява много рядко по учения, if ever. Ракетите почти гарантирано в масовата си част са произведени по времената на СССР и извън/на ръба на срока си и едва ли има повече от шепа хора които някога са стреляли с тях. Ако ги видим в действие ще е по-скоро екзотика, отколкото норма. По въоръжението до сега само Ми-24 си ходи с по 2 блока неуправляеми + 4 ПТУР-а.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кризата в Украйна 2013-2014 г.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Славянск. Артилерията е обстрелвала жилищни райони. Има много цивилни жертви:
Колкото до скандалът с наемниците - той не е от вчера, но се вихри основно в Германия. У нас и в САЩ е потулван. Просто защото наемниците не са чеченци. Ето го.
Коментар на модератора - Dibo:
Видеото носи информационна стойност и остава. На него се виждат едно петно кръв, много разбити прозорци и се споменава за един убит мъж и една ранена жена.
Статията за чеченците е изцяло политическа и е премахната.
Що се отнася до приведения линк за "наемниците" - той е класически случай от конфликта за "пропаганда в кръг" :
11 мая многие российские СМИ со ссылкой на немецкий таблоид Bild am Sonntag сообщили о том, что украинские власти используют солдат американской частной военной компании Academi в противостояния на Юго-востоке Украины и в Славянске, а 29 апреля 2014 года Федеральная разведывательная служба Германии информировала об этом правительство ФРГ. Однако сам заголовок "Воюют ли наемники из США на Украине (Kаmpfen US-Sоldner in der Ukraine)? не да¸т утвердительного ответа на вопрос, таблоид опирается на анонимного российского дипломата в Киеве, и при этом указывает на то, что сообщения о на¸мниках распространяются «только пророссийскими источниками». В интерпретации российских СМИ предположение стало утверждением, повысилось численность на¸мников (с первоначальных 300 до 400), а они сами стали солдатами.
http://www.bbc.co.uk/russian/interna...s_debate.shtmlLast edited by dibo; 28-05-2014, 01:52.
Comment
-
Джин геби написа Виж мнениеКоментар на модератора - Dibo:
Статията за чеченците е изцяло политическа и е премахната.
Статията за чеченците носеше информация за точния им брой: 47 (словом - четиридесет и седем) души. Но щом и това спада към политиката...We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
Статията за чеченците , не беше политическа, добре, че я прочетох навреме. Даваше отговор и с кого са се стреляли украинските граничари , даваше отговор и на въпроса какви най-вероятно са останалите от другата страна - российската, камиони . Естествено , войната, като най-крута мярка на политиката , е неделима от последната , и статията даваше индиции за някои военно-политически нагласи на Кремъл .
Апелирам за малко по-либерално прилагане на нормите от модераторите - темата е достатъчно притегателна и образователна и би било добре , според мен, да не се осакатява до семпли линкове . Поздрави !
Comment
-
dibo написа Виж мнениеЛека-полека - ще се научите да отсявате военните от политическите елементи, както е в сегашното Ви мнение. За което Ви поздравявам.
И един пълен нонсенс за членове на "Десен сектор", взети като заложници. В статията някак мимоходом се споменава, че въпросните заложници са... въоръжени.
Comment
-
Todor Pavlov написа Виж мнениеСтатията за чеченците , не беше политическа, добре, че я прочетох навреме. Даваше отговор и с кого са се стреляли украинските граничари , даваше отговор и на въпроса какви най-вероятно са останалите от другата страна - российската, камиони . Естествено , войната, като най-крута мярка на политиката , е неделима от последната , и статията даваше индиции за някои военно-политически нагласи на Кремъл .
Апелирам за малко по-либерално прилагане на нормите от модераторите - темата е достатъчно притегателна и образователна и би било добре , според мен, да не се осакатява до семпли линкове . Поздрави !We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
dibo написа Виж мнениеАртилерия ползват и двете страни. А иначе къде е загинала - Донецк, Славянск?
Comment
-
Gaden Gogi написа Виж мнениеДонецк. , а може и да са двете, ама само едната стреля по градовете.
We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеГоги, ако имаш познати хора на земята там (не просто слухове по форуми) - моля разказвай, поне на мен би ми било много интересно.
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеИмах предвид високоточно оръжие. Украинските ВВС нямат ли управлями ракети/бомби за щурмовата/бомбарировъчна авиация? Би ме учудило.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
dibo написа Виж мнениеТака е - другата стреля от градовете, от жилищни квартали:
Comment
-
Gaden Gogi написа Виж мнениеЕ да де ама ако го разкажа както трябва ще ми го редактират.Иначе имам много познати и там и в Русия
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеПрилича ли ти на Сирия? Ако ти прилича, няма място за изненада. Пилот го описа много добре. Ако си спомняш в темата която ти повдигна за арабските ввс обсъждахме същото."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
Comment