If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
тук съм съгласен с почти всички данни.Само имам един въпрос защо си дал толкова толкова малко точки на немското 37мм оръдие?
А колко искаш д му дам на тоя полуавтоматичен боклук? виж каква скорострелност има и тогава се натискай за повече.
ето ти оценките на малокалибрените зенитки
Bofors 40 mm/60 --- 3.69
Bofors 40 mm/60х2--- 10.00
Oerlikon 20 mm/70 --- 2.56
2-pdr [4 cm/39 (1.575")] Mark VIII--- 6.33
3.7 cm/57 (1.5") Flak M43--- 2.99
3.7 cm/69 (1.5") M42 ---3.10
2 cm/65 (0.8") C/30 ---2.25
2 cm/65 (0.8") C/38 --- 2.76
25 mm/60 (1") Type 96 Model 1 ---2.97
25 mm/60 (1") Type 96 Model 1 with Ward-Leonard RPC--- 6.71
3.7 cm/54 (1.5") Models 1932,Ital ---2.78
2 cm/65 Models 1935, It ---2.07
3.7 cm/48 (1.46") AA Gun Model 1935,Fr ---3.18
първият вариант на бофорс е с ръчно задвижване, вторият е механично.
добре е поне като правиш таблиците за крайцерите да знаеш, че новото 37/69 е било монтирано на Люцов, Шеер и Ойген
Друго, което ме безпокои в таблиците, които са наглед идеални.Ти механично събираш четирите вида въоръжение - гл., спомагателен, тежък зенитен и лек и ги оценяваш средно аритметично, а винаги някой е по-равен от другите.Вярно, че линкорът е универсален кораб и се бие със самолети и с линкори, но ти примерно класираш немодернизирания Ршельо най-ниско.Ако той срещене свръх модернизирания Шарнхорст, мисилш ли, че последният е по-добре въоръжен от него?
Като пресмяташ поражаемата площ на борда ти отнасяш по-скоро към височината на борда, оттам мореходността и т.н., а не толкова към защитата.Например кораби със скосена палуба, която защитава погреби и машини много надеждно като Ришельо, Бисмарк и Шарнхорст ти не я отчиташ и корабът естествено се получава много слаб.Но простото пробиване на борда не значи потопяване на кораба или изваждането му от строя.
казах тъи го и по телефона:
1. оценявам корабите както комплекс от характеристики, и оценката не е средноаритметична.
2. не смятам височината на борда а височината на пояса, мен бордит не ме бърка, него ще го ггледам когато оценявам мобилността.
3Отделно мога да направя (или май вече я писах някъде) оценка на корабите от гледна точка главен калибър/брониране.
пък Гого 5 е още по-зме, от толкова лъгане носът ми ще стане като на Пинокио, е остава вариантът да сме честни, ама като така и така не ми вярват на сметките поне на мен да ми е кеф да си ги гледам.
Comment