Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любопитно
Collapse
X
-
Super_Hornet написа Виж мнениеДа, а изделието, дето трябваше да изстрелят било учебно.
Не че и бойните не са в същото състояние де.
Армата преди месец и половина артиса на Червения площад, ако и да беше чисто нова...Извинете за правописа, но толкова мога...
Моля, ако нещо в мен не ви харесва, не ме уведомявайте за това.
Постарайте се да преживеете този шок самостоятелно...!
Comment
-
bigdragon написа Виж мнениеТо остана на парада да стрелят с бойни боеприпаси...
Не че и бойните не са в същото състояние де.
Армата преди месец и половина артиса на Червения площад, ако и да беше чисто нова...
Comment
-
Ти пък щото знаеш противното. Мо'е, не мо'е, на баща ми е по-голям пък
Руснаците сами си го направиха. След като години наред тръбят за паради и по-по-най-новата-и-безаналогова отечествена желязария сякаш сме 1933 г., сега целият свят тръпне и следи зорко за поредния пламнал Бук, загаснал танк, паднал самолет или нефелна ракета. Всеки сакатлък се снима, докладва, шерва и коментира надлежно из мрежата.
Ето например злорадия коментар на Дневник:
Мощта на руския флот, или как да изстреляш ракета на 5 метра от кораба
По време на парада в чест на деня на военноморските сили на Русия в Севастопол патрулният кораб "Ладный" се опита да изстреля една от ракетите си, която се разпадна и падна на няколко метра от кораба. Аматьорско видео, публикувано в YouTube, показва как ракетата излита по грешна траектория и се взривява секунди след изстрелването.
За момента няма официален коментар за инцидента от Военноморските сили. Няма съобщения за пострадали при случилото се.
Според ТАСС, на парада в Севастопол са участвали над пет хиляди моряци, 30 кораба, 35 самолети и хеликоптери.
В същото време президентът на Русия Владимир Путин обяви новата морска доктрина на страната, която включва засилване на присъствието в Атлантическия океан, Арктика и Средиземно море."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеТи пък щото знаеш противното. Мо'е, не мо'е, на баща ми е по-голям пък
Руснаците сами си го направиха. След като години наред тръбят за паради и по-по-най-новата-и-безаналогова отечествена желязария сякаш сме 1933 г., сега целият свят тръпне и следи зорко за поредния пламнал Бук, загаснал танк, паднал самолет или нефелна ракета. Всеки сакатлък се снима, докладва, шерва и коментира надлежно из мрежата.
Ето например злорадия коментар на Дневник:
http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/07/...eliash_raketa/
Иначе, има видео и от тренировката за парада, където всичко си минава ок.
И тука още една случка, за която може да се почне със злобните коментари.
"Взрыв зенитной ракеты на американском эсминце The Sullivans"
Comment
-
Сун Дзъ написа Виж мнениеСпоред мен дефектираха стартовите двигатели. Единият не запали, а другият пое по свой път.
Тук на 0.52 добре се вижда. Стартовите двигатели (ние им викахме "ташаците" ) се отделят и чак тогава се включва маршевия.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеХубаво че е сработило самоунищожението и няма пострадали. А каква е тази ракета "Раструб-Б". За пръв път я чувам, и не мога да намеря коя година е въведена на въоръжение. А иначе стражевият кораб/фрегата е от 1980-та.
Повече инфо:
Comment
-
"В сентябре 2013 года стало известно, что Главкомат ВМФ принял решение модернизировать противолодочные ракеты производства начала 1960-х годов от нескольких ракетных комплексов. Решение было принято в связи с нехваткой современных образцов, а также продлением срока службы старых боевых кораблей на фоне модернизации системы управления ВМФ. Предполагается замена электроники ракет, отвечающей за целеуказание. Речь в первую очередь шла о 39 ракетах 85РУ ракетного комплекса «Раструб-Б». Работы по обновлению ракет будут вестись до конца августа 2014 года, на это выделяется 41,3 миллиона рублей"
Comment
Comment