Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Шквал"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

A според мене малко те взима на подбив, ако беше много щяха да ме баннат.
    Единствената реална критика от тебе, беше за годината - другите неща ги приемаш за невярни, по това че аз съм ги постнал, и без да се аргументираш
    я да видим сега каквоказвам аз и кое не съм аргументирал:
    1. да сочиш викито като източник е смешно
    смешно е защото ВСЕКИ може да си напише ВСИЧКО, което твоят случай потвърждава.
    3. суброк и асрок нямат нищо общо, освен че са американски.
    и те нямат,еднот е надводно, другото подводно, едното носи ЯБЧ, другото самонасочващо се торпедо.
    4. Шквал няма на въоръжени защото всички тактически оръжия са свалени от подводниците, ха познай защо.
    Кое не е вярно? и кое не съм аргументирал? Че няма да познаеш? 'ми ще ти подскажа тогава, имамеждународен договор за ограничаване на ядрените оръжия, и Шквал + съброк са едни от нещаат които попадат под действието му.
    1. еднот те издава само за кратък период през който се движи във водата.
    искаш да кажеш че летейки във въздуха съброк поделжи на откриване чрез сонар? аконе то значиаз съм прав.
    2, въх леле, от кога 360 км/ч и поне 1200 са еднаква скорост?
    има ли нужда да доказвам че 1200+ е по-голяма стойност от 360?
    3. какъв радар какви 5 лева? говорим за подводници.
    Тук очакваш от мене да докажа че радиолокация не се използва с солена вода???
    4. да шквал е виден само от близо, понеже не може да ходи далече.
    какво се очаква да докажа?
    5 Гледайки от горе бих казал че си трол и си за банване, така на око поне две точки от форумният правилник си нарушил.
    http://forum.boinaslava.net/faq.php?..._rules_posting етоти го правилника, прочети и виж, примерно:
    2.6.1. Аргументирано подкрепяне на своето мнение.

Това по повод "когато играх на компира"
    2.6.5. Аргументите с които се подкрепя собствената теза, трябва да имат научно призната стойност

2.6.9. Задължително е във всички теми участниците да се отнасят със сответното уважение и сериозност към премета на дискусия.
    И т.н.т.

Сега за последният ти пост
    Шквала - той се движи чрез supercavitation,
    Той определено не се движи така, така се намалява съпротивлението.
    А сега да питаме ти знаеш ликаквое кавитация? Отделно нея ВСЕКИ корабостроител се старае да я избягва, независимо на какъв съд.
    Ъъъъъ с тоя сценарии ...ми не мога да го формулирал възпитанокаквоточно и в каква степен правиш.
    Но ей така за спорта- от кой аз ще получа тазиинформация и по какъв точно начин ще я получа?
    Къде точноси патрулираме ние, и какво прави там този мистериозен самолет?
    Акулата (демек проект 971) ням акак да носи Съброк, но дори да предположим че е руският аналог, то той не се връзва по време със Сии Улф.
    После както как ние взаимното положени и няма ли ти като ..или бяха аз с акулата? та значи аз с акулта катострелям със шквал и направя морето да бълбука...та каква е вероятноста и моята подводница да замине?
    VLF/LF broadcast,
    Оооо, ниски честоти, ооооо, а защо сега не провериш какъв предавател ти трябва за тях и колко време отнема предаването на съобщение
    една от които е кабел, който може да се пусне след подводницата
    аха? пускаш този кабел и.....получаваш ограничения във маневреността, вдигаш доста шум и т.н.т....
    А относно игрите-погледни пак точка 2.6.5 и 2.6.9.

Comment

В Wikipedia не може всеки да напише всичко. Зад почти всеки абзац, има определен източник, и трябва да отговаря на няколко правила за писане.

The threshold for inclusion in Wikipedia is verifiability, not truth—that is, whether readers are able to check that material added to Wikipedia has already been published by a reliable source, not whether we think it is true. Editors should provide a reliable source for quotations and for any material that is challenged or likely to be challenged, or the material may be removed. Since this is the English language version of Wikipedia, English language sources are preferred, but non-English sources are allowed.
      Wikipedia:Verifiability is one of Wikipedia's core content policies, along with Wikipedia:No original research and Wikipedia:Neutral point of view. Jointly, these policies determine the type and quality of material that is acceptable in Wikipedia articles. They should not be interpreted in isolation from one another, and editors should therefore familiarize themselves with all three.
      и те нямат,еднот е надводно, другото подводно, едното носи ЯБЧ, другото самонасочващо се торпедо.
      И двете могат да носят ЯБЧ.

n cases where the ASROC missile carried an NDB, the unguided bomb would sink quickly to a predetermined depth where it would detonate.
      искаш да кажеш че летейки във въздуха съброк поделжи на откриване чрез сонар? аконе то значиаз съм прав.
      SUBROC летейки във въздуха, подлежи на откриване от наземни и въздушни радари, които са с много по-голям обсег от сонарите. Смисъла на цялата ми теза, започна с това, че изтрелвайки SUBROC, вражеската подводница няма да те засече, но рискуваш ако има вражески кораби или летателни апарати наблизо - те да те засекат.

Относно кавитацията - при всеки воден пропелер, при движение с над опредлеена критична скорост, се появява кавитация. Тази критична скорост зависи от налягането на водата. Ако подводницата е близо до повърността, тази скорост е ниска.

Та цялото вмъкване на кавитацията в моите постове е за да кажа, че Шквала е много шумно торпедо. Което ти не прие за сериозно, понеже първоначалния ми източник за торпедото, беше компютърна симулация.

Аз се отказвам от понататъчното ми писане в тази тема, поради неуважението и враждебността на Gaden Gogi. Надявам се да попаднеш на жена, която проявява същите отношения към тебе.
      War, war never changes..

Comment

Силно съм смутен.
        Какво общо има това че във викито било ЖЕЛАТЕЛНО да посочиш източник, с това че там всеки може да си пише и д напише каквото си иска (образно казано). При това самият факт че ти посочи грешна информация от там потвърждава моите думи.
        М-да, тъкмо чекнах, имало и модификация на асрок с Бомба, RUR-5a Mod.5, е значи за едно нещо не съм съвсем прав.
        Смисъла на цялата ми теза, започна с това, че изтрелвайки SUBROC, вражеската подводница няма да те засече, но рискуваш ако има вражески кораби или летателни апарати наблизо - те да те засекат.
        А да ти хрумна че след като 250 кт. ЯБЧ каже БУМ, поне половината свят ще разбере за тебе? независимо дали оръжието ти се движи под или над вода.
        А сега на моят въпрос:
        А сега да питаме ти знаеш ли какво е кавитация?
        определено не очаквам локуми от сорта на :
        Относно кавитацията - при всеки воден пропелер, при движение с над опредлеена критична скорост, се появява кавитация. Тази критична скорост зависи от налягането на водата. Ако подводницата е близо до повърността, тази скорост е ниска
        Аз те питам какво и защо е, ти миказваш че я имаи че е лошо...естественоако не знаеш може да попиташ, ще ти кажа, даже може и част от учебник да ти сканирам ('щото съм готин)
        Та цялото вмъкване на кавитацията в моите постове е за да кажа, че Шквала е много шумно торпедо. Което ти не прие за сериозно, понеже първоначалния ми източник за торпедото, беше компютърна симулация.
        Защо да не съм приел ? Пита се "какво катое шумно", и без това като гръмне всички ще разберат че си там, отделно нивото на шум му е последеннедостатък на това нещо.
        Тезата изказана в началото беше че то е БЕЗСМИСЛЕНО, никъде не съм казал че е калпаво конструирано, а че няам смисъл от него при наличието ан по-съвършенни средства за поражение....нека добави с един и същи носител и пускова установка.

Иначе мерси че ме кълнеш, но защо точно жена? не може ли мъж? все пак ти не знаеш моят пол и/или сексуални предпочитания....
        как да е тези ти изцепки нарушават :
        2.6.2. Не се отправят лични нападки към опонента.

2.6.3. Не се подкрепя своето мнение с аргументи от личния живот или здравословното състояние на опонента, както и на неговите близки.

2.6.4. Не могат да бъдат използвани аргументи в спора, които касаят етническата, расова, професионална, сексуална и т.н. ориентация на опонента.

Comment

Не е само желателно. Ако дадено публикуване твърдение, не бива подкрепено от факти оределен период, то бива премахнато след провеждането на определената за това процедура. (личн опит, със статията за Ghost Rider, която бе изтрита, поради неналичието на официални материали, за този нелегален бандит)

След избухването на ЯБЧ, половината свят ще разбере, че някъде там, в радиус няколко десетки километри, преди определено време, е имало някаква подводница. Възможността някой да изправи въздушен патрул, който да дойде на мястото и да те открие е почети никаква, понеже ще е минало време, а и не е ясно от коя посока е дошла бойната глава.
          При преминаването на изтреляна ракета във въздушната фаза от нейната треактория, в радиус от няколко километра, всички ще разберат, че точно там (в рамките на няколко десетки метра) има подводница. Възможността ако в тези няколко километра има някой, този някой да те открие или да изтреля няколко самонасочващи се торпеда в твоя посока е доста реална.

Също така грешеше и за невъзможността за комуникация между кораб и подводница. Когато аз греша, ти ме оплюваш веднага, а когато ти грешиш - го замазваш. Напомняш ми на мене, преди време Ако се видим някога, имаш една бира от мене
          War, war never changes..

Comment

StrEagle написа Виж мнение
            Когато аз греша, ти ме оплюваш веднага, а когато ти грешиш - го замазваш. Напомняш ми на мене, преди време Ако се видим някога, имаш една бира от мене
            В момента точно ти мажеш, но трябва да призная доста добре.
            Утре сутринта ще ти отговоря на останалото...иначе точно след като ме прокълна се обади жената да ме занимава с нещо.

Comment

Иначе само за протокола- съвсем в прав текст си признах че съм бил не съвсем прав за Асрока....че тука един индивид който може да наречем "Руфо", ми виси в скайпа и коментира темата.

Comment

Ей това тъкмо днеска го довърших,
                За любителите на подводници.

Comment

в радиус от няколко километра, всички ще разберат, че точно там (в рамките на няколко десетки метра) има подводница. Възможността ако в тези няколко километра има някой, този някой да те открие или да изтреля няколко самонасочващи се торпеда в твоя посока е доста реална.
                  T.e teзи които ще разберат за ракетата ще са в рамките на няколко километра от нейният старт? А същите тези няма ли да чуят и торпедото...със същият ефект?
                  Също така грешеше и за невъзможността за комуникация между кораб и подводница.
                  съвсем не греша, просто нещата не са същите както в игра...впрочем ти не отговори за размерът на антените нужни за нискочестотно предаване...
                  Когато аз греша, ти ме оплюваш веднага, а когато ти грешиш - го замазваш. Напомняш ми на мене, преди време Ако се видим някога, имаш една бира от мене
                  Не те оплювам а ти посочвам че си в грешка, от друга стран ати ме кълнеш.
                  Интересно защо всички тук предлагат напитки които аз не консумирам? (применро Динайн с пепси искаше да ме пои)

Comment

За любителите на викито:

после може да дискутираме детаилите.

Comment

Пак класически руски "сказки" за "Шквала" - не имеющее аналогов в мире.

Още в края на ВСВ Германия прави подобни изследвания. Възобновяват ги през 70 години а от 1988г проектът носи названието "Баракуда". Сега Superkavitierender Unterwasserlaufkörper (преди Барракуда) развива около 400 км/час и в отличие от шквале е УПРАВЛЯЕМО торпедо.
                      САЩ отдавна правят подобни изпитания в подводен 878м дълъг тунел в щата Вирджиния.

Въобще периода след краят на ВСВ се характеризира с "грандиозни" съветски проекти - да си спомним "супер" торпедото Т-15 с калибър 1550 мм .

Нещо интересно за този тип придвижване под вода:

The Underwater Express Lets You Cruise In a Gigantic Gas Bubble at 100 Knots

Пентагон разрабатывает быструю как самолет подводную лодку
                      Все компьютерные новости на PCNews.ru. Вся новая информация, о компьютерах и информационных технологиях. Синдикация новостей, статей, пресс-релизов со всех сайтов компьютерной (ИТ или IT) тематики.

США рассекретили проект создания суперкавитационного катера Ghost
                      10 августа компания Juliet Marine Systems сообщила о том, что ВМС США и Бюро по регистрации патентов и торговых марок США (USPTO) отменили действие приказов об установлении режима секретности в отношении программы разработки катера Ghost, способного развивать высокие скорости за счет создания вокруг...
                      Last edited by plamenhk; 26-10-2012, 12:28.

Comment

То управлението не е проблем, но само на малки дистанции. Няма как да управляваш Шквал на разчетения обсег от 10+ км, даже и теоретично. Поне аз не съм срещал такава концепция.

Comment

Звукови вълни? Все пак във вода се разпространяват 5 пъти по-бързо от във въздуха. Да ще имаш някакво забавяне но пък целите ти са големи и бавни. Да ще кажеш на всички къде си, но дори да можеше да използваш кабел за управление, пак трябва да пингваш целта, за да управляваш нещото. Самонасочване ясно че не става заради начина на движение на ракето-торпедото. Би заглушило собствените си сензори. А така би могло да влачи на кабел примерно километър дълъг, нещо като миниатюрна боксомируема ХАС която да приема звукивите сигнали за управление от подводницата.
                          This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Amazon написа Виж мнение
                            Звукови вълни? Все пак във вода се разпространяват 5 пъти по-бързо от във въздуха. Да ще имаш някакво забавяне но пък целите ти са големи и бавни. Да ще кажеш на всички къде си, но дори да можеше да използваш кабел за управление, пак трябва да пингваш целта, за да управляваш нещото. Самонасочване ясно че не става заради начина на движение на ракето-торпедото. Би заглушило собствените си сензори. А така би могло да влачи на кабел примерно километър дълъг, нещо като миниатюрна боксомируема ХАС която да приема звукивите сигнали за управление от подводницата.
                            Значи, тук трябва да се уточнят някои неща.

- естествено, че говорим за кабели (телеуправление);
                            - торпедото не влачи кабела, а го "отпуща" - "макарата" е на самото торпедо;
                            - дължината не е проблем, съвременните торпеда мъкнат до 60 км оптичен кабел.

Проблема при телеуправлението е точността в последната фаза. Самия пеленг не е особено точен, мисля към 1 градус, освен това забавянето на сигнала също е значително. Лесно може да се сметне стойността.

При конвенционалните торпеда това не е проблем, защото сензорите в крайната фаза са на самото торпедо.

Comment

Шамиль Алиев: хорошую торпеду может создать только "плохой" человек

первый председатель Научного совета по торпедному оружию, фактически главный конструктор торпедного вооружения в России Шамиль Алиев
                              ...
                              Единственная российская торпеда, которая вызвала много шума в стране и за рубежом, в том числе из-за шпионского скандала, — это "Шквал". Ее время прошло?
                              — Ее макет был впервые сделан в Каспийске, когда мне было 7 лет (в 1950 году – ред.). Гениальность создателей этой торпеды заключалась в том, что они придумали особенность — торпеда шла под водой, окружив себя воздухом. В воздушной каверне торпеда испытывает меньшее сопротивление, развивая бешеную скорость.

Comment

Ми даже в руската уикипедия така обясняват кавитацията -
                                кавитационной полости (воздушном пузыре), что снижает сопротивление воды.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Working...
                                X