Amazon написа
Виж мнение
Колкото до Крим, достатъчно е да се чуе американската позиция:
U.S. Ambassador Samantha Power said Russia's veto could not change the fact that its actions would have consequences, nor would it change the aspirations and destiny of the Ukrainian people.
“Nor can it change Crimea’s status. Crimea is part of Ukraine today; it will be part of Ukraine tomorrow; it will be part of Ukraine next week; it will be part of Ukraine unless and until its status is changed in accordance with Ukrainian and international law,” said Power.
Тя достатъчно ясно описва и дълбочината на въпроса.
Ходорковдси между другото е само един отк многото случаи на "политическите" страдалци, които Путин прати да пасат. А чиновничеството ти несправедливо пренебрегваш. лигарси обикновено са хора които дърпат кончите на властта - както е тук в България. Станат ли те "васали" както ги наричаш ти, това вече не са олигарси, а по-скоро именно чиновници, знаещи че те съществуват само благодарение на батюшката. В първият срок на Путин той действа доста внимателно защото лциновският период създаде доста могъщи олигарси, които буквално изкупуваха властта. Първият срок на Путин е отбезялан със значителна либерализция на икономиката и като цяло изглеждаше кто по0стегната политика на Елцин. Но постепенно Путин започна да затяга примките и към днешен момент пвечето голуми руски частни компании и техните собственици , без наличие на държавно участие дори, са доста зависими от правителството. Властта все повече се концентрира в ръцете на държавният апарат както политическата така и икономическата. Не отбелязвам дали това е добре или зле - просто анализирам фактите които наблюдавам. Не съм путинист но съм привърженик на силна централна власт с уклон дори към авторитаризъм (нищо че всимките политтестове ме изкарват "либераст 
Comment