Така е - откъсът не оправдава отнемането на корабите от украинския флот, а пресъздава емоционален момент (по думите на участници в подобни събития) с много висока степен на правдоподобност. В този аспект дава обяснение за настройката и действията на настоящите служещи в ЧФ на Русия, а вероятно и на някои от флота на Украйна.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Руският Флот
Collapse
X
-
Филма си е филм, но маркира една морална дилема, която действително съществува в умовете на руснаците. В нашите условия тя би изглеждала примерно така:
Ти си моряк и живееш в Бургас.
В един момент югоизточните български райони се отцепват като Независима турска република.
Семейството ти е там, колегите, приятелите ти са там. Кораба ти е там.
Как следва да постъпиш?
Ей такива сложни казуси
Comment
-
Тцъ, не е баш така...
Ти можеш да избираш, къде да служиш, но кораба ти е собственост на България, и това е по взаимно, междудържавно споразумение, подкрепено с документи. Вдигането на флаг на "Независима турска република" на кораба е нещо друго...Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеЕй такива сложни казуси
Но това - "15-20 вооруженных людей начали штурм корабля Тернополь в Севастопольской бухте на 15 причале." ми навява тези асоциации:
А и случващото се не поставя много съмнения
Comment
-
Не знам. Аз писах по-рано, че може би ще се договорят нещо. Според мен точно това виждаме в момента, макар да нямам убедителни аргументи. Но тези щурмове не са читави. Мисля, че са се разбрали да ги инсценират, за да се измъкнат от тая неприятна ситуация. Пръскат се с вода, мятат шумови гранати, търкалят се по палубата... Никой не може да ги обвини, че се предават без бой.
Comment
-
komuso написа Виж мнениеТи наистина ли си вярваш,че украинците сами си симулират силовото задържане на собственните си кораби???
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеНе те разбирам. Писах какво мисля - че щурмовете в Севастопол са договорени между екипажите и спецназа.
P.S. И пак издържаха почти три седмици. Ако искаха да се предават в началото - можеха да го направят винаги, още когато началника на флота го показваха по Кримската телевизия.We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
Ти явно си виждал военен кораб само на картинка.Всеки който е служил и една година на кораб своето "корито" никога няма да предаде,екипажът е едно семейство,на корабът ти прекарваш повече време отколкото в къщи.Моряците предпочитат да отворят кинстоните отколкото да свалят флага-примери да ти давам ли?Евала на колегите държат се достойно-не се поддават на провокации.Или мислиш,че ако искат този СПЕЦНАЗ няма да го отнесат като бръмбар-сламка с един ред от 630-ката или автомати няма на кораба???
Comment
-
komuso написа Виж мнениеМоряците предпочитат да отворят кинстоните отколкото да свалят флага
От друга страна, не могат просто да се предадат, защото имат роднини в Украйна, а и много от тях биха предпочели да си "останат украинци" след тези събития. Властта в Киев вероятно няма да приветства такова предателство.
Значи, трябва да се намери приемлив изход. Всички имат интерес от някакво хитро решение.
Е, според мен го намериха.
Comment
-
Gaden Gogi написа Виж мнениеМалко не е съвсем точно такава историята, на руснаците им е предложено да купят самолетите, те отказват...а малко преди това дори ОТКРАДВАТ няколко самолета.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеТова е ясно, но ако го направят, после рискуват да гният по затворите за унищожаване на руска бойна техника. Все пак годината не е 1905, а отсреща не седят японци.
.
Comment
-
1951 написа Виж мнениеАко говорим за Ту-160, то е нямало кражба.............. Като цяло украинците са в ролята на прецакания тарикат.
Х-55 са 575 броя.
Comment
Comment