Кризата в Украйна 2013-2014 г.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Не знам много за него, но при всички случаи ще е повдигане на нивото. Като се има предвид че се почва от нулата. Дано да им даде някакви насоки и да няма повече случаи като в Славянск. Малко обещания към изтока, малко заглушаване на Десен Сектор. Стъпка по съпка.В такъв случай, защо им пращат Байдън?
А можеха отново да пратят Кери...This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Ще им се наложи. Някаква ограничена федерализация ще успокои нещата и ще останат седем ултранационала, срещу десет сепаратиста. Може и да греша разбира се. Но поне до тук съм останал с впечатлението че протестиращите на изток са за федерализация и против луковиците в Киев, Десен Сектор и Свобода, а не за сецесия и присъединяване към Русия.Ако някой все още си мисли, че тия хора ще продължат да живеят в една държава, ИМХО, много се лъже.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Koгато тези които си ги посочил в Киев определят посоката на държавата -тогава нямам как Сепаратистите да пътуват в същата посока.Ще им се наложи. Някаква ограничена федерализация ще успокои нещата и ще останат седем ултранационала, срещу десет сепаратиста. Може и да греша разбира се. Но поне до тук съм останал с впечатлението че протестиращите на изток са за федерализация и против луковиците в Киев, Десен Сектор и Свобода, а не за сецесия и присъединяване към Русия.Comment
-
За пред хората - да, но на практика активистите, които конкретно размахват калашниците си искат присъединяване. Не случайно навсякъде има руски знамена, а в Донецк под звуците на "Русский марш" помпозно разбиха украинския герб. Доколко представляват желанията на мнозинството не мога да преценя.Ще им се наложи. Някаква ограничена федерализация ще успокои нещата и ще останат седем ултранационала, срещу десет сепаратиста. Може и да греша разбира се. Но поне до тук съм останал с впечатлението че протестиращите на изток са за федерализация и против луковиците в Киев, Десен Сектор и Свобода, а не за сецесия и присъединяване към Русия.Comment
-
Направи ми впечатление на един от клиповете, при сформирането на въоръжения корпус в Славянск. Докато звучеше руският химн, около една трета демонстративно не си държаха ръката на сърцето. А това са все пак най-активните, за да грабнат оръжието. Русия също официално призна че източна украйна не е Крим. А те не е като да нямат разузнаване и влияние в тези области.
Не искам да гадая, но са объркани нещата.
А защо разумна федерализация да не реши проблема? Тя би гарантирала руският език като регионален, включая като основен в училищата.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Не, просто имаше малко, дето демонстративно си държаха ръката на сърцето - това е послание за тия от запад, дето не схващат. В руската традиция при слушане на химна, както и в българската между другото, няма такова нещо като държане на ръката на сърцето.демонстративно не си държаха ръката на сърцето.
С две думи - забрави федерализацията. Няма да я бъде тая.Comment
-
В темата попаднах на много негативни коментари по отношение на "Дневник". Затова, без да съм му фен, ще помоля ако някой се сеща за по-добра медия в българския "информационен пазар", нека я сподели.
Truth will save the world
Comment
-
Дневник си ги заслужава, но и по принцип няма такава.
Големите медии са собственост на разни олигарси.
Comment
-
"Дневник" е просто много краен и необективен - статиите му от много време насам са твърде манипулативни и далеч от всякаква смислена журналистика. Навремето там имаше и няколко свестни журналисти, като например Л. Русева. Вече май не е така. И по мои наблюдения - да, русофобски е и то доста, но това не е особено важно, по-неприятното е именно липсата на опит за нормална журналистика там.
Колкото до медиите ... ами честно казано, всяка клони нанякъде. Заради това се налага човек да гледа на 2-3 места и най-вече - в медиите извън нашата страна.
Колкото до форума и т.н., по-надолу гледах някакви оплаквания - основното предназначение на форума е военната история. Темите от съвременната политика в значителна степен противоречат на духа му и стават повод за грозни караници, но явно е неизбежно да присъстват. Но главното си е историята, което е ясно какво означава, нали?Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©Comment
-
Това е реторичен въпрос и всички знаем, че такава няма. "Дневник" и "Капитал" са от една и съща група, пишат в един дух, и същевременно са най-добрите масови медии на български език. За разните "Труд", "Телеграф", "24 часа" и т.н. въобще няма смисъл да се говори. Просто решение е да се обсъждат самите новини, а не това кой е носителят им, чия собственост е, кой му плащал, какви са му коментарите под статиите и прочие, което аз лично намиран за евтин прийом за заобикаляне на темата, присъщ за вестникарските сайтове, не за форум.
Равинът от Донецк: http://www.ynetnews.com/articles/0,7...511397,00.html
ПП Склонен съм да се съглася с Кало, че въпросът вече е отишъл доста отвъд руския език. Но се надявам да не е прав за мирното съжителство - в историята има достатъчно примери за мирно съществуване и след много по-големи кръвопролития."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)Comment

Comment