Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българските фрегати

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

tonev написа Виж мнение
    след вчерашната патаклама не вярвам и надуваема лодка да пристигне скоро за флота... жалко за момчетата от нарязаните кораби...
    Защо така? Каква е връзката между флота и гръмналата заради немарливо съхранение база за обезвреждане на стари боеприпаси?
    Според мене никаква.
    Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Sailor_Malan написа Виж мнение
      Защо така? Каква е връзката между флота и гръмналата заради немарливо съхранение база за обезвреждане на стари боеприпаси?
      Според мене никаква.
      Ха , че от кога на политиците в Татковината ни им трябва връзка, обяснение или разум за да/не/направят нещо което им е щукнало?

Comment

uzi71 написа Виж мнение
        Ха , че от кога на политиците в Татковината ни им трябва връзка, обяснение или разум за да/не/направят нещо което им е щукнало?
        снощи ново 20... същия серго който до вчера твърдеше че няма пари за никакви кораби - изведнъж плесна и каза - купуваме... говинди... само че 2????
        Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

Жалко ако са само два Gowind, според мен трябваше да се купят 4 и да се приключи с модернизацията на флота (в смисъл и без това никой не иска явно да го развива, поне да имаме 4 качествени ЕДНАКВИ кораба които да са на ниво за следващите 10-тина години). Ако купувахме 4, мисля че 3 щяха да се строят у нас. Сега с тези 2 най-вероятно ще са си производство във Франция, без да има развитие у нас. Тъй че пак ще се получи клан-недоклан - много пари са похарчени, работата не е свършена както трябва и пак ходене по мъките
          „Аз, Драгомир, писах.
          Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Пилот написа Виж мнение
            Жалко ако са само два Gowind, според мен трябваше да се купят 4 и да се приключи с модернизацията на флота (в смисъл и без това никой не иска явно да го развива, поне да имаме 4 качествени ЕДНАКВИ кораба които да са на ниво за следващите 10-тина години). Ако купувахме 4, мисля че 3 щяха да се строят у нас. Сега с тези 2 най-вероятно ще са си производство във Франция, без да има развитие у нас. Тъй че пак ще се получи клан-недоклан - много пари са похарчени, работата не е свършена както трябва и пак ходене по мъките
            Ами те по-скоро ще се сега 2+още 2 "ако има пари"
            Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Договорът беше за 4 във Францата + 2 у нас за Грузия. Но след като Русия отказа Саркози да продава на Грузинците нашата корабостроителница отпадна.
              По въпроса за "боклуците" строени у нас - вероятно са такива, не съм се качвал на боен кораб, НО остава въпроса защо не са такива десетките построени контейнеровози, кораби за насипни товари и танкери. И то е ясно - защото се строят в големи серии, което позволява тяхното осъвършенстване.
              Ей затова, Торн, трябва да се строи и да имаме флот. Ако ще развиваме дадена индустрия тя трябва да работи.
              Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
              Неизвестен руски адмирал

Comment

Odzava написа Виж мнение
                Договорът беше за 4 във Францата + 2 у нас за Ей затова, Торн, трябва да се строи и да имаме флот. Ако ще развиваме дадена индустрия тя трябва да работи.

един коментар - http://dnevnik.bg/show/?storyid=521942
                Last edited by tonev; 05-07-2008, 18:26.
                Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

tonev написа Виж мнение

един коментар - http://dnevnik.bg/show/?storyid=521942
                  По принцип системите използвани в корветите - Екзосет, Мика-ВЛ/Астер-15 в шахта Sylver, оръдията, радарите и т.н. са вече съществуващи (силовата установка няма да е разработка от нулата), не виждам голям проблем в построяването ако чертежите са готови.

Малко новини на английски - едната корвета ще се строи у нас:
                  Bulgaria agrees to buy two corvettes from France, halving order

PARIS July 4 (Reuters) - Bulgaria has provisionally agreed with France to buy two Gowind corvettes, halving an earlier commitment for four vessels that was hit by funding problems, an aide to French President Nicolas Sarkozy said on Friday. Bulgaria and France set up a working group in October to try to reach a final deal by end-2007 for four of the advanced stealth vessels that would have been worth 950 million euros ($1.49 billion). There were reports soon afterwards that Bulgaria had decided on a cheaper solution due to budget difficulties. The French aide said on Friday that Bulgarian Prime Minister Sergei Stanishev had confirmed a provisional order for two vessels, one of which would be built in Bulgaria at the Black Sea port of Varna. Detailed talks will start on Monday in Sofia, Stanishev told reporters after meeting Sarkozy in Paris to sign a strategic partnership agreement between the two European Union states. The Gowind class of light, manoeuvrable corvettes is designed for anti-surface warfare and maritime security and built by French state shipyard DCNS, which is 25-percent owned by defence electronics firm Thales .
                  „Аз, Драгомир, писах.
                  Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Нямаме вече армия а пръскаме пари за флот! Толкова добри съседи имаме с толкова малки армии а се грижим за флота. Или да бъдем като Швейцария или да бъдем, като Люксембург дребни, безвредни и бързо прегазвани.

Comment

panko написа Виж мнение
                      Нямаме вече армия а пръскаме пари за флот! Толкова добри съседи имаме с толкова малки армии а се грижим за флота. Или да бъдем като Швейцария или да бъдем, като Люксембург дребни, безвредни и бързо прегазвани.
                      То щото някой се е залетял да те прегазва видиш ли

Comment

Бе то в тоя ред на мисли, щом действаме по правилото и корвети, и фрегати, пари има, действайте, с т.н. "излишък" някой евтин самолетоносач не може ли да намерим. Клемансо, гледам, ще го режат

Comment

Ето завършака!
                          За някои от нас добре според други зле, но това е!
                          На 22ри юли момчетата пътуват за белгия да получават фрегатата(по непотвърдена информация).

Не мисля, че още дълго ще се запази световния мир, ето за това трябва постепенно да се подготвим.
                          -"какъв приоритет е армията сред останалите (а дали няма доста по-важни неща?)" Сред кои "останалите"??? И кое е по важно? Според мен в момента държавата си върви по пътя към ЕС, какво друго има да решава и за което да дава пари? За всичко друго можем да използваме еврофондовете, българите сме доста хитри и напористи мисля за да се справим с това.

Относно ползата на флота от Фрегатите, мога да кажа че е огромна. От десетки години насам флота не се е развивал с това темпо. С онези стари корита, които другите изхвърлиха преди много години, нищо не правехме освен да си играем на войници. Сега е друго, момчетата служещи на врегата са много по уверени във възможностите си, със значително самочуствие и полагат големи усилия за да изпълнят задачите си. Представете си участитето н в международно учение с ракетен катер от 70 години на фона на най-модерните фрегати и корвети. Какво самочувстие би имал нашия военнослужещ представяйки нашата държава с "голямата" заплата, с която дори не си позволява да седне на кафе в която и да било държава. Според мен сега вече е друго. Достатъчно конкурентоспособни сме и се представяме доста добре с поставените задачи в участието си в международните учения, а притежаваме и използваме кораба от съвсем скоро.

Comment

Даже не е въпросът дали ни е качествен флота. Въобще е излишен. Ако някой не вярва - да ми измисли сценарий, в който е необходим. Ама не за учения и не за идиотската блокада на ливанското крайбрежие.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Достатъчно конкурентоспособни сме и се представяме доста добре с поставените задачи в участието си в международните учения
                              Ей, това е върха!
                              Доколкото разбирам, задачите на бг флота се изчерпват с участието в международни учения и върховото постижение е да се блести там с ново корабче, за да се вдигне самочувстието на военнослужещия!

С онези стари корита, които другите изхвърлиха преди много години, нищо не правехме освен да си играем на войници. Сега е друго...
                              Тоест сега вече ще можем да си играен на войници с нови корита?
                              "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                              "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

"Друг въпрос е, че втората фрегата ще трябва да закрие още един дивизион, за да съберем екипаж."

Недей плака на чужд гроб.
                                Толкова девизиони сме закрили....
                                Освен това екипажи ще се сформират от разкапаната подводница,продадения хидоррафски кораб и от миночистачите ,които са с толкова изтъняло дъно ,че и за "балет" не стават/дъното им безнадеждно е отишло на кино.../.

Comment

Working...
                                X