Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бойни слонове
Collapse
X
-
Е, слоновете не са куршумоустойчиви, така че смислеността на слонската "тачанка" ми е леко мъглива, да не говорим, че колкото по-едро е животното (и по-нависоко човека с оръжието, толкова по-зле в епохата на картечниците и шрапнелите). Може би само като куриоз.
Значително повече смисъл е имало да се използват слоновете като тяга за тежките оръжия и, особено, като живи булодозери от инженерните части (особено в джунглите са незаменими).
Leave a comment:
-
Едва ли.Тези индийци на нищо не разчитат освен на тези слонове в битка.
Leave a comment:
-
Ако го упоят сигурно няма да се стряска, ама струва ми се няма и да може да изпълнява командите на водача, а слон който се държи неадекватно сред собствените редици не е много оферта
п.п. а доколкото помня индийците май и лека артилерия бяха пробвали да качват на слонове през войните срещу англичаните. Много ми е интересно тогава какво е ставало, животното успявало ли е да поеме отката.
Leave a comment:
-
Ако го упоят ,както са правели през античноста, дали ще се получи работата?
Leave a comment:
-
Само че е най-вероятно слонът да хвърли ездача си още с първия залп. Все пак това са плашливи животни.
Leave a comment:
-
Документални филмчета от Ютюб, посветени на бойните слонове:
Leave a comment:
-
Хмммм......дали пола на слона зависи в битка,нали женският пол е по-нежен
?
Leave a comment:
-
Странна рисунка.Bsb е прав,че е малко фантасмагорична,всъщност е много,ужасно много фантасмагорична.
Торн,откъде я изкопа?
Leave a comment:
-
Тази картинка е доста фантасмагорична, според мен.
Слоновете не могат да препускат. Не мога да си представя как ще бъде отрязана главата на слон дори и с тези остриета. Звездоподобните ножове (ако допуснем, че са ножове) са изключително непрактични дори и ако не всички израстъци са остриета.
По-горе имаме снимка с остриета за бивните, докато тук виждаме доста по-различно представяне на комбинацията бивни - острие, което е практически невъзможно.
Така че ми е много трудно да приема картинката като що-годе достоверно свидетелство. По-скоро ми се струва, че някой е чувал това-онова за битките със слонове и е решил да го нарисува.
Leave a comment:
-
А тази картинка показва, как слоновете се бият с мечове и още някакви странни режещи уреди.
Leave a comment:
-
Готини снимчици.
Иначе не знаех,че са използвани слонове за разбиването на порти.
Leave a comment:
-
Разликата между двата вида слонове, ползвани като бойни - индийски и изчезналият северноафрикански горски:

Крепостни порти, снабдени с шипове, възпрепятстващи разбиването им чрез натиск от слон:

Остриета, прикрепяни към бивните:

Броня:

Други:

Кликнете върху изображенията за по-голям размер
Last edited by haha; 10-07-2010, 08:46.
Leave a comment:
Leave a comment: