Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хипотетична ПСВ от 1904

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #61
    ---

    Американските моряци имат много по-висока дисциплина, много по-добре обучени са и високо квалифицирани са от руските.Осве това корабите на американците като цяло са по-добри.Чесма - 4 ед., Александър 2 - 2 ед., Двенадцат Апостолов - 1 ед. и 3 ББО са безнадеждно остарели в сравнение с американските и не са такава хомогенна ескадра
    П.В.

    Comment


      #62
      Ми гашльовци са италианците. Някой да е казал че знаят как да воюват. Но никой не е казал защо толкова са се страхували от тях. Но това е друг проблем. Световната история показва (защото според мен тя не учи никого на нищо), че потенциалната заплаха (ако щете под формата на италиански флот, ако щете като Тирпиц, даже ако щете като австралийска авиация) е по страшен противник отколкото ако те са на бойното поле.
      Та затова включих италианците в сметките. И пак питам как ще товарят въглища съюзните флоти. И къде-на средата на океана
      Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
      Неизвестен руски адмирал

      Comment


        #63
        Данитц, не бих се съгласил с теб. Съюзът, който предлагаш е абсолютно невъзможен - Белгия при всички положения ще е с Британия - същото важи и за Франция. Абсолютно определящо за политиката на последната е враждата й с Германия - така че където е последната, Франция ще е от другата страна. Германия от своя страна не може дасе съюзи с друг освен Австро-Унгария, Турция, Русия, евентуално САЩ (но на пракитка няма особени условия за общност на интересите), като почти 100% не може едновременно да има съюз на Германия с Русия и Австро-Унгария/Турция.
        Китай можете въобще да не го броите, а Балканските са доста слаби в този период, пък и със сигурност ще са срещу Турция (т.е., ако Турция бъде привлечена в Руско-Германски съюз, те ще са на страната на британския съюз).
        Именно затова и казах, че поначало ПСВ през 1904 г. е нонсенс.
        Също така, съюз между Русия и Германия е хипотетичен, но малко вероятен.
        Още по-малко вероятно е САЩ въобще да участват, особено пък - на страната на Германия.

        Comment


          #64
          Аз първоначално я виждах войната като двуфазна:
          първа фаза започва война между гл. съперници Русия и Япония в съюз с Великобритания. Тирпиц е със силно влияние - Германия подкрепя Русия - тя никога няма да подкрепя Англия, защото иска да подкопае положението и на морски хегемо.Франция я е шубе от Германия още от войната от 1871 и застав на страната на Англия.Австро-Унгария - държи немска страна и има противоречия с Франция.Италия има противоречия с Франц-Йосиф.САЩ е силен икономически и слаб военно - изчаква - военно - неутрал, Турция - неутрал.
          САЩ спонсорира военно Япония и след 1-2 год когатоикономиката й сдаде багажа, тъй като Янките нямат интерес от окрупняване на Японската империя в Пасифика поставят ултиматум или парите или война
          2-ра фаза
          САЩ се включва със свежи сили и огромно строителств 5 Вирджинии1 6 Кънектикъта, 10 броненосни крайцера, 2 Айдахо
          П.В.

          Comment


            #65
            Ми прочети, аз кво казвам, Франция ще воюва с германия в съюз с Русия, Англия тук няма нищо общо

            Comment


              #66
              ---

              А ако се бият само Япония и САЩ?
              П.В.

              Comment


                #67
                Пламене Пламене, нещо бъркаш епохите и то с доста. САЩ бил силен икономически, това да не ти е ВСВ.
                Черноморските броненосци се били представили добре И как точно са го направили? Сигурно защото са се предали вместо да потънат?
                Пък и прочети какво ти пише Голум за възможните съюзи.
                Още нещо много интересно: с надводен флот, още повече пък тогава НЕ МОЖЕ да се блокира англия. Докато с надводен флот и при отсъствието на авиация МНОГО лесно могат да бъдат блокирани балтийските проходи и Германо-Руския флот.

                Comment


                  #68
                  Да, Данитц, но това за малките държави предизвика моето възражение .

                  Пламене, имам някои малки забележки: Франция въобще не я е страх от Германия - даже напротив, те горят от желание в национален мащаб да си "оправят сметките" с Германия.
                  Австро-Унгария има портиворечия с Русия, така че е малко вероятно да са в един и същи лагер.
                  Това за спонсорството и последващото поведение на САЩ спрямо Япония ми звучи чист фантастика.
                  Германия може и да не подкрепя Русия и то именно заради договра и с Франция. А Франция от своя страна ще оказва натиск върху Русия да се държи по-хладно с Германия.

                  Comment


                    #69
                    ---

                    Plamen написа
                    А ако се бият само Япония и САЩ?
                    отговорът на този въпрос е абсолютно идентичен с отговорът на въпроса "А ако се сражават Земята и Плутон?" Просто Тихия океан до 40-50-те години на миналия век е бил подобен на Космоса.
                    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                    Неизвестен руски адмирал

                    Comment


                      #70
                      не говорим за крайния резултат, а за черноморския флот и неговите сражения - навсякъде той настъпва, а турците са в отбрана.Икономиката на САЩ задминава английската в края на 19в. по производство на стомана.Че САЩ още ПСВ сайват света като за нула време произвеждат 273 гладкопалубни есминеца.Ако англия им наложи блокада - на САЩ как ще стане, защото тогава ще броим и тежките монитори с по 305мм и 406мм оръдия на американците, а бази на англичаните за снабдяване - може би в Канада.Да японо-американска война си е фантастика.Да измислим друга.Примерно война от 1925 г.
                      П.В.

                      Comment


                        #71
                        Ако я нямаше Вашингтонската конференция то САЩ много лесно щяха да загубят и тази война. да не говорим, че ако тя е към 1927-9 година тогава програмата 8-8 е към завършване или вече реализирана, Royal Navy е в разцвета на силите си и САЩ ще са с новите си линкори там където трябва да стоят винаги във военноморската история-най-отзад.
                        Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                        Неизвестен руски адмирал

                        Comment


                          #72
                          Производството на стомана абсолютно нищо не показва. Я познав в края на студената война кой е бил с най-високо производство.
                          Иначе забелязвам че като не ти изнася нещо много бързо почваш да скачаш с по няколко десетилетия. А иначе при такава коалиция:Англия, Франция, Япония, щатите биха загубили и ВСВ.

                          Comment


                            #73
                            РУснаците са могли да надвият японците и сами - в Жълто море битката завършва 0:0.Така че аз знам, че руския флот е слаб - като мръвка, но не чак толкова, тъй като ако съберем на куп 10 руски броненосеца японските ще трябва да се спасяват с бягство
                            П.В.

                            Comment


                              #74
                              Като се съберат на куп просто ще станат по-голяма купчина.

                              Comment


                                #75
                                Точно, така ама не съвсем, защото 3 Победи, 3 Полтави, Ретвизан, Цесаевич, Александър 3, Бородино, Наварин, Сисой, Баян, Россия, Громобой виждат сметката на японския флот
                                П.В.

                                Comment

                                Working...
                                X