Ами колкото и германците са се поримчили....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добруджа през Римската епоха.
Collapse
X
-
виж как тече играта в ходове и в сената, после правилата в правила, в храма на Янус, пращаш ми мейла си и после получаваш индивидуален файл, ако има нещо питаш в л.с. или по поща и така...
сега кипи нактраткио гражданска война, фракциите са очертани, но може да има ии размествания! :fire: :imperial: :sm186: :argh:
ето и актуалната карта към 3-ти ход
Comment
-
CHK написаХех, че аз съм си играл на останките на банята, навремето когато учех в бившата Руска гимназия.SEMPER AGRESSUS
Comment
-
Та не можем да говорим за Добруджа през римската епоха, без да споменем Дуросторум (Силистра) :mike: . Та ето кратка история за него. Основан е през 106 г. сл.Х, когато там е разположен XI клавдиев легион. Това се случва непосредствено след дакийската експанзия на Траян. Града се изгражда около лагера на легиона. Името му означава (ако не се лъжа ) здрави стени или нещо такова. Та той си остава много важен център в региона чак до 20 век.
Comment
-
HELLCAT написа- V Македонски в Тремзис ( от 107 г. ), който остава до император Марк Аврелий ( до 167г. ), когато е преместен в Потаиса в Дакия;
Comment
-
http://www.livius.org/le-lh/legio/v_macedonica.html тук пише, че е разположен в Тремзис, а на картата в Ескус. На кого да вярваш :sm186:
Comment
Comment