Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ако се съди по ставащото до сега, предишни техни учения и т.н. - те са си замразени на нивото от 1989-та (подобно на нашите Су-25). Тренира се изключително рядко и с неуправляемо въоръжение, каквото високоточно има е с лазерно/ТВ насочване ама от най-първите варианти и се появява много рядко по учения, if ever. Ракетите почти гарантирано в масовата си част са произведени по времената на СССР и извън/на ръба на срока си и едва ли има повече от шепа хора които някога са стреляли с тях. Ако ги видим в действие ще е по-скоро екзотика, отколкото норма. По въоръжението до сега само Ми-24 си ходи с по 2 блока неуправляеми + 4 ПТУР-а.
    „Аз, Драгомир, писах.
    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Славянск. Артилерията е обстрелвала жилищни райони. Има много цивилни жертви:

Колкото до скандалът с наемниците - той не е от вчера, но се вихри основно в Германия. У нас и в САЩ е потулван. Просто защото наемниците не са чеченци. Ето го.

Коментар на модератора - Dibo:
      Видеото носи информационна стойност и остава. На него се виждат едно петно кръв, много разбити прозорци и се споменава за един убит мъж и една ранена жена.

Статията за чеченците е изцяло политическа и е премахната.

Що се отнася до приведения линк за "наемниците" - той е класически случай от конфликта за "пропаганда в кръг" :
      11 мая многие российские СМИ со ссылкой на немецкий таблоид Bild am Sonntag сообщили о том, что украинские власти используют солдат американской частной военной компании Academi в противостояния на Юго-востоке Украины и в Славянске, а 29 апреля 2014 года Федеральная разведывательная служба Германии информировала об этом правительство ФРГ. Однако сам заголовок "Воюют ли наемники из США на Украине (Kаmpfen US-Sоldner in der Ukraine)? не да¸т утвердительного ответа на вопрос, таблоид опирается на анонимного российского дипломата в Киеве, и при этом указывает на то, что сообщения о на¸мниках распространяются «только пророссийскими источниками». В интерпретации российских СМИ предположение стало утверждением, повысилось численность на¸мников (с первоначальных 300 до 400), а они сами стали солдатами.
      Виж и:
      http://www.bbc.co.uk/russian/interna...s_debate.shtml
      Last edited by dibo; 28-05-2014, 01:52.

Comment

Статията за чеченците носеше информация за точния им брой: 47 (словом - четиридесет и седем) души. Но щом и това спада към политиката...

Comment

Джин геби написа Виж мнение

Статията за чеченците носеше информация за точния им брой: 47 (словом - четиридесет и седем) души. Но щом и това спада към политиката...
          Лека-полека - ще се научите да отсявате военните от политическите елементи, както е в сегашното Ви мнение. За което Ви поздравявам.
          We don't see things as they are, we see them as we are
          ---Anais Nin----

Comment

Статията за чеченците , не беше политическа, добре, че я прочетох навреме. Даваше отговор и с кого са се стреляли украинските граничари , даваше отговор и на въпроса какви най-вероятно са останалите от другата страна - российската, камиони . Естествено , войната, като най-крута мярка на политиката , е неделима от последната , и статията даваше индиции за някои военно-политически нагласи на Кремъл .

Апелирам за малко по-либерално прилагане на нормите от модераторите - темата е достатъчно притегателна и образователна и би било добре , според мен, да не се осакатява до семпли линкове . Поздрави !

Comment

dibo написа Виж мнение
              Лека-полека - ще се научите да отсявате военните от политическите елементи, както е в сегашното Ви мнение. За което Ви поздравявам.
              Извинявам се: 27 души.

И един пълен нонсенс за членове на "Десен сектор", взети като заложници. В статията някак мимоходом се споменава, че въпросните заложници са... въоръжени.

Comment

Todor Pavlov написа Виж мнение
                Статията за чеченците , не беше политическа, добре, че я прочетох навреме. Даваше отговор и с кого са се стреляли украинските граничари , даваше отговор и на въпроса какви най-вероятно са останалите от другата страна - российската, камиони . Естествено , войната, като най-крута мярка на политиката , е неделима от последната , и статията даваше индиции за някои военно-политически нагласи на Кремъл .

Апелирам за малко по-либерално прилагане на нормите от модераторите - темата е достатъчно притегателна и образователна и би било добре , според мен, да не се осакатява до семпли линкове . Поздрави !
                Колега, това е авторска колонка в Комсомолская правда. Единствената военна информация в нея е посочената вече бройка от 27 човека. Останалото е авторска интерпретация на отношенията между Русия, руснаците и чеченците, която вероятно импонира на нечии русофилски чувства, но не носи нищо информативно от военна гледна точка за конфликта в Украйна.
                ---Anais Nin----

Comment

dibo написа Виж мнение
                  Артилерия ползват и двете страни. А иначе къде е загинала - Донецк, Славянск?
                  Донецк. , а може и да са двете, ама само едната стреля по градовете.

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
                    Донецк. , а може и да са двете, ама само едната стреля по градовете.
                    Така е - другата стреля от градовете, от жилищни квартали:
                    ---Anais Nin----

Comment

Пилот написа Виж мнение
                      Гоги, ако имаш познати хора на земята там (не просто слухове по форуми) - моля разказвай, поне на мен би ми било много интересно.
                      Е да де ама ако го разкажа както трябва ще ми го редактират.Иначе имам много познати и там и в Русия

Comment

Инцидента в Житомир:
                          В результате инцидента, который произошел между представителями Правого сектора в центре Житомира, милиция задержала 20 человек и изъяла два автомата
                        ---Anais Nin----

Comment

Dinain написа Виж мнение
                          Имах предвид високоточно оръжие. Украинските ВВС нямат ли управлями ракети/бомби за щурмовата/бомбарировъчна авиация? Би ме учудило.
                          Прилича ли ти на Сирия? Ако ти прилича, няма място за изненада. Пилот го описа много добре. Ако си спомняш в темата която ти повдигна за арабските ввс обсъждахме същото.
                          This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

dibo написа Виж мнение
                            Така е - другата стреля от градовете, от жилищни квартали:
                            Прекалено бързо говорят за да схвана всичко, но чух само едно споменаване на растояние на позиция от местните жители. И то е 300 метра. Между другото тази дистанция е заложена в българското законодателство като минималната дистанция от населени места, от която вече е разрешено да се стреля. Не знам дали е достатъчно отдалечеността за да осигури безопасност на околните жители, но ако артилерията може да даде отклонение от целта с 300 метра, то защо си прави труда да стреля въобще?

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
                              Е да де ама ако го разкажа както трябва ще ми го редактират.Иначе имам много познати и там и в Русия
                              Че кой би редактирал информация от първа ръка?

Comment

Amazon написа Виж мнение
                                Прилича ли ти на Сирия? Ако ти прилича, няма място за изненада. Пилот го описа много добре. Ако си спомняш в темата която ти повдигна за арабските ввс обсъждахме същото.
                                Да. Явно и там е така.
                                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Working...
                                X