Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задълбочен поглед върху коритата

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Търпението обикновенно се възнаграждава (е поне в приказките) Нпнах се да довърша изчисленията та да видя какво ще се получи. За първият познах, ама после има разни размествание, както се вижда Ямато е прекомерно близко, главно поради чудовищната си защита и подобренията в оборудването и ПВО-то, пък и доста слабата защита на Айовите не им позволява да дръпнат прекомерно. та ето това е класацията:
    Мисури'45 ---10.000
    Ямато'44 ---9.991
    Саут Дакота '44 ---9.776
    Венгард ----9.699
    Саут Дакота '43--- 9.656
    Норд Каролина '45 ---9.450
    Ришельо'45 ---9.135
    Хау '45 ---9.039
    Нелсън '45 ---8.171
    Тирпиц ---8.066
    КГ 5 '41 ---7.938
    Бисмарк ---7.823
    Ямато'42 ---7.532
    Литорио ---7.452
    Шарнхост '43 ---7.209
    Шарнхост ---7.138
    Ришельо ---7.004
    Страсбург ---6.448
    Дюнкерк ---6.329

Предполагам че ще има въпроси. моля нека да са конкретни и подредени
    1
    2
    3
    ...
    за да мога лесно да им отговоря.

Comment

Заради радарите ли немсикет кораби са толкова надолу?
      П.В.

Comment

Аз торпедните апарати знам кога са поставени, но я ми обяснете с каква цел са строени немските линкори? Защото да започваш да строиш нещо за едно, а да го използваш по друг начин не съм чувал.
        Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
        Неизвестен руски адмирал

Comment

да , най-слаба им е оценката по оборудване (от техните си оценки не общо) но и въоръжението им се дърпа много от слабите зенитки (иначе Бисмарк като оценка за главният калибър има много висока) пък и това че защитата им е разчетена само за определени дистанции а предвид че оценката е комплексна и хваща голям диапазон от такива също получават посредственна оценка, мен лично както казах Ямато ме изненадва, трябва пак да му проверя радара, високият резултат се получава от това че има много малка дължина на вълната и съпоставима мощност, а и зенитките са доста, само не съм сигурен дали всичките са с механичен привод от 25мм-вите.

Comment

Plamen написа
            Заради радарите ли немсикет кораби са толкова надолу?
            абе я не смей да мрънкаш Бисмарк е над оригиналния Ямато, Литорио и дори Ришельо.
            После разправяй че съм бил предубеден и съм манипулирал сметките.

Comment

Малей сега разгледах таблицата (не се смейте, аз само въведох данните (много на брой) и измислих формулите не съм следил точно какво става) и констатирах голям пропуск....как така съм допуснал Тирпиц да задмине Крал Гого5, голям резил, страшен пропуск...трябва нещо да му зговня на Тирпиц Като се замисля така там на север сигурно не всички оръдия са работели...пък и сигурно са замръзвали и са били с по-ниска скорострелност пък и то май не всички винтове му бяха на мястото . абе значи трябва да му сложа 20 възела, 4х380 скорострелнос на последните веднъж на 5 мин пък и от студеното бронята сигурно е станала по-крехка :twisted:

Т'ва нарочно го писах, а иначе разни (те си знаят кои) мрънкаха че съм щял да наглася таблицата.

Comment

а сега преработвам леко формулите за да се получат по ясни разлики в отделните параметри, 'щото то иначе основният калибър на Бисмарк и Шарнхост се получават доста близки.

Comment

А на норт каролина защо си го дал само по състояние от 45 г.Дай го и към завършването му с 28мм зенитки?
                  П.В.

Comment

'щото така, не ми се занимаваше чак толкова, +това нищо не пречи таблицата да се разшири в последствие, да добавя и модернизираните кораби, веднъж в общата веднъж в отделна таблица, когато това стане там ще преместя и Нелсън, от сега имам чувството че той и Нагато ще се борят за първото място, и 406мм американци ще се намесят но ще видим...сметките ще покажат. без да съм голям пророк обаче слагамЧезаре на последно място....но както казах ще видим

Comment

Значи, аз предлагам две таблици - една с модернизираните:
                      Уорспайт
                      Нелсън
                      Ринаун
                      Уест Вирджиния
                      Тенеси
                      Пенсилвания
                      Невада
                      Чезаре
                      Фусо,
                      Исе
                      Нагато
                      Севастопол
                      Ню Мексико
                      и една за немодернизираните като:
                      Арканзас - относително модернизиран
                      Тексас - също
                      "Р" класа
                      Марат
                      Бретан
                      Колорадо
                      Аризона също относително модернизиран през 29-31 г.
                      Худ
                      Рипълс
                      П.В.

Comment

Колко е приятно и лесно да предлагаш някой друг нещо да свърши.

Comment

Охо, завърна се значи!
                          П.В.

Comment

Дааа и вече съм на бачкане. за модернизираните някой друг път ще смятам, при тях основният проблем е практическата невъзможност да се даде точна оценка на защитата, иначе фаворити за мен за модернизираните американски таралясници, следвани от Нагато.

Comment

Защо Нагато го слагаш след тях?Той също е модернизиран и то много!
                              Хайде бордът си му остава 305мм, но челата на кулите стават 457мм, покривите 270мм, барбетите са от 305мм на 430мм.
                              Палубата върху машиното в плоската част е неппроменена, но при кула 1 и 4 погребите сумарно стават 280мм, на ¹3 305мм, на ¹2 267мм Скосовете при кула 1 са 267мм - на погребите - на останалите погреби скосовете са около 229мм
                              П.В.

Comment

зенитките издъхват...мноого, радарите също, когато и ако някога направя сметките ще видим, Нелсън също може да го пренеса там.

Comment

Working...
                                X