Zalmoxis написа
Виж мнение
- в описанията оставени от похода (нашествието) на Xerxes

Някои свързват трибалите със скодрисите, а скодрисите са свързани с келтите. Враца в град на трибалите... Не случайно ви споменах за Кимерите и Кемерската питка...Квартал Кемера не знам доколо е свързан с трибалите и с келтите... Според предишна информация дето търсих за руския град или квартал Кемерово - има някаква връзка с Кимерите .. Доколко трибалите са траки или келти - не знам и не мога да гадая. При всички случаи не са се обичали, защото са водили няколко войни помежду си...
На Балканите можем да отделим няколко големи групи: Македонците - подчиняват траките, но си имат проблем с трибалите.
Трибалите - идват сравнително по късно и може да имат "келтска " компонента.
-Скитите - на север от Дунава... Това е много всеобхватна група, към нея може да са и даките, и траки, и кимери и келти и германци...
-Тракийците остават по-свързани с земята си, с обичаите си . Докато Скитити - скитосват насам натам, Македонците покоряват половината свят.. Тракийците си се занимават с техните си традиционни неща и с плащат данъците на завоеватели...Самите тракийци получават данъци от подчинени на тях градове и общности...
Босфорското царство е другата директна връзка между тракийците и кимерийците:
"Първите му царе са траки, основали династията на Спартокидите, която 330 години го управлявала (438-108 пр.н.е.). И по-късно много от царете носят типично тракийски царски имена като Котис II, Раскупор, Спарток (Спартак), Реметалк и т.н."

А на езика ми? Претендирам да говоря и пиша на правилен български език от граматична и всякакви други гледни точки! Може би ще бъдете така любезен да ми обясните какъв е проблемът с езика ми? Ако погледнете по-внимателно поста ми, в него няма да забележите никакви "епитети, които лепя на опонента", просто защото изразявам мнението си по принцип, а не конкретно към някой. Разбира се, вие сте си направил сам съответните изводи...за което не мога да ви виня, но все пак обвиненията ви по този въпрос са напълно безпочвени. Виж, що се отнася до "самомнението", което, предполагам, визира познанията ми, мнението ми, очевидно и от предишните ми изказвания, е че някои други се нуждаят от сериозна корекция tam in capite quam in membris.
Comment