Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Надводни рейдери през ВСВ-епизод 2, Алтернативата

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

а стига бе, то сега ще се окаже че ти ще казваш на МОИТЕ сили какво да атакуват,
    впрочем колко седмици пътува конвоят от щатиде до британия?
    за по-лесно аз предлагам да са съставени от типови транспорти, да кажем по 5000 т. товароподимост, към началото на периода да са разпределени 1-1-2 в щатите, гибралтар и англия, колко врме ще отива за сформирането на конвой?
    А това ме подсеща че авиацията е по-оперативно и срок от един месец ще ме ощети, все пак за този период без напънки могат да се направят 15 полета на самолет.
    За поддържането ан контакта: разузнавателният самолет е модернизиран бомбер, без бомби но с допълнителни резервоари в бомбоотсека, тъй че може да виси достатъчно дълго във въздуха...по груби сметки към денонощие.

Comment

Gaden Gogi написа
      а стига бе, то сега ще се окаже че ти ще казваш на МОИТЕ сили какво да атакуват,
      за по-лесно аз предлагам да са съставени от типови транспорти, да кажем по 5000 т. товароподимост, към началото на периода да са разпределени 1-1-2 в щатите, гибралтар и англия, колко врме ще отива за сформирането на конвой?
      Ами не аз, то дори ТИ реално не можеш да заповядаш на своите пилоти. На практика (пак из опита на Тихия океан) при излитането и задаването на целите (такива като тип и брой по правило са размито понятие) се уточнява, но самите пилоти често атакуват НАЙ²ГОЛЕМИЯ или ТЕЖЪК кораб, който срещнат. При Мидуей пикиращите бомбардировачи са водени от своя командир към Акаги - атакуват всички видими самолетоносачи, защото се разпръсват в облаците. Немските подводничари са пропускали пред перископите си транспортите, за да изстрелят торпедата си "Одесити" или 'Игъл". В този смисъл. А и аз не настоявам ВСИЧКИ да атакуват тежките кораби.
      Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
      Неизвестен руски адмирал

Comment

Значи месецът ще е единица време. Така могат и допълнителни коефициенти за случайни срещи, бурно море, сезон, гориво и прочие да се създадат. Това хубаво. За авиацията, приемаме, примерно, че се отклонява и по други цели. Сериозно, масово тя над морето не действа денонощтно. Няма такива акции, два месеца по 200 самолета, на през 12 часа (с изключение на ударите по Малта, но това е абсолютно друга бира). Като има конвой, тогава действа масово. Пример не от Тихия океан, а от Средиземно море или Арктика. Но пък в споменатия период сериозно минира. Магнитно. Това ще го включваме ли?

Gaden Gogi написа
        Ооооо много ли си сигурен че самичък се прекарва? щото по писанията пише как руски ледоразбивач го прекарва, на снимките също така изглежда.
        Гога, сигурен съм, след нос Челюскин, в море Лаптиви го изоставят и Сталин, и Ленин, и Каганович, и целия конвой. Не са искали да стигне. Да не говорим, че са открили и беглец от ГУЛАГ, та са станали голям проблем.

Comment

Именно Средиземно море гоги не искаше да ползваме като модел. макар, че там авиацията действа на практика от упор. Самолетите скоро след набиране на височина атакуват корабите. Тук ставаше дума за координацията при големи разстояния. британските летци при своите рейдове над Райха са имали средно 5 градуса отклонение от целта. А на 600-700 километра 5 градуса са си доста километри.
          Неизвестен руски адмирал

Comment

А на двойно поголямо разстояние, пък си е тройно повече, ако ще фърка с Дорние над Океана И ще громи конвои. Идеята е...бе хубаво, такава е, каквато е. Важното модела да е оперативен и саморегулиращ се в така желаните "смислени симулационни бойни действия"

Comment

Ех Одзава Одзава, пак моташ атака над бойни кораби и атака на конвой, или смяташ че германците са чак такива тъпоумнице че ако му наредя "ей плюскач на наденички със зеле, ще атакуваш само транспортни кораби" оно тъпото биросмучещо на пук ще скокне върху бойният кораб?
              За Ледоразбивачите: значи все пак са го закарали до някъде? примерно са го прекарали през плътните ледове. но ако държиш мога да изровя статията в Гангут, тя беше в два броя, първият е само планиране на операцията и прехода до япония.
              А ако се върнем на самолетите: приемаме ли че за един боен полет е нужен един ден подготовка? т.е полетите са през ден?
              За средиземно море: там действат съвсем други сили на авиацията, а и охранат ана конвоя е от съвсем друго естество.

Comment

при четири конвоя месечно, по кво ще бият през останалото време, по летищата, така ли ? или 15 полета срещу 4 конвоя на месец?

Comment

Gaden Gogi написа
                  А това ме подсеща че авиацията е по-оперативно и срок от един месец ще ме ощети, все пак за този период без напънки могат да се направят 15 полета на самолет.
                  За поддържането ан контакта: разузнавателният самолет е модернизиран бомбер, без бомби но с допълнителни резервоари в бомбоотсека, тъй че може да виси достатъчно дълго във въздуха...по груби сметки към денонощие.
                  Ами Ню Йорк-Ливърпул примерно е към 5800 километра, като турнеш 8-10 възела средна скорост на конвоя(предполагаме че се движи със скоростта на най-бавния транспорт) се получава че по много груби сметки и благоприятно време за около денонощие конвоя би трябвало да изминава към 384 км. ако се тътрузи с 10 възела - т.е пътя Ню-Йорк - Ливърпул отнема на конвоя под 20 дни и то ако в конвоя не са събрани умишлено събрани по-бързи транспортни кораби.
                  Иначе е напълно приемливо подготовката на един полет на бомбардировачите да ти отнема един ден. Разузнавачи обаче ще трябва да летят ежедневно - примерно за да събират информация за полета на следващия ден или да насочват подводниците.
                  Има логика в предложението на Одзава ако в конвоя има екскортен самолетоносач той да е цел от най-висок приоритет за подводниците и логиката е свързана с факта че иначе "вълчата глутница" може да не дочака нощта за да си проведе атаката(за разпръскването и не се изисква бог знае колко голям и тежък противолодъчен самолет - десетте уайлдкета на Одасити перфектно са вършели тая работа)
                  Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Sailor_Malan написа
                    Ами Ню Йорк-Ливърпул примерно е към 5800 километра, като турнеш 8-10 възела средна скорост на конвоя(предполагаме че се движи със скоростта на най-бавния транспорт) се получава че по много груби сметки и благоприятно време за около денонощие конвоя би трябвало да изминава към 384 км. ако се тътрузи с 10 възела - т.е пътя Ню-Йорк - Ливърпул отнема на конвоя под 20 дни и то ако в конвоя не са събрани умишлено събрани по-бързи транспортни кораби.
                    Иначе е напълно приемливо подготовката на един полет на бомбардировачите да ти отнема един ден. Разузнавачи обаче ще трябва да летят ежедневно - примерно за да събират информация за полета на следващия ден или да насочват подводниците.
                    Има логика в предложението на Одзава ако в конвоя има екскортен самолетоносач той да е цел от най-висок приоритет за подводниците и логиката е свързана с факта че иначе "вълчата глутница" може да не дочака нощта за да си проведе атаката(за разпръскването и не се изисква бог знае колко голям и тежък противолодъчен самолет - десетте уайлдкета на Одасити перфектно са вършели тая работа)
                    разчетите на Моряка се потвърждават и от историческите факти. Конвоите сая били три вида, но общо взето времето за пресичане на атлантика в едната посока от Ню йорк или Халифакс до Ливърпул е отнемал 20-26 дни. От Фритаун в Сиера Леоне времето е било подобно. Сега за Карибските танкерни конвои те са се сформирали и част от тях са плавали покрай американското крайбрежие до халифакс. В последствие започват да се формират в Британска Гвинея и от там да пресичат океана. Предполагам, че разчета 1 конвой на месец в едната посока е реалистичен за използваните кораби.
                    сега за необходуимия на Британия тонаж. Към 1939 г. Британия има внос от 67 млн. тона и износ от 68,5 млн.т.
                    Необходимия тонаж според мен трябва да е поне два пъти по-голям от тези цифри, поради факта, че дейдвуда на корабите (грубо казано водоизместването на товара) е било около 50% от водоизместването на кораба. според справката която направих Британия е разполагала тогава с два вида транспорти - 10-12 хил.т водоизместване и скорост 12-16 възела и транспорти 2 500 - 7 000 т. и скорост 6-10 възела. танкерите са били подобно на първата група.
                    Тъй като бях обвинен в читърстване (измама по български) смятам, че и тези факти трябва да залегнат в алтернативата, като разчетите ще ги правя аз, а Динайн ще може да ги следи в малък .xls файл, който съм готов да приготвя.

Gaden Gogi написа
                    Ех Одзава Одзава, пак моташ атака над бойни кораби и атака на конвой, или смяташ че германците са чак такива тъпоумнице че ако му наредя "ей плюскач на наденички със зеле, ще атакуваш само транспортни кораби" оно тъпото биросмучещо на пук ще скокне върху бойният кораб?
                    Ех, Гога, пак четеш като дявол евангелието. Аз не отричам възможността немските пилоти и моряци да спазват исциплината и дадените заповеди, цитирах факти. А и както твърди Дьониц и Джордан Воуз всеки подводничар в Кригсмарине мечтаел да вдигне шикозен вимпел за потапянето на някой голям кораб. Подводничарите са били честолюбиви и съревнованието за тонажа не е измислица. А и пилотите от Луфтвафе, имаше някаква сформирана ескадрила за борба с британските кораби в Северно море мечтаели да потопят линкор. за това говорех.
                    Last edited by Odzava; 08-02-2007, 17:46. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                    Неизвестен руски адмирал

Comment

von Danitz написа
                      при четири конвоя месечно, по кво ще бият през останалото време, по летищата, така ли ? или 15 полета срещу 4 конвоя на месец?
                      по каквото трябва

2 Одзава, каквоооо, повечето ти кораби щели да бъдат по 12 000т и да бягат с 16 възела? я се стегни малко.
                      Иначе бомберите и подводничарите ще правят каквото аз им кажа, а за мечтатели в сухопътните войски винаги ще се намери място,едни такива падразделения наречени "наказателен взвод: дето най-отпред се движат в атаката..
                      За разузнавателните самолети: моряка е прав, но разузнаване не се извършва със стотици самолети, 10 стигат, по 5 всеки ден...това примерно

За транспортите аз предлгам да се използват стандартни тип Оушън, ще погледна и другите какви са били
                      Last edited by Gaden Gogi; 08-02-2007, 17:55. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Gaden Gogi написа
                        2 Одзава, каквоооо, повечето ти кораби щели да бъдат по 12 000т и да бягат с 16 възела? я се стегни малко.
                        Я вземи чети, стига си го карал през ред. Да съм уточнил бройка?
                        Неизвестен руски адмирал

Comment

Никой не ти говори за стотици самолети. Но ще трябва да отделиш поне една ескадрила която да се занимава само с разузнаване, най-малкото защото за целта бомбрадировача ще трябва да се екипира малко по различно като електроника, екипажа ще има различен състав и ще иска различни умения.
                          Защо се отказваш от възможността да пращаш самолети на свободен лов(ежедневни полети на примерно 6 ударни самолета насочвани по каквото открие дежурния патрул в съответния сектор)?
                          Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Sailor_Malan написа
                            Никой не ти говори за стотици самолети. Но ще трябва да отделиш поне една ескадрила която да се занимава само с разузнаване, най-малкото защото за целта бомбрадировача ще трябва да се екипира малко по различно като електроника, екипажа ще има различен състав и ще иска различни умения.
                            Защо се отказваш от възможността да пращаш самолети на свободен лов(ежедневни полети на примерно 6 ударни самолета насочвани по каквото открие дежурния патрул в съответния сектор)?
                            Че аз около ексдрила съм споменал че ще патрулира
                            Имаме си и по-важни занимавки от свободният лов.
                            Към Водещият: искам няряд за разрушаване на пристанице, завод, складов комплекс. Също така наряд а минно заграждение и ефективността на последното

Comment

Това значи ли, че ще включваме мини. Разумно е при условие, че те са били по-голяма заплаха от самолетите на Гогенвафе.
                              А с наряда за атаката на земните цели и Битката за Англия ли ще трябва да печеля. Нали Алтернативата беше - алтернатива на надводните рейдери?
                              Неизвестен руски адмирал

Comment

Нали Алтернативата беше - алтернатива на надводните рейдери?
                                Одзава, това е проблема с всяка подобна алтерантивка (и азтова прекратих заниманията си с онзи проект). Започваш с нещо сравнително дребно като обхват, което може да се направи и води, но поради връзките с други неща започваш да разширяваш и в един момент далеч надхвърляш възможността за осмисляне (при измислиците няма такъв проблем, границите са такива, каквито ги зададеш поначало).

Comment

Working...
                                X