Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хипотетична ВСВ - Британия/Япония с/у САЩ

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #76
    Plamene чети, бе човек, не си чеши езика. При това съотношение на силите резултата е ясен-15 минути, не повече. Кога съм казвал, че японските пилоти са мухльовци? Я да видим друго-Коралово море както казах в началото 122/150, а в деня на боят около 95/130. Резултат-"Лексингтон"-потопен, "Йорктаун"-повреден, "Шокаку"-повреден, "Дзуикаку"-цял и наказан.
    Дай сега да видим сражението преди боят на самолетонсачите-"Йорктаун" атакува с три вълни японските сили при Тулаги. Потапя няколко катера и тежко поврежда 1 есминец. При атака на 100 самолета японците трябваше да са не по-далеч от морското дъно.
    С това приключвам спора, защото ми става досадно да говоря са това колко топла е топлата вода. За други върхове на американското бойно изкуство-Ардените, операция "маркет гардън", Италия и др.
    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
    Неизвестен руски адмирал

    Comment


      #77
      Айде, пак почнахте с детайлите. А мисля, че спорът беше за друго (а гледам, че се изражда пак в спор на кого къде са предпочитанията).

      Comment


        #78
        Е, като ме кефи японския дух, какво да напиша че печелят в битката при Марианските о-ви, ли? Просто губят страшно малко, ама имат срещу себе си янки, та резултата не е толкова очудващ
        Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
        Неизвестен руски адмирал

        Comment


          #79
          Абе от британците по море по-велики няма.

          Comment


            #80
            Gaden Gogi написа
            Абе от британците по море по-велики няма.
            Абсолютно вярно....до ВСВ
            Ама и холандците са пичове.
            Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
            Неизвестен руски адмирал

            Comment


              #81
              Germany rules, baby
              П.В.

              Comment


                #82
                Май в тая връзка германците имат най-малко с какво да се похвалят. Дори по малко и от сащианците .

                Comment


                  #83
                  ВСВ също са велики. и са най-добре подготвени, а сащианците и германците са смешковци.

                  Comment


                    #84
                    няма такова нещо Великобритания е империя на глинени крака без колониите тя умира.Холандия няма флот да си пази метрополията, камо ли колониите и непрекъснато трепери Япония да не посегне на тях. А Япония макар и със смел народ има малко суровини - петрол, горива, некачествена стомана и стратегията им не е много правилна
                    П.В.

                    Comment


                      #85
                      I kak go izmisli towa?

                      Comment


                        #86
                        Забравяте четвъртия по сила флот в онази епоха, днес е трети, а кой знае, може и втори!!!
                        Vive la France, amie fidelle de l'Амеrique!
                        прочетох темата, още от начало е следя, създаде се нещо като атмосфера преди война, да обобщим, японците са пичове, британците не им отстъпват, но Америка ще ги помлати, съвсем сериозно, ако ще три пърл харбъра да и направят и 4 корехидора. Ако ще и Русия и Германия да се намесят, това е положението, не е до кой какъв войник е, до възход е, икономически, стопански, световен...
                        Кво да правиш, не е игра, реалност си е!
                        Америка строи по-бързо, строи качествено, на нейна страна ще бъде и голяма част от стремящите се към независимост, изобщо не съм съгласен , че южноамериканците ще се опнат за кяра на англичани и японци!
                        флотски, корабите и лека по-лека ще се изравнят и надмогнат, по суша ще извади поне сто съвременни дивизии, с всичко необходимо!
                        И ако противника няма оръжия за масово поразяване, американците ще избират къде и кога! Русия е огромна, Англия има империя, Германия е стабилна икономически, Япония е самоотвержена,но никоя от тях няма това на едно място! Мислех , че е очевидно!

                        Comment


                          #87
                          ---

                          Ами явно нищо не си чел.

                          Comment


                            #88
                            Явно смяташ, че квото казваш отеква в историята

                            Comment


                              #89
                              ---

                              Ами, не, не мисля че е очевидно, Данитц. Защото силан икономически не е равно на "по-силна от целия свят взет заедно". Поне по онова време (впорчем и сега също). А това за съвременните дивизии поначало си е фикция.
                              Интересно защо смяташ, че Южно- и Централно-американските държави биха се поколебали да застанат срещу САЩ? Защото да ти кажа, от нещата които знам (а те са ми специален интерес) по-скоро е точно обратното. За тях САЩ са имперята, която постоянно се опитва да ги контролира и "мъти водата". Симпатиите им лежат в Европа. А за Мексико да не говорим.
                              Що се отнася до Франция (щом си чел ше да си го забелязал), тя е задно с Великобритания в тази алтернатива. Не че това има толкова голямо значение, де.
                              А както вече отбелязвахме нееднократно, САЩ са силни икономически (което започва реално да се релизира около края на 42-ра година) поради конкретни причини - липса на какъвто и да е враг, застрашаващ територията им (съответно това означава, че не хвърлят пари за съответната защитна армия, инфраструктура, поректиране и т.н.), възможност неограничено да се ползват от морските комуникации, възможност през цялата война да продават стоките и оръжието си из целия свят. И да ти кажа, в нашата алтернатива те губят тази си възможност около 6-10 месец на войната. И съответно, нямат възможност да реализират икономическото си превъзходство, защото губят порано и приключват конфликта с дипломатически средства (те не са фанатици - водят се от интереса си, нито войната е тотална).

                              Comment


                                #90
                                абе как си представят това блиц-изтощаване за 6-10 месеца?Това дори и немските стрази не са бленували срещу далеч по-слабата Англия и най-вече тя е била много по-близка и достижима за десант, а ние говорим за държава отстояща от Великобритания на 3500 мили и от Япония на 7000-8000 мили
                                П.В.

                                Comment

                                Working...
                                X