Plamen написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DREAM TEAM
Collapse
X
-
Plamen написаСтандартно?Тук говорим за стандартно.Освен това Илъстриъс непрекъснато расте - Илъстриъс, Викотриъс, Формидабъл - 22000 + тона, Индомитейбъл 23 000, Импблекъбъл - 25 000 с авиокрило от 60 самолетаCan't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Значи понеже никой не е обърнал внимание на това което пиша аз ще обясня без да ме питата:
а корабите с водозместване 10 000 т и повече аз предвиждам турбоелектрическа силова уредба (имаща доста предимства разгледани в съответната тема).Това решение не е прилагано в RN но аз го допускам по следните съображение:
1. В RN винаги е трябвало да осигурява защитата на много разтеглени комуникации а след ПСВ в тази функция се привличат дори линкори.
2. От ПСВ битанският флот е запознат с американските кораби с такава установка, известни са нейните характеристики.
Следователно има предпоставка има и причина да се внедрят.
Друго нещо: относително "малкият линкор"
1. Британия настоява за такъв при подписването на всички договори,
2. Има нужда от повече предвид многото ТВД-а.
3. Използуването на "нова бронева схема" съкратява много цената и позволява спокойни да се залагат по 2-3 за един от другите европейски страни.
Венгард
1. Реален проект
2. Още след ПСВ Р класът не емодернизиран същественно поради по-малките си размери и модернизационни възможности, при първа възможност може да им се построят нови корпуси и артилерията (след доработка) да се прехвърли.
Ima i drug moment 343 мм оръдия, след нарязването на корабите въоръжени с тях аз бих запазил самите оръдия, от 206 произведени като извадим потъналите кораби остават 184, достатъчни за 23 кораба, което е нереално много но значи че построените кораби ще имат доста запасни цеви и ще могат да стрелят без да се притесняват за ресурса.
А самите оръдия са си достатъчно прилични.
Comment
-
Имам цяла статия за развитието на британския крайцерски флот - концепции и конструкции - идеята е била да се създадат в противовес на джобните линкори след отпадането на договорните ограничения
тежък крайцер с 9х234мм /три тройки/ оръдия и зентна батарея от 12х102мм, брониран пояс от 127мм, палуба 51-76мм, скорост 32 възла, далечина 15 000 мили/
Вариант две -брониран пояс 149мм палуба и далечина същата зенитки същитите.Главен калибър 12х234мм в 3 четворки
Вариант 3 Подобни наа вариант 1 и две като брониране, скорост и далечина, но главен калибър от 12х203мм в 4 тройкиП.В.
Comment
Comment