Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Сега на коя от двете статии може да се вярва?

    Жители Славянска и других захваченных сепаратистами городов Украины жалуются на мародерство и хамство


    или

    Comment


      За тези, които имаха съмнения, че Дневник необективно представя новината:

      Biden in Ukraine to show support as tensions rise



      The State Department, meanwhile, said photos available from social media and other sites show Russia has sent forces into eastern Ukraine. The alleged "concerned citizens" who want more autonomy in eastern Ukraine are dressed the same and are carrying the same kind of RPG-30 rocket launchers that are issued to Russian army troops.

      A senior administration official told reporters onboard Air Force Two en route to Kiev that Biden plans to announce new technical support to the Ukrainian government to implement energy and economic reforms. The official, speaking on a condition of anonymity to allow Biden to publicly announce any agreements, said the vice president also will follow up on recent U.S. commitments of non-lethal security assistance and discuss what more Washington can offer to help.
      Putin's Westward March

      "Дипломацията е полезна когато предотвратява глупави последствия. Проблемът на дипломацията практикувана от Обама, се състои в това, че тя много често се оказва маска, криеща глупавите последствия. Послесден пример за това е сключеното споразумение между Украйна; Русия, ЕС и САЩ, в което се говори за предодвратяване на войната, но което на практика поддържа стратегическитзе цели на Путин."
      С уважение контрол_alt.

      Comment


        Amazon написа Виж мнение
        Направи ми впечатление на един от клиповете, при сформирането на въоръжения корпус в Славянск. Докато звучеше руският химн, около една трета демонстративно не си държаха ръката на сърцето. А това са все пак най-активните, за да грабнат оръжието. Русия също официално призна че източна украйна не е Крим. А те не е като да нямат разузнаване и влияние в тези области.
        Не искам да гадая, но са объркани нещата.

        А защо разумна федерализация да не реши проблема? Тя би гарантирала руският език като регионален, включая като основен в училищата.
        Да то и един по разширен референдум би решил много проблеми ако не се фалшифицира. Но тука са преплетени много други интереси и езика е едвали найиважен от тях .Целта е изолиране на Европа от Руските ресурси , една много агресивна политика с западна посока , с главна намеса на САЩ , с подсигуряване на Катарски и Саудитски доставки и свиване на Руския износ ( от там евразииския ) , като част от това е и дестабилизация на ЕС което ще продължава да държи САЩ на икономическия връх .

        И тук големите си гледат интереса на всяка цена Русия , Сащ , ЕС , .Затова и днешна Русия гледа да присъедини колкото се може повече територии от бившата си Русия . Нещо което са го правили всички империи с дора по-малко основание за това.

        Comment


          Дописка във Фокус по кризата. Та в нея виждам това (потвърдено като инфо и в АФП и прочее агенции): ""Малко по-късно от американският Държавен департамент разпространиха снимки, които показват руски военни в източна Украйна, предаде Асошиейтед прес. На кадрите се виждат хора, носещи униформи, сходни на руските военни и държащи руски оръжия, съобщава БТА."

          Честно, или авторите на тази информация са идиоти, или голяма част от читателите им, коите се връзват на това, са такива. То бива, бива малоумие...

          Иначе - 1-во - въпросните снимки още не ги виждам никъде.

          2-ро - А ако това са въпросните фотота - http://www.nytimes.com/2014/04/21/wo...ssia.html?_r=0, то си връщам думите назад - авторите на подобно твърдение не са идиоти, а неква крайна степен на дауновци.

          сори за крайната реакция, ама то бива, бива елементарни лъжи и дебилизъм, ама чак пък толкова...


          Единственото в тая публикация, общо с реалността, е последната снимка - да, както си казват в десетки интервюта и самите участници - има около 20-тина души от отряд доброволци в Крим, който се е преместил в Източна Украйна, и чичкото с украинския вариант на AR15 е един от тях.
          Всеки, с интелект над 10, който веднъж е виждал проявилите се вече руски ССО/други спецчасти в Крим, няма да открие и следа от тях - нито като личности, нито като въоръжение, нито като оборудване, нито като амуниция в Източна и Южна Украйна. Просто защото НЕ са там и НЯМА нужда да са там . А ако се появят, веднага ще стане ясно. За тези с интелект над 10.

          Comment


            думите назад - авторите на подобно твърдение не са идиоти, а неква крайна степен на дауновци.

            сори за крайната реакция, ама то бива, бива елементарни лъжи и дебилизъм, ама чак пък толкова...
            И сега какво следва? Извинение?



            The State Department, meanwhile, said photos available from social media and other sites show Russia has sent forces into eastern Ukraine. The alleged "concerned citizens" who want more autonomy in eastern Ukraine are dressed the same and are carrying the same kind of RPG-30 rocket launchers that are issued to Russian army troops.
            Емоциите са лош съветник.
            С уважение контрол_alt.

            Comment


              messire Woland написа Виж мнение
              "Дневник" е просто много краен и необективен - статиите му от много време насам са твърде манипулативни и далеч от всякаква смислена журналистика. Навремето там имаше и няколко свестни журналисти, като например Л. Русева. Вече май не е така. И по мои наблюдения - да, русофобски е и то доста, но това не е особено важно, по-неприятното е именно липсата на опит за нормална журналистика там.
              Колкото до медиите ... ами честно казано, всяка клони нанякъде. Заради това се налага човек да гледа на 2-3 места и най-вече - в медиите извън нашата страна.

              Колкото до форума и т.н., по-надолу гледах някакви оплаквания - основното предназначение на форума е военната история. Темите от съвременната политика в значителна степен противоречат на духа му и стават повод за грозни караници, но явно е неизбежно да присъстват. Но главното си е историята, което е ясно какво означава, нали?
              Така е, но повечето които пишем в темата също сме необективни и понякога доста крайни. Поне аз нямам претенции да съм нещо повече. Симпатиите ми стоят на едната страна, и неодобрението - на другата. Забелязал съм същия "проблем" и при съфорумците с които сме спорили. Но както и да е, спирам оффтопика.

              ===========================================

              Обратно по темата:
              Руски войници щурмуваха Маджлиса на кримските татари

              Татарите за пореден път успяха да си навлекат гнева на новата власт в Крим, след като организираха поредната провокация спрямо влиянието на Москва на полуострова, съобщава "Обозреватель".
              Цял автобус руски военни са нахлули в сградата на Маджлиса в Симферопол, след като в събота от балкона му се развя украинското знаме. Те са свалили двубагреника от фасадата, след което са издигнали знамето на т.нар. Кримска автономна република.
              "Това стана в момент, в който в сградата нямаше никой”, съобщиха от пресслужбата на законодателния орган и потвърдиха, че смяната е преминала без сериозни инциденти.
              "Дежурният ни постови се изкачи на перваза и свали новия флаг. След това т.нар. "сили за самоотбрана" ни заплашиха със затвор и казаха, че мястото ни е в Узбекистан, а не в руски Крим", каза пресаташето на кримските татари Лейла Муслимова и добави, че когато се е опитала да попречи на смяната, ръцете й са били обездвижени от силоваците.
              След като "правилното" знаме е било поставено върху сданието, руските сепаратисти са взели украинското със себе си.
              Припомняме, че на 29 март кримските татари от Бехчисарай взеха решение за обособяване на собствена национална териториална автономия в рамките на новата Кримска автономна република.
              Сепаратисти в Донецк заплашват да подпалят офиса на Украинската народна партия, заради отказа й да свали знамето на Украйна от фасадата

              Централният офис на партията се намира на площад "Ленин" в центъра на града. Съобщението е постъпило от председателя на партията Александър Клименко. Той е добавил, че сепаратистите са въоръжени.
              Truth will save the world

              Comment


                Евреите в Украйна не искат Путин да ги защитава.



                Более того, среди «активистов» террористических группировок уже персонально отождествлены российские офицеры, в составе диверсионных групп участвовавшие в агрессии России по отношении к Грузии в 2008 году. Таким образом, можно уверенно утверждать, что российская вооруженная экспансия на территорию Украины, начавшаяся с оккупации Крыма, продолжается в юго-восточных регионах страны.
                Российский МИД в цитируемом заявлении называет разворачивающуюся масштабную агрессию «протестами, ставшими реакцией на насилие в отношении всех, кто не согласен с антисемитскими действиями коалиции, которая воцарилась в Киеве».
                Еврейские общины и организации Украины категорически осуждают попытку оправдать вооруженную агрессию спекуляциями на антисемитизме.
                Сепаратисты запустили в Славянске антисемитское телевидение



                20 апреля сепаратисты на частотах украинского канала «Интер» запустили собственный канал, выложив в Интернете презентационное видео этой торжественной минуты. Радостные мужчины наперебой хвастаются на камеру: «– Здесь, из Славянска, мы нанонсим мощнейший информационный концептуальный удар по библейской матрице... нашим телевещанием по зомбовещению... сионистскому зомбовещанию... сионистский зомбоящик... Вот такие дела, ребята. Здесь, в Славянске, начинается новая история. Славяне к Раме торят путь. Победа будет за нами».
                С уважение контрол_alt.

                Comment


                  Интересна работа... няма как де не се запита човек: Абсолютно всички евреи от хиляди, до един, са с една позиция, както и в Крим - абсолютно всички татари до един са про-Майдан(Украйна) и нито 1 про-руски и т.н. ??

                  Иначе за "Дневник" - получава солидни инжекции от Фондация “Америка за България”, вътре се пускат само антируски статии както и "коментари" и "анализи" на т.н. американска 5та колона у нас...
                  Last edited by sfaselin; 21-04-2014, 23:46.

                  Comment


                    Според всичките им изказвания досега, евреите в Украйна не искат никой "да ги защитава" от нищо, или с други думи не искат да ги въвличат в пропагандната война, като ги използват за предтекст за това или онова. Което, за съжаление, се случва - мисля Воланд беше писал по тази тема. Във всички конфликти в бившето съветско пространство рано или късно се вади от гардероба призрака на нацизма и фашизма и с него се очерня врага, дотолкова е залегнало в народопсихологията.
                    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                    "But I know none, and therefore am no beast."

                    (Richard III - William Shakespeare)

                    Comment


                      Като се говори за позициите на евреите в Русия и Украйна трябва да се има предвид разделението между организациите им и политическите връзки на съответните ръководства. Най-просто казано има антикремълски и про-кремълски, като и двете лобита се включват активно в пропагандната война.

                      Comment


                        контрол_alt написа Виж мнение
                        РПГ-26 или 27 е това, тоест масова система, която 100% я има на въоръжение и в Украйна.
                        РПГ-30 е с две цеви/тръби:

                        Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

                        Comment


                          Относно медиите.
                          При подобни международни кризи смисъл да се четат/гледат/слушат български медии има само тогава, когато човек не владее английски, руски или някакъв друг разпространен чужд език. За украинската криза се информирам от англоезични и рускоезични източници. Българските (онлайн) медии преписват/преразказват това, което големите агенции и медии пускат с някакво закъснение. Така, че смисъл няма.
                          Отвъд новинарското съдържание смисъл от четене на родни медии пак почти няма, защото анализите, които се пускат са по правило плитки и тежко партийно оцветени (в родния вариант това е русофобо или русофилски окраски). Относно Икономедиа, то вече са на нивото на делянпеевските медии по евтина манипулативност и пристрастност. Просто боята им е друга.
                          Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

                          Comment


                            контрол_alt написа Виж мнение
                            И сега какво следва? Извинение?





                            Емоциите са лош съветник.
                            Емоциите наистина са лош съветник - защото това е РПГ-26.

                            Ето го РПГ-30:
                            Click image for larger version

Name:	1618a0b74de220adfe5a7d1a5d593c51b64a5d33_big.jpg
Views:	1
Size:	38.3 КБ
ID:	540069

                            ПП: Двете снимки са на един и същ опълченец.

                            Comment


                              контрол_alt написа Виж мнение
                              И сега какво следва? Извинение?





                              Емоциите са лош съветник.
                              Незнам дали следиш събитията но явно не си запознат от къде се появиха въпросните "мухи" при Сепаратистите.

                              [
                              Click image for larger version

Name:	DvpdhLWUgGI.jpg
Views:	1
Size:	56.9 КБ
ID:	540071
                              Attached Files
                              Last edited by T-72М; 22-04-2014, 00:21.

                              Comment


                                This update is provided for the media and the public. Teams of the OSCE Special Monitoring Mission (SMM) gauged reaction to the Geneva Statement of 17 April. The situation in Western and Central Ukraine remains calm. In Luhansk and Donetsk districts it is tense owing to the continued activity of armed opponents of the central government.


                                Доклад на ОССЕ, значително по-информативно и интересно от медиите. Реално се мотаят напред-назад из изтока и разказват кое как е (извинявам се ако е пускано).
                                „Аз, Драгомир, писах.
                                Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

                                Модератор на раздел "Военна Авиация"

                                Comment

                                Working...
                                X