Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    картаген написа Виж мнение
    Не бъди толкова уверен. В Донецк и Луганск прочетоха декларции на тамошните "вечета" за отделяне от Украйна, а Руската федерация готви спешни законови промени за приемането на нови субекти в състава си. Това може да е блъф, ама на миньорите по площадите едва ли е лесно да се обясни. Колко му е същото театро да бъде направено и в централните райони на Украйна, където силите са по-изравнени. Да не мислиш, че тогава на някой ще му е до Крим. Само вчера във военкоматите на Киев за записани на Киев над 10 хиляди доброволци. Ентусиасти за пушечно месо.
    А Руската федереация ясно го каза: падне ли и един убит руснак в Украйна, ще газим наред.
    Взе си мисля че война настъпва в първите мигове когато страстите са най нагорещени.После се уталожват нещата.Адреналина спадаЗа доброволците си прав, нормално е да има такива.Но аз ти говоря за войските части.Погледни!? Мязали ти поведението на тази огромна армия като на застрашена?Дори и да е пасивно правителството - тя може да вземе нещата в свои ръце.Примери бол!

    Comment


      Chancellor Angela Merkel of Germany told Mr. Obama by telephone on Sunday that after speaking with Mr. Putin she was not sure he was in touch with reality, people briefed on the call said. “In another world,” she said.


      Това е обезпокоително.
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

      (Richard III - William Shakespeare)

      Comment


        ****

        Steelman, към линковете се прилага резюме на съдържанието, едно изречение е достатъчно. Ако не го правиш, постовете ще се трият.


        Dinain

        Comment


          Thorn написа Виж мнение
          П. П. Много ми е беше смешен напъна за юридически спор. Нещата отдавна излязоха извън сферата на правото, още докато мирните протестиращи приеха, че е легално да употребяват запалително оръжие, а мирните протестиращи в западните области щурмуваха администрациите и милицията и оковаха губератора на площада като публично пред тълпата заплашиха семейството му. В момента на изток проруските радикали приемат на въоръжение същите методи и е смешно да се прилага двоен стандарт. Както едно време писа Маяковски: "Ваше слово, товарищ Маузер!"
          Ами и на мен ми беше смешен юридическия спор по сродни причини. Нещата наистина отдавна не са в сферата на правото. Обаче моя приятел в Днепропетровоск се изрази по друг начин: "Що за държава е това, където полицаи хвърлят Молотов по протестиращите?" (бях пуснал такава снимка в Майтапи)
          То стана като във вицовете: "In Soviet Ukraine the police throws Molotov cocktails at you."
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

          (Richard III - William Shakespeare)

          Comment


            Запорожье. Майдан. 2.03.2014 г. Патриоты г.Запорожья против ввода в Крым российских войск диктатором Путиным. Крым -- Украина!!! Руки прочь от Украины!!!

            От това по-ясно може ли?

            Почти - правилно е ето така:

            ...
            Запорожье. Майдан. 2.03.2014 г. Патриоты г.Запорожья против ввода в Крым российских войск диктатором Путиным. Крым -- Украина!!! Руки прочь от Украины!!!

            Митинг протеста запорожцев против агрессии Путина в Крыму
            ...
            Last edited by Dinain; 03-03-2014, 10:21. Причина: липса на резюме

            Comment


              И пак по темата

              „Призовки с изискване да се явят в неделя, 2 март, в местните военни комисии получиха само 10% от всички граждани, годни за военна служба. Едва една трета от получилите призовки са се явили”, каза източникът.

              Comment


                Очевидно са залагали на сигурно и са пращали призовки на предполагаеми поддръжници
                3,3% от един милион си остава респектираща цифра. Да не забравяме, че в Чечня и Грузия ставаше въпрос за няколко хиляди.

                Comment


                  Явно "изгарят" от желание "украйнците" :
                  МОСКВА, 2 мар — РИА Новости. Явка в военкоматы Украины в первый день всеобщей мобилизации не превысила 1,5% от приписного состава, сообщил РИА Новости высокопоставленный источник в украинском Генштабе.

                  По его словам, "по-прежнему нет никаких сведений о количестве мобилизованных из большинства областей", непростая ситуация складывается в восточных и юго-восточных регионах страны.

                  "В тех областях, откуда поступают доклады, явка в военкоматы колеблется от 1% до 1,5 % от всех военнообязанных граждан, в основном, это студенты", — сказал собеседник агентства.

                  Сотрудник киевского военкомата рассказал, что звонки на домашние телефоны с требованием прибыть на сборный пункт не имеют ощутимого эффекта. "Трубку часто берут женщины и отвечают, что дома никого нет", — пояснил он.

                  Как сообщалось ранее, назначенный Верховной радой и.о. президента Украины Александр Турчинов заявил, что украинские войска приведены в состояние полной боевой готовности. Премьер-министр Крыма Сергей Аксенов в воскресенье сообщил, что находящиеся на полуострове украинские военные "в массовом порядке заявляют о своей поддержке законно избранной власти" автономии. Позднее командующий военно-морскими силами Украины Денис Березовский заявил, что присягнул на верность крымскому народу.

                  На Украине 22 февраля произошла смена власти, имеющая признаки государственного переворота. Верховная рада, в частности, отстранила президента Виктора Януковича от власти, он заявил о своей легитимности в качестве главы государства. Накануне, 1 марта, президент РФ Владимир Путин внес в Совет Федерации обращение об использовании Вооруженных сил РФ на территории Украины до нормализации общественно-политической обстановки в этой стране, верхняя палата единогласно дала на это согласие. Пресс-секретарь главы государства Дмитрий Песков уточнил, что пока решения президента о применении российских войск за рубежом нет.
                  10818

                  РИА Новости http://ria.ru/world/20140302/9977905...#ixzz2upuxYj00
                  ________________

                  Comment


                    T-72М написа Виж мнение
                    И пак по темата

                    „Призовки с изискване да се явят в неделя, 2 март, в местните военни комисии получиха само 10% от всички граждани, годни за военна служба. Едва една трета от получилите призовки са се явили”, каза източникът.
                    Не става ясно на кои са пратени призовки - на гражданите годни за военна служба, или на запасняците. Защото първите са 6.9 млн., вторите са 1 млн. души.
                    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                    "But I know none, and therefore am no beast."

                    (Richard III - William Shakespeare)

                    Comment


                      "Въпреки официалната забрана, през нощта във въздушното пространство на Украйна са навлезли група руски бойни самолети, събщава агенция е-Крым. Два руски изтребители Су-27, излетели от Краснодар, са прелетели от руската граница до района на Мелитопол. Те са били прихванати от два изтребителя Су-27 на Въздушните сили на Украйна.

                      По време на радиообмена руските пилоти са заявили, че „до целта им има 80 км”. След това руските самолети са напуснали украинското въздушно пространство, но скоро границата са пресекли още два руски изтребителя. За тяхното прихващане също са били вдигнати украински изтребители. В ранното утро на 3 март вторите два изтребителя са напуснали въздушното пространство на Украйна.

                      Русия е започнала да разполага бронетехника по руския бряг на Керченския проток, който разделя Русия от украинския полуостров Крим, предаде Ройтерс. Украинските служби се опасяват, че Русия може да подготвя десант на Кримския полуостров."

                      Comment


                        Angelmr написа Виж мнение
                        Извинявай но на мен като потребител ми писна от линкове без обяснение. И модераторите темпредупредиха, но пак продължаваш...
                        Безполезно е, днес окончателно се убедих в "безпристрастноста" на модераторите. Толкова за този раздел на форума, аз съм пас вече.

                        Comment







                          Луганският областен съвет вчера обяви киевското правителство за нелегитимно, поиска руския за втори официален език, забрана на профашистките и неонацистките партии, подкрепя референдум за федерализация на Украина и си запазва правото да се обърне за помощ към Руската федерация.



                          thorn

                          Средновековните църкви в България

                          Comment


                            Динайн, никой не оспорва че Украина е анархия. Но ти първи почна да възразяваш срещу хората наричащи сегашната власт в Киев "бунтовническа". Щом претендираш на свобода на тълкуване извън рамките на конституционен ред, бъди така добър да не влизаш в дефиниционен спор с хората които пък имат конституционни критерии за определянето статуса на новата власт в Киев - важното че те са спазили буквата на дискусията и е ясно какво имат пред вид.

                            В случая аз бих се съгласил с изкзването на Медведев "Янукович е легитимен президент с ничтожен авторитет". На всички ни е ясно че той нито е способен нито явно има намерение да изпълнява функциите си и в момента само спорадично възниква с здаявления поктазващи че той е далеч от реалността. Но същото можем да кажем и за "властта" в Киев - това че е призната от три външни сили или четири или пет не я прави легитимна при положение че тя реално е неспособна да извършва своите функции - нуе може да осигури безопасност и ред градовете под неин контрол, не е призната от големи части от органите съставляващи онези механизми които правят изпълнителната власт изпълнителна.

                            Тоест всичко онова което прави една държава правова и са признаци на конституционен ред отсътства в Украина, и както вече казах в такива случаи всичките действия на правителство/правителствата са законово ничтожни докато не бъде възстановен конституционен ред в рамките на който те да приемат закнова правомерност и бъдат приложени. И грешиш катко казваш че нещата са извън правов контекст - международното право се е смблъсквало не веднъж с такива случаи и има си точни определения за случващото се - имаме държавен преврат (успешен тъй като няма изгледи Янукович някога да се върне в политикта като действена фигура), имаме и реакция, тъй като нито една от страните не държи в ръцете си реалната власт с всичките и лостове на управление - страната е в хаос. Ако това , Динайн, ти е смешно, раздвам се , че поне един от присътстващитке получава положителни емоции от цялата работа.
                            Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

                            请您死在地狱般的阵痛
                            [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                            きさまはしんでくださいませんか
                            [kisamawa shinde kudasaimasenka]

                            Comment


                              Въпреки френетичните дипломатически опити кризата да бъде решена по мирен път, Русия продължава да струпва войски на и около полуостров Крим:

                              http://www.telegraph.co.uk/news/worl...aine-live.html

                              Comment




                                Според Украинска правда, руснаците месец преди влизането в Крим са били против намеса в Украина.



                                Украинското МВР е поместило Янукович в списъка с издирваните лица на сайта си.


                                Стийлман, за последен път - слагай нормални резюмета.
                                Last edited by Thorn; 03-03-2014, 13:01.

                                Comment

                                Working...
                                X