Въоръжение

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Gaden Gogi
    The Voice of Reason
    • Oct 2003
    • 10940

Предвид че аз обичам фугасните снаряди, в началото бих стрелял с пълни залпове, при накриване преминавам на пълни залпове с фугаски, когато регистрирам няколко попадения и/или забележа спадане ефективността на противниковият огън се приближавам, давам още няколко залпа с фугаски, и минавам на бронебойни с цел да бълбукна останките на противника.
    Защо залагам на пълните залпове?? Ами предвид скорострелността на корабните оръдия:поне 2 и/м и времето за полет на снаряда:поне 30 сек то ще има време да се презаредят оръдията преди да се види резултатът от стрелбата, т.е. икономия на време няма да има ако се стреля

Comment

• De Ruyeter
      Адмирал на флота
      • Dec 2003
      • 3861

При стреляне с пълни залпове - независимо с какъв снаярд НЕ или АР залпът е ефектен, но не е много ефективен, тъй като всички оръдия в момента се зареждат, а наблюдателите гледат къде ще паднат снарядите и ще отнеме не 30сек, а да кажем 90 сек. до следващия залп.
      При стрелба погрупово - носова - кърмова група кули - времето се съкращава двойно, а и наблюдателите следят за плисъците и коригират стрелбата.Най-точна е стрелбата при стрелба от полукула - едно от кула, ресепктивно две на четворките - тогава времето за накрите е най-кратко.Като покриеш, започваш с пълни залпове
      П.В.

Comment

• Gaden Gogi
        The Voice of Reason
        • Oct 2003
        • 10940

Нещо не тивденах сметките, ето моите:
        стрелям, време Х
        Х+0,30, снарядът пада, наблюдателят вижда, прави корекция отново пълен залп защото оръдията вече са заредени.
        това което ти описваш е германската схема, обаче там стрелят преди да са видели попадението на предния залп.
        Залповата престрелка има следното предимство: дава ти статистическа информация за реалното място на прицелването, докато с по-малко снаряди ти не знаеш в кой точно ъгъл на възможната разсейка е попаднал снаряда,
        Аз това са фугаските за друго го казах, показвах моето виждане за протичане на битката.
        Но все пак има и някаква положителност, при близки попадения мога да разчитам на осколките и евентуално на хидродинамичния удар, докато при АР са ефективни само преки попадения.
        Ако искаш можем да продължим дискусията НЕ vs. АР. Знаеш моята позиия. А Имай предвид че тогавашната електроника е била доста чувствителна към сътресения.

Comment

• De Ruyeter
          Адмирал на флота
          • Dec 2003
          • 3861

пращам ти един много интересен линк за видовете стрелби - не само немските и в други флотове със схеми, чертежи, хвърли му едно око

Немците са стреляли по принципа на стълбата - недолети, които непрестано доближават кораба и го хванат на вилка
          П.В.

Comment

• Gaden Gogi
            The Voice of Reason
            • Oct 2003
            • 10940

Пуснах да се печата, довечера след тренировка ще си чета.

Comment

• De Ruyeter
              Адмирал на флота
              • Dec 2003
              • 3861

Ти сам ли си в стаята, та разполагаш така с хартия, компютър? :?
              П.В.

Comment

• Gaden Gogi
                The Voice of Reason
                • Oct 2003
                • 10940

Нее, имам две колежки, но принтерът е мрежов, освен това ние изготвяме доста документи и мога да мина между капките. Даже вече съм го разпечатал, но една таблица се е паднала между страниците, интересно изглеждат данните за точноста

Comment

• De Ruyeter
                  Адмирал на флота
                  • Dec 2003
                  • 3861

какво за точността?
                  П.В.

Comment

• Gaden Gogi
                    The Voice of Reason
                    • Oct 2003
                    • 10940

Има диаграми и формули 8) Сега си разпеччатах главите за есминци от справочниците за британския и сащианския флот, излизам в отпуска и си набавям четиво докато пътувам с влака. Нама да ти казвам колко страници :twisted: целият отдел се беше наредил на опашка пред принтера да чака да ми свърши печатането :lol: ама не смеят гък да ми кажат 'щото знаят че съм много лош и много проклет :twisted: :lol: 8)

Comment

• De Ruyeter
                      Адмирал на флота
                      • Dec 2003
                      • 3861

Чете ли вчера от разпечатаното?
                      П.В.

Comment

• Gaden Gogi
                        The Voice of Reason
                        • Oct 2003
                        • 10940

Не, нямах възможност, първо исках да изпробвам нещо на новият конструктор, но компа се збози дзверски и ме вкисна яко, иначе го почнах, много интересно изглежда. сега във влака ще сичета за есминците.BTW късните американски почти могат да минат за леки крайцери.

Comment

• De Ruyeter
                          Адмирал на флота
                          • Dec 2003
                          • 3861

Те и почти вички лидери могат да минат за много леки крайце, а Капитани Романи и холандските Хеемскерк и Тромп за лидери
                          П.В.

Comment

• Gaden Gogi
                            The Voice of Reason
                            • Oct 2003
                            • 10940

Е аз визирах комбинацията от водоизместване и скорост, все пак 32.5 за есминец е мъничко бавничко.

Comment

• De Ruyeter
                              Адмирал на флота
                              • Dec 2003
                              • 3861

Ако забелязваш продължителната скорост - не тази постигната на изпитания, а реалната на повечето италиански, британски, американски и немски есминци е не повече от 32-33 възла - мах до 34.На изпитания са развивали до 35-36 възла
                              П.В.

Comment

• Gaden Gogi
                                The Voice of Reason
                                • Oct 2003
                                • 10940

Да ама на американските това е на изпитанията, аз също не съм привърженик на рекордните скорости но за да изпълни своите функции един есминец трябва да има забележимо по-висока скорост от съединението в чиято охрана участва, това е за да може да маневрира спрямо него и да заема своята позиция в ПВО или ПЛО ордер.

Comment

Working...