Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хипотетична ПСВ от 1904

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #46
    Руски броненосци:
    Полтава - 3бр.
    Победа - 3 бр.
    Наварин 1 бр
    Сисой 1 бр.
    Александър 2 - 2бр.
    Ретвизан - 1 бр.
    Цесаревич - 1бр.
    Ростислав - 1бр.
    Три Святителя - 1 бр.
    Двенадвацать Апостолов - 1бр
    Георги победоносец - 1 бр.
    Екатерина Велика - 3 бр.
    3 броненосеца за брегова отбрана имат 254мм като Триумф и Ринаун - 22
    Бородино и Александър 3 - 2 бр. - влизат в строя ай 1904 г.
    За британските Попай - "Р" класа без един кораб е изваден в резерв с изключение на един, същото важи и за Ринаун - в състава на действащия флот до 1902 г., Барфльор, Нил, Трафалгар по мнението на англичаните са морално остарел и ги режат, макар да са връстници на Наварин и Сисой Великий, тъй като започва строителството на Маждестик.
    П.В.

    Comment


      #47
      Попай, Блейк, Бленхайм, Паурфул, Едгар, Ендимион, Хоук, Диадем, Терибъл са БРОНЕПАЛУБНИ КРАЙЦЕРИ.Блек Принс е завършен 1906 г.
      Разликата между немските 283мм оръдия и британските 305мм особено в броненосната епоха не е много голяма.
      Да френските броненосци са си калпави, но количеството им не е чак толкова малк - съм 1904 - са 13 и 16 броненосни крайцера, освен това те биха бил на страната на Англия
      П.В.

      Comment


        #48
        Флотът на САЩ е съизмерим с този на Испания.Янките си бият както искат идалговците и при Филипините и при Сантяго де Куба и то с минимални загуби.На последното място загиват 10 американци, защото испанците са по-големи идиоти и от руснаците.На американският флот макар да му липсва опит, не му липсват нито знания, нито самочувствие
        П.В.

        Comment


          #49
          He biqt Ispancite, чe to tqh wseki e щял da gi bie tam, горките дори нямат снаряди. А това че братушките си пазят антиките какво променя в сметките? Екатерина Велика, че това е тоолкова древно и издухано. А дори да събереш целият руски флот ще получиш едно нещо като нищо, абсолютно нееднородна ескадра, без възможност за съвместно маневриране и обща пристрелка, Демек втора цушима. Друг въпрос че няма да можеш да го събереш. Ще има 3 руски флота които ще си заминат моментално. Германският флот още не е такъв за открито море, пък и да посмее да излезне....няма да се върне

          Comment


            #50
            За опита от Испано-Американската война можем да поговорим отделно.
            По въпроса с руския флот-мисля, че никой не може да упрекне руските офицери. Друго е с корабите-строени като океански рейдери, те трябва да участват в класическа морска война. И губят разбира се. За Руските броненосни крайцери не искам и да виждам нищо написано тук за да не почина. Строени също като рейдери те са поне 2ь по-слаби от японските. Да не говорим, че казематните оръдия са с няколко порядъка по-лоша балистика от тези в кули. За командването на флотовете-също несъизмерим дисбаланс. В Англия, Япония и донякъде Франция командването на флотовете е свободно да провежда операциите си без натиск от горе. Разбира се когато блесва гения "Чърчил" нещата замирисват, но това е после. Обратно в континенталните държави контрола над флотските операции е пословичен.
            Оскар Уайлд най-добре охарактеризира американския флот. А и какъв е бойния опит на американците. НИКАКЪВ! Корабите и са средна хубост. И за конкуренция с английските и японските не стават. Да не кажа, че изобщо не стават.
            Така, че към 1904 г. ПСВ според мен няма как да избухне. А дори и да избухне повече ще наподобява Наполеоновите войни, а не следващата война. Просто още никой флот освен Британския през 1904 не е дошъл до идеята за all big gun. Всеки от флотовете разбира се е щял да стигне до нея, по един или друг път, но на ВСИЧКИ им трябва война за това. На британския флот му трябват едни учебни стрелби.
            Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
            Неизвестен руски адмирал

            Comment


              #51
              Ама никак не сте прави!
              От английския като погледнем обективно кои са корабите за 1-ва линия Маджестик - 9бр., Лондон - 6 бр., Куин - 2 бр, Дънкан 6 бр.
              Канопус 6бр. са си тенекета със 152мм борд и не сатават за бой в линия, Трайъмф - 2.бр- 2-ри клас броненосци също отсъпват на ударните.23 броненосеца
              Американците първите 3 Орегон са пълна скръб - неморехдни, останалите вършат работа - значи остават 9
              Германия 5 Казер+ 5 Макленбург + 4 Бранденбург +1 Брауншвайг = 11.Махаме броненосците за брегова отбрана Зигфрид 8 бройки
              Русия З Полтава, Цесаревич, Ретвизан, Сисой, Наварин, Три Святителя, Ростислав, 3 Победи, 2 Бородино
              Италия - 2 броненосеца
              Австро-Унгария - 0 мореходни големи и боеспособни
              Франция от 13-те 5-6
              Япония - 6
              П.В.

              Comment


                #52
                Ей поради подобни писания много ми се искаше да е завършена тактическата игра на голум и да седнем до картата. Аз постнах на Гогата един вариант на тактическа морска игра, но той смята, че е много тромава. Донякъде май е прав. Но съм готов да ползваме и правилата на Сулига или които други си изберете и да видим как ще победите Англия. Ми броненосците на повечето страни просто няма как да доплават до отдалечените краища на света. Втората тихоокеанска ескадра и американския Бял флот го доказват това, а не го опровергават. С въглища далече не можеш да стигнеш ако и да имаш във флота си дредноути.
                Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                Неизвестен руски адмирал

                Comment


                  #53
                  Смешно. Кои били британските кораби на първа линия. Аима ли изобщо някой който може да се сравни с тях по качества а не по количество? Не че по количество може.
                  А иначе играта е добра. Ама аз имам спомен от разиграването Бисмарк:КГ5 че той Пламен едно маневриране не щеше (или не можеше) да разиграе без графика а ти ми говориш за Сулиговия вариант.

                  Comment


                    #54
                    Нека да определим кои са враждуващите лагери Великобритания, Япония, Франиция на една страна.На другата Русия, Германия, Австро-Унгария и вероятно САЩ, тъй като тя няма интерес Япония да се разраства в нейната сфера на влияние - Тихия океан..
                    За британския флот е НЕПОСИЛНОда воюва срещу 3 противника - да блокира американския флот - пази си гърба и да воюва с германския+руския.Вярно немските кораби не са океански, но и времето е 1904 г. така че идеите за далечна блокада на 200-300 мили още не са изкристализирали.А на англичаните ще им се наложи да се бият срещу 15 немски броненосеца и още 10 руски .Там трябва да струпа целия британски броненосен флот+ част от френския.А срещу американския кой оставаА ако руския черноморски се съюзи с австроунгарски и започне набези срещу френските гашльовци?
                    От друга страна японците трябва да разчитат на себе си срещу Щатите
                    П.В.

                    Comment


                      #55
                      Айде стига си говорил глупости.Британския флот може да ПРЕМАЖЕ повечето флоти събрани на едно САМ. А руснаците от къде ги събраха толкова? И какви са? Освен това британците имат само ЕДИН ТВД, къде ги измисли 3?

                      Comment


                        #56
                        не четеш добре.Нали немския и руския флот са обединени и съответно корабите им ще са колкото британскияя.След това русдкия около Цушима е зле като връвка, но вижте как се бият черноморските броненосци - доста добре!Добри Гьобен бяга от тях!
                        П.В.

                        Comment


                          #57
                          И как точно австрийските кораби ще воюват с френските. направете ми прост разчет по формулата: от Пола до мястото на сражението (в морски мили/разход на въглища)+маневриране по време на боя (предполага се на пълна скорост/разход на въглища)+пътя/разхода до най-близката приятелска база. И защо италианците ще трябва да допускат австрийците през Отрантския проток, а не да ги издавят като котета там, да речем?
                          Още повече кое ще пречи на японския флот да спретне нова Цушима на американците и да им вземе испанското наследство+Хаваите в Тихия океан. Да не говорим че 5-6 броненосеца в Халифакс и няколко броненосни крайцера на Бахамите ще отбият всякакво желание на янките да воюват.
                          Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                          Неизвестен руски адмирал

                          Comment


                            #58
                            Напълно съм съгласен с Одзава и Гоги, и то не толкова поради някакви особени знания за флота (такива нямам), колкото поради чисто стратегически причини. Съюзните флоти винаги са слаби - поради проблеми с комуникацията, с командването. Една руско-немска ескадра би се представила значително по-зле от две отделни - съответно немска и руска ескадри. Още по-зле ще са нещата в Средиземно море.
                            Плюс това, да припомня отново - ако съюзът е между Русия и Германия , това автоматично ще означава, че в него няма да влизат Австро-Унгария и Турция (а по-скоро ще са цел на агресивни действия). Което означава, че Руско-Германската коалиция (а САЩ защо ще участват в конфликта?) няма никакъв шанс да пробие в Средизмено море - най-много при късмет да излезе в него, но не повече.
                            В Северно море ще трябва част от британския флот за да блокира немския. Останалата част от британския + японския флот ще се занимава с колониите.
                            Не виждам някакви особени проблеми, които би могъл да срещне британския флот в този конфликт.

                            Ако предположим участие на САЩ (но ще трябва да го обосновем някак), то това естествено ще усложни ситуацията, но не твърде много, струва ми се. Основният проблем на флотите на коалицията САЩ-Русия-Германия е, че те почти нямат съприкосновение помежду си. А това, заедно с по-добре развитата стратегическа база на Великобритания, означава, че тя може да ги бие един по един. И въобще, стратегическата инициатива през цялото време ще е при Японско-Британско-Френския съюз (в който евентуално ще се включат и Австро-Унгария, Турция и Италия).

                            Comment


                              #59
                              Първо италианците са най-големите гашльовци в цата война - един изстрел и войната приклчва.Ако се включат - само ще ядат пердах, колокото и да са като численост.Ако се съедини руския черноморски флот с италианския французите трябва да пожертват доста усили, за да го държат окол Отранто
                              П.В.

                              Comment


                                #60
                                Вижте, съвсем не съм сигурен, че Франция ще се бие срещу Русия, тяпхния съюз си е съвсем сериозне в тази епоха, все па руската балтийска ескадра зарежда на Мадагаскар, мисля че по-скоро, Германия, Бритатния , Австрия,Османците и Япония, срещу примерно Франция, Русия, Италия, Балканските страни,Холандия и Белгия, но вероятно Гърция ще мине към Германия, и ще има доста театри на бойните действия! Китай ще е с Русия, твърде вероятно...
                                Бурите може би ще си сътрудничат с фон Летов-Форбек от Танганийка, французите от Индокитай може да ударят сериозно по Малайзия и Бирма, Руснаците може и в Индия да нахлуят! Ние влизаме в Цариград, ура
                                Флотовете ще имат бая бази и от двете страни, да британците в редовни сражения имат превъзходство, безспорно, но и много ще трябва да покрият!

                                Comment

                                Working...
                                X