Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    7 часа и 4 изтрити поста. Ако продължавате в същия дух както преди заключването, и резултатът ще е същия.
    Last edited by Dinain; 18-04-2014, 20:07.
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

    (Richard III - William Shakespeare)

    Comment


      Отговора не закъсня.
      РФ о встрече в Женеве: Когда мы говорим о разоружении, имеем в виду "Правый сектор"
      Россия требует, чтоб в первую очередь были разоружены "Правый сектор" и сторонники Майдана.
      http://www.unian.net/politics/909630...iy-sektor.html
      За пред камерите си направиха вчера отстъпки, но днес си пролича, че нищо не се е променило...

      Comment




        Накратко - тълпа сепаратисти напада милицията в Горловка. Един от тях се качва на козирката пред входа и поставя руското знаме на мястото на украинското, обаче някакъв милиционер му бие шута. При падането сепаратистът получава тежка травма, тълпата озверява и започва меле.
        Truth will save the world

        Comment


          .

          Над городом Изюмом, где располагается основная группировка сил «антитеррористической операции», взвился российский флаг (видео)
          http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

          Comment


            Dinain , аз не знам какви са били постовете на колегите които сте изтрили, но знаейки какво аз съм писал, си вадя извод - това е цензура от не най- добрия вид!
            Променете името на темата и я назовете" да подкрепим владата в Киев" !
            Отказвам да влизам в теми където Вие сте модератор! Моля уведомете ме кои са !

            Сибирско утро с водка в ръка
            Цензура русофилска и русофобска
            Ние сме навсякъде и никъде
            Името ни е Легион
            Last edited by Dinain; 18-04-2014, 20:32. Причина: уведомление
            За осъдените на живот и смъртта е приключение!

            Comment


              Над городом Изюмом, где располагается основная группировка сил «антитеррористической операции», взвился российский флаг
              До това води насаждането на омраза и изкуствено предизвикана конфронтация + инфилтриране с въоръжени групи ръководени от чужда страна. В един момент мачканата страна започва да припознава враг.

              След руското нахлуване в Крим и дестабилизацията на Източна Украйна, 80% от поляците считат, че най-голямата заплаха за тях е Русия.

              Майже 20% поляк³в вважають, що Польська держава може втратити пол³тичну незалежн³сть.
              Польша
              Укра¿ну бояться лише 4% опитаних поляк³в

              Громадяни найб³льшого зах³дного сус³да Укра¿ни, Польщ³, в³дчувають найб³льшу загрозу для незалежност³ ¿хньо¿ кра¿ни за останн³ майже 25 рок³в та найчаст³ше небезпеку оч³кують з боку Рос³йсько¿ Федерац³¿.

              Як передаº кореспондент УН²АН з Варшави, про це св³дчать результати опитування, проведеного на початку кв³тня компан³ºю СBOS.

              47% з близько тисяч³ опитаних дорослих поляк³в сказали, що в³дчувають загрозу для Польщ³ проти 41%, як³ мають протилежну думку, та 12%, котр³ взагал³ не мають точки зору в ц³й справ³.

              "Зараз в³дчуття небезпеки серед поляк³в º найб³льше з 1991 року - тод³ були заф³ксован³ близьк³ до нин³шнього р³вня 44%", - в³дзначаº СBOS, зауважуючи, що к³льк³сть громадян Польщ³, котр³ в³дчувають загрозу, р³зко зросла за останн³ м³сяц³.

              При цьому 80% опитаних поляк³в вважають, що найб³льша небезпека може бути з боку рос³ян.
              Действиями вооруженных лиц, которые незаконно удерживали военнослужащих 25-й отдельной воздушно-десантной бригады ВДВ Вооруженных сил Украины в г.Славянск, руководил полковник Главного разведуправления Генштаба Вооруженных сил России РФ Игорь Стрелков

              Об этом сообщает пресс-центр Службы безопасности Украины,

              "По его словам, изъятие автоматического оружия происходило под личным руководством Стрелкова. При этом офицер ГРУ склонял украинских военных переходить на сторону незаконного вооруженного формирования, обещая высокие зарплаты и другие материальные выгоды", - сказано в сообщении. "Отказаться от исполнения военных обязанностей требовал и присутствующий там русский диверсант по кличке "Ромашка", который хвастался, что в составе снайперской группы находился на Майдане Независимости в Киеве во время массовых акций протеста", - заявил десантник.
              С уважение контрол_alt.

              Comment


                Новата конституция на Украйна ще децентрализира властта, обявиха премиерът и президентът
                Новата украинска конституция ще децентрализира властта и ще позволи на региони да използват руския за официален език, обявиха днес изпълняващият длъжността президент Олександър Турчинов и премиерът Арсений Яценюк, цитирани от Ройтерс и Франс прес.

                В съвместно телевизионно обръщение Турчинов и Яценюк обещаха конституционна реформа от голям мащаб, която ще предостави широки правомощия на регионите и специален статут на руския език - ключово искане на рускоговорящите жители на страната.

                Целта на този ход е да бъде намалено напрежението в Източна Украйна, чието население е предимно рускоговорящо и която е обхваната от проруски бунт, отбелязва АФП.
                ...
                Украинското правителство вече е внесло в парламента законопроект за амнистиране на участниците в протести, които предадат своите оръжия на властите, съобщиха и. д. президент и премиерът, цитирани от ИТАР-ТАСС.
                ...
                Украинският премиер обяви, че стои начело на правителство на цяла Украйна, както на западните националистически области, така и на източните проруски региони, включително на анексирания миналия месец от Русия полуостров Крим. "Ние сме в състояние да запазим украинската държава", увери Яценюк.
                Новата украинска конституция ще децентрализира властта и ще позволи на региони да използват руския за официален език, обявиха днес изпълняващият длъжността президент Олександър Турчинов и премиерът Арсений Яценюк, цитирани от Ройтерс и Франс прес.


                Сепаратистите от Донецк не признават решенията от Женева
                Сепаратистите от провъзгласената в Източна Украйна "Донецка народна република" не се чувстват обвързани от споразумението, сключено вчера в Женева, което не е било "подписано от тяхно име". Те все още имат намерение да организират в региона референдум за автономия, заяви днес техен представител, цитиран от Франс прес.

                Сепаратистите са съгласни да опразнят окупираните сгради, както предвижда споразумението, но проевропейските власти в Киев "трябва първо да напуснат сградите, заемани от тях незаконно след държавния им преврат", заяви пред журналисти в Донецк Денис Пушилин, един от "министрите" на т. нар. Донецка република.

                Според Пушилин хората му подготвят референдум за разширена автономия на региона от Киев на 11 май, посочва Ройтерс.

                Независимо от женевските договорености сепаратистите нямат намерение да се разоръжат. "Първо Киев трябва да разоръжи (паравоенното националистическо движение, бел. на АФП) "Десен сектор", Националната гвардия (обединила т. нар. самоотбрана на Майдана) и другите нелегални формирования, а после може и да сложим оръжие", каза пред АФП Кирил Руденко, един от говорителите на въстаниците.
                Сепаратистите от провъзгласената в Източна Украйна "Донецка народна република" не се чувстват обвързани от споразумението, сключено вчера в Женева, което не е било "подписано от тяхно име". Те все още имат намерение да организират в региона референдум за автономия, заяви днес техен представител, цитиран от Франс прес.


                Динамиката е "две напред, една назад". Но въпреки това виждам положително развитие, страните поне седнаха на една маса и започнаха да говорят. Можеха да го направят и преди 1 месец, но по-добре късно, отколкото никога. Явно всички разбраха, че ако се оставят нещата да продължат както досега, резултатът ще е разпадане на Украйна, хаос и гражданска война, от която не печели никой.
                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                "But I know none, and therefore am no beast."

                (Richard III - William Shakespeare)

                Comment


                  С голямо любопитство следя реакциите на Путин. Първо да уточня, че според мен всички стратегически решения в Русия се вземат еднолично от него. Със сигурност другите органи на властта подават информация, правят анализи и предлагат решения, но в крайна сметка Путин решава сам.

                  Затова сега оценявам, не Русия, а какво Путин е успял да постигне с Русия. Да видим дали ще се огъне и ще се задоволи само с Крим. Колкото по-дълбоко Путин навлиза, толкова повече Европа ще се събужда. Колкото по-добре обучени и боеспособни са руските сили, толкова по-голям е шансът да се преразгледа финансирането на военните програми в НАТО. Колкото повече Путин нарушава обещанията си, пропорционално ще пада външното доверие в него и ще се увеличава съюзническата солидарност в НАТО пред нова заплаха. Така че не всичко е черно.
                  С уважение контрол_alt.

                  Comment


                    Вчера Путин е казал нещо от сорта, че не трябва да се правят паралели между Крим и Източна Украйна. Като че ли поне по-най важната точка, вече всички се стиковаха на едно мнение. Повече права за източните райони и без повече преначертаване на границите.
                    В момента основният проблем за който няма решение е Десен Сектор. Ако тия луковици в Киев решат този проблем, всичко ще започне да затихва. Така и ще издърпат килимчето изпод краката на крайните сеператисти.
                    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

                    Comment


                      Amazon написа Виж мнение
                      В момента основният проблем за който няма решение е Десен Сектор. Ако тия луковици в Киев решат този проблем, всичко ще започне да затихва.
                      Как? Киевские бунтовщики не могут справится с юго-восточными сепаратистами, даже с помощью правого сектора...
                      как они смогут справиться с "правым сектором"? Уговорить Яроша или вызвать "капитана америку"?
                      Киевские бунтовщики имеют очень, очень ограниченную власть.
                      Не могут они решать проблемы.
                      http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

                      Comment


                        ***

                        Иначе, Рамбо Амадеус беше напълно прав, като посочи, че цялата история не е изобщо до Украйна, Крим или подобни - става дума за това, че смятаният за победен в предишния рунд играч (декласиран до регионална сила), на този етап се завръща на дъската/полето. При това - с мощно начало и неясен, но плащеш едноличния господар ендшпил. Разбира се, Крим е несъмнен голям бонус, сам по себе си, но - и по-важното - пример.
                        ИМХО - по своята същност Съветският съюз беше държава, не по-малко или повече "изкуствено"/"насилствено" и прочее, създадена, от САЩ. И абсолютно основен техен полюс. Пак ИМХО - малките като нас само могат да печелят от завръщането на новия полюс/а още по-добре - полюсИ (Русия, Китай, Индия, Бразилия и прочее), особено ако проявят интелекта да не се обвързват твърдо с който и да е от тях, а да се продават изгодно.

                        ПП - в продажбите дебилни лозунги като "пазарна икономика", "демокрация", "равенство", "свобода" и прочее, изпразнени напълно от съдържание думи в наши дни, НЕ ВАЖАТ. Само цифри, при това - кеш.
                        Last edited by Dinain; 18-04-2014, 21:58. Причина: тотален ОТ и политиканстване + неподходящ език

                        Comment


                          Eguo написа Виж мнение
                          Как?
                          Не знам как, но трябва. Избора е между малка банда *** с крайно десни убеждения и 10 милиона човека, които Юлия Тимошенко нарича руснаци и иска да ги ***.
                          Last edited by Dinain; 18-04-2014, 22:03. Причина: неподходящ език
                          This is my signature. There are many like it but this one is mine.

                          Comment


                            Малко забавна пропаганда от последните дни:







                            Опит за обяснение на ситуацията в марксистки план:




                            Про-Киев митинг в Краматорск, 17-ти април:

                            Comment


                              контрол_alt написа Виж мнение
                              С голямо любопитство следя реакциите на Путин.
                              Я тоже...Впервые на таком высоком уровне прозвучало слово НОВОРОССИЯ.
                              До этого никогда такого не было. Российские чиновники всячески избегали это слово.
                              Значит есть шансы того, что это будет или отдельная держава или часть Украины с очень большими правами.
                              http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

                              Comment


                                Разтърсващо обяснение от човек, вероятно опълченец край Славянск. Анархията е пълна май

                                Comment

                                Working...
                                X