Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добруджа през Римската епоха.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ами колкото и германците са се поримчили....
    Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
    Паисий Хилендарски

Comment

HELLCAT написа
      Не зная дали сте посещавали Добрич, но близо до центъра му се намират останките на римска баня.
      Хех, че аз съм си играл на останките на банята, навремето когато учех в бившата Руска гимназия.

Comment

Понеже не съм ви виждал в подфорума "12-те цезари" имаме ваканции за сенатори. Играта е в трети ход.

Опцията е, ако някй иска да завладее Мизия или Малка Скития, може да опита!

Comment

Аз съм навит, ама ми е нужно обяснение за като наолигофрен относно играта.

Comment

виж как тече играта в ходове и в сената, после правилата в правила, в храма на Янус, пращаш ми мейла си и после получаваш индивидуален файл, ако има нещо питаш в л.с. или по поща и така...
            сега кипи нактраткио гражданска война, фракциите са очертани, но може да има ии размествания! :fire: :imperial: :sm186: :argh:

ето и актуалната карта към 3-ти ход
            Attached Files

Comment

Не може ли поне кратка ретроспекция на историята, че аз докато прочета ходовете, ще минат дни.

Comment

Може разбира се, щом е нужно лично, прати ми в лично съобщение мейла си,, ще изготвя прес информация !

Comment

CHK написа
                  Хех, че аз съм си играл на останките на банята, навремето когато учех в бившата Руска гимназия.
                  Не може да бъде И аз, само че с тази разлика, че бившата Руска гимназия по мое време беше Първа гимназия, и не съм си играл на останките на банята, ами се усамотявах с някоя от моите съученички, за да водим дълбосмислени разговори за нещата от живота и пр.
                  SEMPER AGRESSUS

Comment

Е аз все пак учих в Руската до 3 клас (1990). Ти трябва да си доста по- голям, щом си учил когато е била Първа гимназия.

Comment

Така излиза.
                      SEMPER AGRESSUS

Comment

Та не можем да говорим за Добруджа през римската епоха, без да споменем Дуросторум (Силистра) :mike: . Та ето кратка история за него. Основан е през 106 г. сл.Х, когато там е разположен XI клавдиев легион. Това се случва непосредствено след дакийската експанзия на Траян. Града се изгражда около лагера на легиона. Името му означава (ако не се лъжа ) здрави стени или нещо такова. Та той си остава много важен център в региона чак до 20 век.

Comment

HELLCAT написа
                          - V Македонски в Тремзис ( от 107 г. ), който остава до император Марк Аврелий ( до 167г. ), когато е преместен в Потаиса в Дакия;
                          Действително е преместен в дакия,но пети македонски легион е лагерувал в град ескус а не в тремзис.В дакия е бил мисля около 50 години ,след което пак е върнат в ескус.

Comment

Какви източници си ползвал за тази информация ?
                            SEMPER AGRESSUS

Comment

http://www.livius.org/le-lh/legio/v_macedonica.html тук пише, че е разположен в Тремзис, а на картата в Ескус. На кого да вярваш :sm186:
                              Attached Files

Comment

за 1ви път чувам да са били разположени VМакедински в Тремзис..виж IXСкистски да или май беше I Италийски... или май това беше в Нове обърках се и аз вече

Comment

Working...
                                X