Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Модернизация на Инвинсибъл и Индефатигейбъл

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Хей, че то общо са два тези кораби, и как със старите турбини разчиташ да постигнеш толкова висока скорост? Пък и ти спомена че няма да пипаш палубата, как тогава смяташ да влезнеш в артилерийски двубой с линкори?то не че бордът ще ти стигне ама...

Comment

Мняя...зависи къде се десантира, но по принцип би трябвало да издържи повече.
      Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
      Неизвестен руски адмирал

Comment

Какво точно имаш предви?

Comment

Ми два са де. Иначе корабното съединение щеше да е друго. Къде съм писал че ще воювам с линкори ? Ще разчиствам пътя на есминците. Основно разчитам на към 90 броя торпеда в залпа. Със старите турбини се съмнявам, че мога да постигна и 25 през 1939 г. Новички ще трябват.
          Всъщност за какво ще ни е тоя модернизиран сандък?
          Имам в предвид, че при десант по корабът ще водят огън и оръдия от противодесантната отбрана. Разбира се поясът го прави непотопяем, но надстройките ще пострадат доста.
          Неизвестен руски адмирал

Comment

Тебе да знеш че съм те хванал че четеш между редовете . А аз да съм написал че целият борд ще го покрия с 50мм? десантът не би трябвало да пострада. А онзи 150 мм траверс? неговата функция е да предпази зенитните оръдия и всичката друга крехкост която ще се намира в централната и задната част на кораба, пък и центъра за управление (това ми се вижда най-смисленниоят превод на "бойна рубка") може да си остане.

Comment

Аз виждам този кораб все пак като убиец на тежки крайцери
              П.В.

Comment

Plamen написа
                Аз виждам този кораб все пак като убиец на тежки крайцери
                Много повече играчка и пари ще трябват+ това винаги ще е по-слаб от разни мънички линкори, като Дюнкер, примерно, а и американските тежки крайцери ще са много опасни с тежките снаряди. Но най-много ме притеснява цената.
                А ти защо избра точно тези двата.?

Comment

хрумна да обсъдим дали имат модернизационен потенциал.А тогава да помислим за Лайън, Тайгър и Дерфлингер - немците запзватнего и Хинденбург независимо, че са бити - хипотетично
                  П.В.

Comment

Според мен като кораби от същия клас нямат такъв, да бъдат преоборуднавани в други да, но иначе са за скрап. Просто те губят своето предимство:скоростта, а слабата броня си остава. Германските биха могли да се използуват само в Балтийско море, ама там пък няма нужда от тях. Това е Място където авиацията не би оставила шанс за оцеляване на голям кораб.

Comment

Котките могат да ги пратят в Средиземно море срещу модернизираните Кавур и дориа или като бързоходно крило на Елизабетите.Дерфлингер и Хинденбург биха били полезни, ако скоростта ими може да се увеличи до 30-31 възла+малко хоризонтална броня
                      П.В.

Comment

Да но това ще са кораби с много ниски характеристики, на практика те ще са еквивалентни на тежък крайцер като огнева мощ, но с много ниска скорост. На практика те нямат шанс да спечелят битка и единственото за което стават е обстрел на брега или реоборудване в някакъв специализиран съд. +това трябва да си има предвид че експоатационните им разходи ще са много високи поради старите машини и оборудване.

Comment

НЕ могат ли да се сложат нови - полеки, мощни турбини, които да ги подкарат по-бързо?
                          П.В.

Comment

Gaden Gogi написа
                            Тебе да знеш че съм те хванал че четеш между редовете . А аз да съм написал че целият борд ще го покрия с 50мм? десантът не би трябвало да пострада. А онзи 150 мм траверс? неговата функция е да предпази зенитните оръдия и всичката друга крехкост която ще се намира в централната и задната част на кораба, пък и центъра за управление (това ми се вижда най-смисленниоят превод на "бойна рубка") може да си остане.
                            Абе писал си. Ама я ми кажи като ще десантираш на какво разстояние ще си от брега. До миля или по-малко предполагам. Е, 76 мм противотанкови оръдия според теб няма ли да се преборят с твоите 50 мм на "... целият борд над пояса ...". Това имах предвид. Ако и това е четено между редовете Разбира се за немските оръдия ще трябва да ме пообразовате. А "центъра за управление" мислиш ли че ще се събере в "бойната рубка"? На "Ойодо" цял хангар преправят, а Търнър по правило използва транспорт.
                            Неизвестен руски адмирал

Comment

Какъв е въпроса ти за немските оръдия?А получи ли статията ми за Миоко?
                              П.В.

Comment

Тц, Тц...нищо не съм получил. Дай пак на пощата. За оръдията-ми стандартния въпрос колко пробиват и на каква дистанция?
                                Неизвестен руски адмирал

Comment

Working...
                                X