Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Шквал"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

"Шквал"

Sula написа Виж мнение
    Не мога само да разбера тези русначета луди ли са та да продават на китайчетата топ военните си технологии (визирам "Шквал"), като и за децата е ясно, че един мощен в икономическо и военно отношение Китай ще налети първо на богатите на полезни изкопаеми руски територии?

Явно пак са го закъсали с парите и не мислят.
    A ти защо се връзваш на простотиите на Тъпата Маймуна? Която явно се е регнала за да се хвали на два гласа?
    Отделно Шквал никаква топ технология нее, а е силно безсмислено сътворение.

Хм, тва за двата гласа наистина не го схванах...

Comment

Отделно Шквал никаква топ технология нее, а е силно безсмислено сътворение.
      почти

Comment

Гоги, ще благоволиш ли да осветиш непосветените?
        Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.

Гюстав Льо Бон

Comment

И какво по-точно се очаква от мене да направя?

Comment

Тактично да пропуснеш понататъшно задълбаване в "простотиите" на Тъпата Маймуна и професионално на граждански език да обясниш защо "Шквал" не е никаква топ технология?

Не разбирам от торпеда и ракети и ми е интересно.
            Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.

Гюстав Льо Бон

Comment

Sula написа Виж мнение
              професионално на граждански език да обясниш защо "Шквал" не е никаква топ технология?
              Не разбирам от торпеда и ракети и ми е интересно.
              Професионално не мога, защото не това ми е професията
              Иначе- "нещото"е древно- 30 години +, и все още си остава "без аналози в света", защо ли? дали защото другите не могада да направят подводна ракета? М-не, правили са, тествали са, стигнали са до извода че е безсмислено, Защо?
              Първо нещото е неуправляемо, поради което за да е ефективно трябва да е (и то е ) с ядрена бойна част, последната обаче налага ограничение на минималната дистанция на която може да се ползва...
              пропуснах да обясня защо трябва да е ядрено- защото както е неуправляемое практическиневъзможно да оцели каквото и да било, първо дори лодкатада се движи с "тиха" скорост от д акажем 10-15 възела, докато то стигне до нея тя ще милне 4-5 дължини на корпуса (дори без д аброим че торпедото трябва първо д аускори до максималната си скорост), после насочването става с целият корпус, което който не го мързи може да си сметне колго дъгови минути трябва да има като точност за да не се пропусна цел висока 10м ан дистанция да кажен 5000м, и това при положение че за целата знаеш че е "някъде там", поне в пасивен режим , ако я "чукнеш" ще разбереш повече, но дори тя да не е знаела за твоето присъствие вече ще знае и ще вземе мерки, т.е твоите данни за стрелба автоматично стават остарели.
              Това ако се ползва срещу подводници. Срещу надводни кораби е още по-смешно, защото за да я ползваш трябва да се докопаш на 7 км от тях, което няка е тдудно да стане незабелязано, отделно дето съвременните имат крайсерска скорост над 20 възела, т.е ти самият ще вдигаш доста шум докато ги гониш.
              А сега да отговорим на въпроса- защо "другите" не санаправили нещо подобно. Ми направили са хората, но поради някаква странна причина са решили хората че една ракета лети по-добре във въздушна среда, поради което тяхната ракета това и прави, и се нарича SUBROС....и по една случайност имамного по-добри характеристики.
              Толкова накратко за поредното руско чудо-юдо "нямащо аналози в света".

Comment

Ако някой все пак смята че един крокизебер (подводна ракета) превъзхожа едно истинско кроки, или е по-красиво от нормална зебра. моля, ето малко характеристики
                Далекобойност:
                Шквал- 7 км
                Суброк- 55 км
                Бойна част
                Шквал - 150кт
                Суброк - 250 кт
                Скорост
                Шквал - 360 км/ч
                Суброк - 1200+ км/ч
                всичката тазикрасота купена за следните килограми на борда:
                Шквал - 2700 кг
                Суброк - 1800 кг.
                При това правилната ракета е на въоръжение от 1965 г. , крокозеберът постъпва на въоръжение през 1977 г., цели 12 години за да сътворят "нямащ аналози" мутант който както всеки изрод отстъпва по всичко на нормалните издели. И това без да броим че по него време вече е трябвало д абъде готов Сии Ланс, но някой резнал бюджета.

Comment

Гоги, надявам се, се правиш на напълно некомпетентен в тази област с абсолютно абсурдното сравнение между ябълки и портокали, което си направил...

Саброк е ракета-носител на ядрена подводна неуправляема бомба, Шквал е торпедо. Силно се надявам да правиш разлика между двете. Съветският аналог на Саброк е Вюга.

Comment

кало написа Виж мнение
                    Гоги, надявам се, се правиш на напълно некомпетентен в тази област с абсолютно абсурдното сравнение между ябълки и портокали, което си направил....
                    Не драги, много компетентно обясних защо никой друг освен тези в "родината на слона" не е решил да прави крокозебра "нямаща аналози". а именно защото е БЕЗСМИСЛЕНА. каквато беше и моята първоначална теза от "Днес 11:57", бях помолен да обясня защо е така ,аз го направих, и посочих кой е смисленият начин да се направят нещата?
                    И аз не правя сравнение между ябълки и портокали защото това са нормални плодове, аз сравнявам един урод (а.к.а. крокозебра) с едно нормално нещо.

Comment

специално за педантите- между "аналог" и "аналогично решение на дадена задача" има разлика. Акоизползваме растителни методи- картофът и мангото не са аналози, но изпълняват аналогична задача.

Comment

Наистина ли "Шквал" се движи с 500 км/ч?

Comment

специално за педантите- между "аналог" и "аналогично решение на дадена задача" има разлика. Акоизползваме растителни методи- картофът и мангото не са аналози, но изпълняват аналогична задача.
                          гоги, сериозно бъркаш. "дадената задача" при Саброк и Шквал е различна. Наистина, нека не бъркаме портокали с ябълки.

Иначе, онова, което е внедрено при Шквал, е наистина революционно, дали и как е развито е друг въпрос.

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
                            Не драги, много компетентно обясних защо никой друг освен тези в "родината на слона" не е решил да прави крокозебра "нямаща аналози". а именно защото е БЕЗСМИСЛЕНА. каквато беше и моята първоначална теза от "Днес 11:57", бях помолен да обясня защо е така ,аз го направих, и посочих кой е смисленият начин да се направят нещата?
                            Без да претендирам за особена компетентост, доколкото знам наскоро немците направиха "Баракуда" използвайки този принцип. Явно са видяли някакъв смисъл.
                            If you believe everything you read, better not read.
                            Japanese Proverb

Comment

Kramer написа Виж мнение
                              Наистина ли "Шквал" се движи с 500 км/ч?
                              Аз дали наистина съм написал че скороста е 360?

Comment

Working...
                              X