Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хипотетична ПСВ от 1904

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    Пък в моите материали пише че при ютланд са стреляли от 19 000 ярда, което е 17,400 м. Горкото Германско корито, сега ще си измисля и коя му скорост да взема.

    Comment


      #17
      жалко че Окун не е сметнал данните за германското оръдие. Та чакам да ми кажеш какво е съотношението на кечествата на двете брони п:британска и Германска, през ПСВ.

      Comment


        #18
        Много ясно че при Ютланд са стерляли на тази дистанция, но през 1904 няма оръдие което да води стрелба толкова далече. не и ако искат да има попадение с наличните прибори за управление на артилерийската стрелба.
        Голум-прав си, но въпреки това не мисля, че континенталните държави имат шанс. Със или без германия.
        Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
        Неизвестен руски адмирал

        Comment


          #19
          Е то '04 е нямало и QE, а в момента спорим кой има повече шанс QE или коритото Баден. Ти ако искаш се включи с Конго.

          Comment


            #20
            Е, ако спорът е дали континенталната коалиция (каквато и да е) има някакъв шанс, то съм съгласен с теб - към онзи момент - не. Няма как да победят Великобритания (и твърде младшия й в тази алтернатива съюзник Япония). САЩ не биха се намесили при никакви обстоятелства.
            А дори да предположим, че Германия и Русия направят някакъв съюз, когото и да привлекат (без Австро-Унгария и Франция - първата трябва да бъде жертвана от Германия за да привелче Русия, втората от Русия, ако иска да е с Германия) не могат да направят нищо на своя противник, докато той може напълно да прекъсне морските им комуникации.
            Впрочем, ако те действат разумно въобще не би им трябвала война - достатъчно е Русия да използва потенциала на Германия за да реорганизира икономиката и администрацията си - пред подобен икономически съюз в далечна перспектива има доста добри възможности.
            В подобна ситуация по-скоро Британия ще има интерес да действа първа чвероятно като привлече за континентални съюзници Франция, Турция и Италия (или Франция, Турция и Австро-Унгария). В перспектива САЩ биха имали нитерес или да подкрепят Германо-Руския алианс, или да стоят неутрални, надявайки се Великобритания да изчерпа силите си в континентална сеч (което може и да стане, ако британците действат достатъчно глупаво, но инак е малко вероятно).

            Comment


              #21
              Plamen написа
              Представете си, че не е имало Руско-японска война - Русия не е загубила военноморския си потенциал и ПСВ избухва 10 год по-рано.Няма дредноути и линейни крайцери, самолети, подводниците са си екзотика.
              Основни оръжия:броненосци, броненосни крайцери, бронепалубни 1-ви и 2-ри ранг, есминци.Да помислим дали биха се групирали така противниците и дали би имал същия финал войната
              А не е ли по-лесно да предположим че ПСВ избухва именно поради Руско-Японската? Би било къде по-приемливо като обяснение.

              Comment


                #22
                Re: Хипотетична ПСВ от 1904

                Първо англичаните стрелят от 19 000 ярда, но нямат попадения - първите им реални попадения са от 15-16 000.Имам данни за немското 380мм оръдие, според Нийл Стърлинг.Британскта е по-добра, но колко по-добра с 2%-5% може би.
                Отговорете ми Япония на чия страна ще застане ПСВ е британски съюзник и 04 ще бъде британски
                Как виждате коалициите Германия, Австроунгария, Турция и кой още
                От другата страна е Франция, Великобритания, Русия, Япония.САЩ е неутрален, но имама достатъчно флот, макар и млад да се включи във войната
                П.В.

                Comment


                  #23
                  Нещо се бъзикаш за Американският флот. А япония тогава до колкото си спомням е доста "гъста" с Англия, охладняват едва след края на ПСВ и то главно благодарение на Американската дипломация.
                  А ще е хубаво да ми даденш инфо от един извор за двете оръдия, защото аз мога да ползувам на Окун но там са само за британското, или воршипс, но там не са много систематични.

                  Comment


                    #24
                    Модели на много ниски цени. Фелдмаршал Ромел в 1:16!

                    Защо да се базикам?Мисля, че дори след руско японската война ако главозамаялите се самураи се опънат на янките, нямаха да имат шанс.Американците имат 10 броненосеца и и 7 броненосни крайцера, срещу 4 броненосеца и 8 броненосни крайцера.

                    Аз от таблиците та Нийл стърлинг съм смятал и двете оръдия.Между другото английското пробива повече вертикална броня и незначително - 5-6мм повече палубна
                    П.В.

                    Comment


                      #25
                      Аз не говоря за бройка а за качество. А тогава американските кораби са си смехотворни.

                      Comment


                        #26
                        ако ми намекваш да двукуловите бронееносци - да така е.Но си има наълно нормални кораби - Мейн, Охайо, Илиной - американската версия на Ритвизан - дори по-добри спорд мен., малко по старите - Уискънсин, Алабама, Айова, Орегон , Индиана Мсачузетс - също не са лоши
                        П.В.

                        Comment


                          #27
                          Но британските, респективно японските са по-добри, пък и японските екипажи са на по-високо ниво.+това брой само до Мейн, другите влизат по-късно. Пък и Вирджиния срещу Лорд Нелсън :lol: :lol:

                          Comment


                            #28
                            Вирджоиня си е супер, ако го разглеждаме като отговор на Едуард 7, Ефстафий, и Републик.Лорд Нелсън е последен - сравнявай го с Радецки, Аки - има по-тежки оръдия и по-слаба броня и Кънектикът - серията е от 6 кораба.А и го сравни с Андрей Первозваний
                            П.В.

                            Comment


                              #29
                              Брай, много странен подход. Ние говорим за Британски-Американски кораби, пък ти ми изтъкваш всякаква друга сволач.Пк като ми сочиш Вирджиния защо не си направиш сметката че тогава вече в строя е влезнал Дредноут????? Пък и с тези смешни двуетажни кули :lol: :lol:

                              Comment


                                #30
                                сравняваме кораби от еднакви поколения.Лорд Нелсън да не е влезнъл преди Дредноути, чий кули и броневи плочи отиват за броня на Дредноут?А това че има двуетажни кули е лошо, но има и + - тежък бордов залп
                                П.В.

                                Comment

                                Working...
                                X