Не е ли по-добре този път Украйна да противодейства на сепаратизма, като евентуалното вкарване на руските танкове в Харков и Донецк, ще е може би нож с две остриета...и друго какви са реакциите на хората в Одеса...натан и динайн, питайте своите украински познати за някакво вътрешно инфо :Д
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кризата в Украйна 2013-2014 г.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Sharana написа Виж мнениеХода им е да се съгласят на федерализация и руснаците да успокоят разбунтувалите се.
Сега - Бунтове е предупреждение к Киев.
В момента това (бунтове) е само "игра".
Бунтове са лесно да се спре с добрата воля на Русия.
Comment
-
Bulgarion написа Виж мнениеНе е ли по-добре този път Украйна да противодейства на сепаратизма, като евентуалното вкарване на руските танкове в Харков и Донецк, ще е може би нож с две остриета...и друго какви са реакциите на хората в Одеса...натан и динайн, питайте своите украински познати за някакво вътрешно инфо :Д
Comment
-
Несколько минут назад в Николаеве взяли здание СБУ. Начался штурм администрации. Сейчас строят баррикады.
NATAN написа Виж мнениеПри последният ни разговор казаха че ако нещата загрубеят ще бягат към Нижневартовск при роднини.
Comment
-
Eguo написа Виж мнениеДа.
Сега - Бунтове е предупреждение к Киев.
В момента това (бунтове) е само "игра".
Бунтове са лесно да се спре с добрата воля на Русия.
Поне стана ясно кой според вас подстрекава и ръчка събитията в момента.
Но разбира се, въпросът бил "защо Киев продължавал играта" - а не "защо Москва продължава играта".
Ами ако бъркате катастрофално и се окаже, че Русия няма власт над сепаратистите? Тогава излиза, че две страни (Русия и Украйна) стават подвластни на настроенията на няколкостотин лумпени."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Bulgarion написа Виж мнениеЛично аз не съм сигурен, че федерализацията ще реши проблема, според мен напрежението ще остане и в друг подходящ момент Русия ще разиграе кримския сценарии с новите автономни територии...което ще рече че федерализаията е губещ вариант за Украйна, просто загубата ще е след време, а не сега.
Dinain написа Виж мнение"Предупреждение" значи...
Поне стана ясно кой според вас подстрекава и ръчка събитията в момента.
Но разбира се, въпросът бил "защо Киев продължавал играта" - а не "защо Москва продължава играта".
Ами ако бъркате катастрофално и се окаже, че Русия няма власт над сепаратистите? Тогава излиза, че две страни (Русия и Украйна) стават подвластни на настроенията на няколкостотин лумпени.
А играта ще продължава докато не намерят опция, която да устройва и Запада и Русия (за сметка на Украйна най-вероятно) то е ясно. Ако хипотетично Русия е организирала всичко много добре, бунта се разрастне и Киев склони към федерализация това ще е победа за Путин. Ами ако след това има бунтове в Лвов срещу тази федерализация няма да имат право ли, защото временния резултат е в полза на Путин? Или ти смяташ, че преврата в Киев мина, Путин ги наказа с Крим и това е, партията шах свърши. Ако някой продължи да играе и търси реванш то това вече е подло, каквото било билоLast edited by Sharana; 07-04-2014, 22:37.
Comment
-
NATAN написа Виж мнениеОпитвам да се свържа с моите познати от Одеса но не съм ги засичал в скайпа от мнохо време. При последният ни разговор казаха че ако нещата загрубеят ще бягат към Нижневартовск при роднини.
При близки роднини в Далечния Изток или при далечни роднини в Близкия Изток..."Culture is roughly everything we do and monkeys don't."
FitzRoy Somerset, 4th Baron Raglan
Comment
-
Bulgarion написа Виж мнениеЛично аз не съм сигурен, че федерализацията ще реши проблема, според мен напрежението ще остане и в друг подходящ момент Русия ще разиграе кримския сценарии с новите автономни територии...което ще рече че федерализаията е губещ вариант за Украйна, просто загубата ще е след време, а не сега.
Даром не нужна России бедная территория юго-востока Украины.
Ну хорошо. Пускай Киев не согласен на федерализацию. Пуская отделится юго-восток. Пускай появится новое государство например "Новороссия".
Я понимаю, Западные Украинцы нищие, и потребности их мизерны. Они уедут в ЕС на заработки. Один будет кормить 10 своих родственников.
Но как жить Киеву? Ведь налоги никто платить не будет. Налоговая база вся (почти вся) собирается на юго-востоке.
Изчезнал Безследно написа Виж мнениеТова е една вечна дилема:
При близки роднини в Далечния Изток или при далечни роднини в Близкия Изток...
Comment
-
Според мен никой няма власт над сепаратистите - нито Москва има над тези в източната част на Украйна, нито западът - над групи като "Десен сектор" и т.н. В момента обаче всички карти са в ръцете на правителството в Киев, вероятно все още за кратко - ако успее да успокои обстановката в източната част на Украйна по някакъв начин (като примерно зачита езика, на който говорят и т.н.), държавата ще оцелее. Ако продължи да се плъзга по линия на най-малкото съпротивление - гражданската война или грубата намеса на съседите на Украйна е неизбежна (не само Русия, то ще се види, но намесата на Полша и ЕС в крайна сметка също няма да е за добро за обикновения украинец).
Според мен с всичкия тоя екстремизъм вече няма връщане назад, а веднъж излязъл духът от бутилката - не може да се контролира. Така че - засега - изглежда, че нещата отиват или към разделяне на две държави, или към гражданска война.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Изчезнал Безследно написа Виж мнениеТова е една вечна дилема:
При близки роднини в Далечния Изток или при далечни роднини в Близкия Изток...
Comment
Comment