Ами колкото и германците са се поримчили....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добруджа през Римската епоха.
Collapse
X
-
виж как тече играта в ходове и в сената, после правилата в правила, в храма на Янус, пращаш ми мейла си и после получаваш индивидуален файл, ако има нещо питаш в л.с. или по поща и така...
сега кипи нактраткио гражданска война, фракциите са очертани, но може да има ии размествания! :fire: :imperial::sm186:
:argh:
ето и актуалната карта към 3-ти ход
Comment
-
CHK написаХех, че аз съм си играл на останките на банята, навремето когато учех в бившата Руска гимназия.И аз, само че с тази разлика, че бившата Руска гимназия по мое време беше Първа гимназия, и не съм си играл на останките на банята, ами се усамотявах с някоя от моите съученички, за да водим дълбосмислени разговори за нещата от живота и пр.
SEMPER AGRESSUS
Comment
-
Та не можем да говорим за Добруджа през римската епоха, без да споменем Дуросторум (Силистра) :mike: . Та ето кратка история за него. Основан е през 106 г. сл.Х, когато там е разположен XI клавдиев легион. Това се случва непосредствено след дакийската експанзия на Траян. Града се изгражда около лагера на легиона. Името му означава (ако не се лъжа) здрави стени или нещо такова. Та той си остава много важен център в региона чак до 20 век.
Comment
-
HELLCAT написа- V Македонски в Тремзис ( от 107 г. ), който остава до император Марк Аврелий ( до 167г. ), когато е преместен в Потаиса в Дакия;
Comment
-
http://www.livius.org/le-lh/legio/v_macedonica.html тук пише, че е разположен в Тремзис, а на картата в Ескус. На кого да вярваш :sm186:
Comment
Comment